Manager Piet overlijdt tijdens onderhandelingen MAX

Geplaatst op do 12 dec 2019 om 16:15

De onderhandelingen tussen Omroep MAX en Piet Paulusma hebben mede zo lang geduurd omdat de manager van de weerman tussentijds kwam te overlijden. Dat heeft omroepbaas Jan Slagter gezegd op NPO Radio 1. Paulusma heeft behoorlijk hard to get gespeeld met MAX. Het heeft zo’n elf maanden geduurd voordat hij deze week eindelijk zijn handtekening zette onder het contract. “Er zijn een aantal factoren die een rol hebben gespeeld“, aldus de baas van Omroep MAX.

Het was volgens hem een samenloop van omstandigheden. “Er werd heel veel gezegd dat het alleen maar om geld ging, maar dat is absoluut niet waar. Ik heb contact gehad met zijn manager Peter Vermeij, maar die is helaas daarna overleden en daardoor is het allemaal wat langer gaan duren.”

Paulusma vond het lastig om de onderhandelingen zelf te voeren. “Het is altijd moeilijk voor een presentator om over geld te praten en uiteindelijk is Erik de Zwart naar mij toegekomen en die zei: ‘Ik ken Piet goed, kunnen wij niet snel een deal maken?’ En binnen drie weken was het rond.

De weerman heeft dat verhaal bevestigd op Radio Veronica. “Mijn manager is helaas overleden, dus helaas is het wat stil komen te staan, maar nu is het opgelost. Erik de Zwart heeft de laatste onderhandelingen voor mij gedaan. Dat soort dingen moet je zelf niet doen.

Het was dus geen geldkwestie? “Daar ga ik het helemaal niet over hebben. Daar heb ik het ook nooit over gehad. Ik ben nooit voor het geld ergens weggegaan en ik ben nooit voor het geld ergens gekomen.”

Foto: SBS
23 Reacties op “Manager Piet overlijdt tijdens onderhandelingen MAX”


 1. henk

  En Piet produceert zelf voor 42 procent meer….

 2. Sum Ting Wong

  “Mijn manager is helaas overleden, dus helaas is het wat stil komen te staan, maar nu is het opgelost”
  Voor die dode man en zijn familie lijkt het me minder opgelost.

  Het lijkt wel alsof in dit verhaal de dood van iemand een lastige bijkomstigheid was en alleen ertoe deed omdat het geldelijk gewin liet vertragen.
  Prioriteiten.

 3. Denk-na

  Van alle media heeft vrijwel alleen MC naar kwestie geld verwezen. Maar, wij weten allen hoe geloofwaardig MC is (NOT) en dat het bij MC alleen om stemmingmakerij gaat.

 4. HalloJumbo

  Piet heeft een vorm van down. Lichte depressie slecht weer.

 5. #Persifleren#

  poen poen poen poen

 6. Rolf

  Piets doelgroep is ook stervende

 7. LLRV

  Praten over geld is voor BNers echt moeilijk, de horror zelfs. Dat krijgen ze niet over hun hart.

  Geld binnen harken gaat raar genoeg vrij easy. Bij de publieke omroep zelfs heel makkelijk. Ze produceren het geld … sorry hun programma’s en klaar is Kees de Graaier. Maar daarover praten? Daar krijgen ze een maagzweer van zo moeilijk is dat. Over hun programma’s praten in talkshows? Nou dat gaat dan weer wel, veertje in de kont en dan roepen Pauw, v. Nieuwkerk, Jinek en de Beau’s van deze wereld gauw: “ligt vanaf morgen in de winkel” of “te zien morgenavond op …”

 8. dd

  De grootste smoes van 2019.

 9. Ketleen

  Piet is een aardig mens, goed dat hij nu bij Max zit ipv bij dat zooitje van Talpa.

 10. Sandertje

  Bij de publieke omroep kunnen ze Piet nooit het salaris geven dat hij bij SBS 6 had. Maar ik ga er van uit dat ze een slimme constructie hebben bedacht waardoor hij alsnog aan een flink loon komt.

 11. Bertus V.

  Piet deugt.

 12. Suzy Wang

  we gaan allemaal de pijp uit.

 13. Caramba

  En Piet zelf snapt natuurlijk geen snars van onderhandelingen.

 14. Timo

  Compleet van het padje deze vent. Wat een geldbeluste kwal.

 15. jan

  voorspelt weinig goeds haha

 16. Johnny👀

  Misschien eens onderzoeken hoeveel mensen het loodje leggen tijdens zijn uitzendingen want die boer lult zo slap dat je de neiging krijgt om vrijwillig onder de groene zoden te kruipen.

 17. Anton

  Piet is een heel aardig mens, en toppie weerman.

 18. Bertus

  Jezus…. Welke idioot gaat er in godsnaam 11 maanden achter die zuipende weerman aan…. Wat ben je dan een RETESLECHTE onderhandelaar

 19. Karel

  Piet staat vooral bekend om zijn voorspellingen die niet uit komen, wat op zich wel logisch is aangezien hij geen meteoroloog is maar een hobbyist.

 20. jaap

  zoals het gisteren al vermeld stond: met Beau gaat het echt veel beter: 367.000 kijkers en 10% marktaandeel haha

 21. Joop55

  Tja.. das zuur.

  Radio 5 zal wel een mooie aan hem hebben.

 22. Jensen

  Ik had nog een klusje voor hem, als zwarte piet.

 23. BRAAK

  MAX heeft een amateur binnengehaald.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.