Manager Piet overlijdt tijdens onderhandelingen MAX

De onderhandelingen tussen Omroep MAX en Piet Paulusma hebben mede zo lang geduurd omdat de manager van de weerman tussentijds kwam te overlijden. Dat heeft omroepbaas Jan Slagter gezegd op NPO Radio 1. Paulusma heeft behoorlijk hard to get gespeeld met MAX. Het heeft zo’n elf maanden geduurd voordat hij deze week eindelijk zijn handtekening zette onder het contract. “Er zijn een aantal factoren die een rol hebben gespeeld“, aldus de baas van Omroep MAX.

Het was volgens hem een samenloop van omstandigheden. “Er werd heel veel gezegd dat het alleen maar om geld ging, maar dat is absoluut niet waar. Ik heb contact gehad met zijn manager Peter Vermeij, maar die is helaas daarna overleden en daardoor is het allemaal wat langer gaan duren.”

Paulusma vond het lastig om de onderhandelingen zelf te voeren. “Het is altijd moeilijk voor een presentator om over geld te praten en uiteindelijk is Erik de Zwart naar mij toegekomen en die zei: ‘Ik ken Piet goed, kunnen wij niet snel een deal maken?’ En binnen drie weken was het rond.

De weerman heeft dat verhaal bevestigd op Radio Veronica. “Mijn manager is helaas overleden, dus helaas is het wat stil komen te staan, maar nu is het opgelost. Erik de Zwart heeft de laatste onderhandelingen voor mij gedaan. Dat soort dingen moet je zelf niet doen.

Het was dus geen geldkwestie? “Daar ga ik het helemaal niet over hebben. Daar heb ik het ook nooit over gehad. Ik ben nooit voor het geld ergens weggegaan en ik ben nooit voor het geld ergens gekomen.”

Foto: SBS

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen