‘Nieuw logo EO ziet er heel goedkoop uit’

De EO heeft vrij geruisloos zijn oude logo ingeruild voor een gloednieuw, paars logo. Het nieuwe beeldmerk is sinds kort te zien op televisie en in alle andere uitingen van de omroep. Er zijn weinig mensen die zich drukmaken om het nieuwe logo, maar tv-kenner Ron Vergouwen is het wél opgevallen. Hij is er alleen niet zo enthousiast over. “Ik gun de EO best een nieuw logo, maar ik hoop wel dat dit Dutch Design-hoogstandje net zo goedkoop was als dat het oogt…“, laat hij weten.

De tweet van Vergouwen lokt meer kritische reacties uit. “Dit voorbeeld geeft wel heel goed aan dat letterontwerp een vak is dat niet iedere designer beheerst. Waar het mij om gaat is dat een beslisser akkoord gaf op deze vorm“, zegt Albert bijvoorbeeld.

En Roeland: “Wel mooi hoe de E verbeeldt dat het geloof van vrijwel alle christenen langzaam maar zeker in het niets verdwijnt.

Het vorige logo van de EO was inmiddels alweer bijna 10 jaar oud. “In een snel veranderd medialandschap was het belangrijk om ook een beetje passende nieuwe huisstijl te hebben en met de tijd mee te gaan“, legt een woordvoerder van de omroep uit.

Er zit een zekere gedachte achter het nieuwe beeldmerk. “We hebben allemaal iets dat ons drijft. Iets dat je niet ziet, maar dat er wel is. Het is onze levensadem en kracht. Het is de essentie en energie van een mens, de Geest in alles om de mens heen. De Geest is onlosmakelijk verbonden met de missie van de EO en de ‘spirit’ in het logo, is zichtbaar in de ‘E’.”

Daarnaast wilde de EO ook verder bouwen aan hun ‘sterk en onderscheidend merk’. “De nieuwe huisstijl is een mooie samenwerking tussen Mensch, creative agency en de knappe koppen van de EO. De nieuwe huisstijl is tegelijkertijd verweven met de nieuwe corporate story- en campagne.”

Hoeveel het logo heeft gekost, wordt volgend jaar vermeld in het jaarverslag.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen