Na The Voice Kids mogelijk ook Heel Holland Bakt Kids

Omroep MAX-baas Jan Slagter denkt na over een kindervariant van Heel Holland Bakt, net zoals The Voice of Holland de spin-off The Voice Kids heeft. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Heel Holland Bakt is één van de grootste kijkcijferhits van de NPO en een kindervariant zou gegarandeerd aanslaan. Het idee is volgens Slagter prematuur, maar hij is wel enthousiast. “Kinderen met hun ouders of grootouders, dat zie ik voor me. Want kinderen vinden bakken ontzettend leuk“, zegt hij.

Slagter heeft het idee dat Heel Holland Bakt Kids veel kijkers zou kunnen trekken. “Herinner je nog de aantrekkingskracht die bakken op je had als kind? Hoe zo’n cake rijst in de oven, de koekjes langzaam goudbruin worden, het uitlikken van de kom?

Er zijn nog wel wat hobbels op de weg. “We zijn aan het onderzoeken wat mogelijk is, want de wetgeving rond kinderen en televisie is redelijk complex.”

Kinderen mogen niet zomaar langere tijd meewerken aan een tv-programma, terwijl Heel Holland Bakt best een langdurige talentenjacht is.

Overigens is er al wel een Heel Holland Bakt Kinderbakboek, waarin bakrecepten staan om voor en mét kinderen te maken. Dat kerstcadeautje ligt nu in de winkels voor 22,50 euro.

Foto: Roland J Reinders / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen