Moeders Rob Jetten en Thierry Baudet boos op media

Geplaatst op vr 27 dec 2019 om 14:00

De moeders van Rob Jetten en Thierry Baudet hebben zich tijdens hun entree in politiek Den Haag behoorlijk geërgerd aan de houding van de media. Dat geven ze aan in respectievelijk de Volkskrant en Mensen met M. Jetten stond op een gegeven moment bekend als Robot Jetten, tot ongenoegen van ma Jetten. “Ik merkte ook dat mijn moeder en mijn vrienden zich vooral in de begintijd enorm liepen op te winden over het verkeerde beeld dat van mij bestond in de media“, vertelt hij.

Zijn moeder pookte Jetten op om in de tegenaanval te gaan. “Ze vonden dat ik dat moest rechtzetten.

Vooral RTL Nieuws zette Jetten te kijk door zijn ingestudeerde antwoorden ongemonteerd uit te zenden. “Ik zag ook wel dat het niet al te beste media-optredens waren, oké, klote. Maar ik vertrouwde erop dat ik het wel beter zou gaan doen. Door die reacties van bekenden dacht ik: moet ik hèn nou helpen ermee om te gaan? Ik maakte me zorgen om ze. Omdat zij zich zorgen om mij maakten.

NRC opgezegd

Ook voor moeder Baudet was het allemaal lastig. Ze waren al huiverig voor zijn politieke ambities. “Ze hadden wel de standaardbezwaren en standaardvragen daarbij. Van: weet waar je aan begint en denk aan het privacy-aspect, de. Harde wereld en de persoonlijke aanvallen. Het heeft hen ook wel tijd gekost om daaraan te wennen.”

De Forum-ouders hebben zelfs hun krant de deur uit gedaan. “Mijn moeder heeft gewoon haar abonnement op NRC Handelsblad opgezegd. Op een gegeven moment dacht ze: ik heb er geen zin meer in, in altijd maar die leugens over mijn zoon. Dat begrijp ik goed, daar moet je ook aan wennen.”

Het NRC is leugenachtig, vindt Baudet. “Ik vind het nog altijd verbijsterend dat hoe hoger mensen zijn opgeleid, hoe makkelijker ze leugens over mij verspreiden. Dat is een heel merkwaardige inversie. Je zou denken: die heeft ervoor doorgeleerd en dan schrijft hij een artikel waarvan je denkt: hè, hoe kómen ze erbij? Dat blijft me verbazen, maar het raakt me minder persoonlijk. Ik heb het ook een beetje opgegeven.”

Er is een wereld van mensen die helemaal vastzitten in de eigen vastgeroeste waardeoordelen, met name bij de universiteiten, bij NRC Handelsblad, bij de diplomatieke diensten. Die elitaire kringen van de samenleving, daar zit men dicht. Dat zie ik gewoon om me heen.”

Foto: NPO
56 Reacties op “Moeders Rob Jetten en Thierry Baudet boos op media”


 1. Dries Roel Vink

  Jetten is een sprekende pop, zonder inhoud. Kan zijn moeder ook niks aan doen!
  Blijft een engerd om te zien ook, met die verwijfde maniertjes.

 2. H.Uilen

  Het is weer huilen aan de Basisweg in Amsterdam.

  Massaal zeggen abonnees in 2019 abonnement Telegraaf op.

  Kan me goed voorstellen dat Telegraaf boos is op andere media.

 3. Batty Prard

  Jij bent pas een engerd Dries Slavink in je gele zwembroek!!

 4. Nu komt de aap door de mand

  Jut en Jul zo naast elkaar

 5. Leo knots

  Rob Jetten,

  Die is toch niet serieus te nemen?

 6. Arie Schoenlepel

  Dit is toch de zieligheid ten top?? Politici waarvan de mama’tjes menen het op te moeten nemen voor hun valse volwassen kindjes. Wow… Triest zeg!

 7. Peter

  Nou Leo, ik denk dat jij rob Jetten heel serieus kunt nemen met je knots

 8. Mark

  Waarom is het nou weer triest? Er wordt naar gevraagd en dan wordt er uit de vraag geantwoord. Wat moeten ze dan? Geen antwoord geven? Het is niet zo alsof de mamas de kranten hebben gebeld om hun ongenoegen te ventileren.

 9. Puntje

  Ja, nou? Ik ben boos op Bol.com!

 10. Nu komt de aap door de mand

  NPO en SBS zijn top, het geroddel bij RTL Boulevard van Angela de Jong is het probleem!

 11. Nu komt de aap door de mand

  Nu komt de aap door de mand
  Fri 27 Dec 2019 om 15:08

  hahahahahahahahahahahaha

 12. NPO

  hoe hoger mensen zijn opgeleid hoe dommer ze zijn.

 13. Anja

  Dus nu gaan we het over de moeders van politieke figuren hebben ? lekker interessant zeg.
  En mijn moeder dan , en de moeder van onze melkboer,en de moeder van onze bakker, en de melkboer van ………. etc gaap.

 14. zoe

  Zojuist gelezen Andre Hazes ladderzat op kerstfeest.

 15. Ron

  @Anja

  De melkboer is het eerste wat in jou opkomt?
  In welke eeuw leef jij??

 16. Arie Schoenlepel

  @NPO Fri 27 Dec 2019 om 15:39 “hoe hoger mensen zijn opgeleid hoe dommer ze zijn.”

  Helemaal mee eens. Niveau lijkt met het jaar te dalen.

 17. Tja

  Eigenlijk hebben hij en z’n moeder de NRC heel erg hoog zitten en frustreert het ze blijkbaar dat ze het gevoel krijgen de rug te worden gekeerd. Hij laat zich wel weer heel erg kennen..

 18. Kies

  Wat bedoelt hij in vredesnaam met inversie? Google geeft antwoorden die niet toepasbaar zijn. En daar zit men dicht? wat is de betekenis?
  Ik begrijp die hele man niet.

 19. NPO4

  Vervelend voor Jetten, hij gedraagt zich ook als ’n robot!

 20. Zomaar

  Ben boos op mevrouw Ezel (vertaald Baudet), die zo’n zoon op de wereld heeft gezet.

 21. Dries Roel Vink

  @ Batty Prard
  Ik draag al jaren geen gele zwembroek meer, maar ga lekker poedeltje ;-)

 22. LLRV

  Wanneer was nog eens die uitzending van deugende kalifaat presentatrice M (afkorting M omdat iedereen in de VS haar kent onder alleen maar M)? Nog een quote van Johan Derksen uit een VI uitzending half december? Oudjaarsdag een stukje n.a.v. iets wat Angela de Jong heeft gezegd in Mensen met M.? Trouwens, Mensen met M. zou dat niet een fantastische titel voor een medisch programma kunnen zijn. Emo tv met patiënten die M hebben of iets dat zich – net als Margriet – laat afkorten met M. Omroep MAX zou kunnen, presentatie Charles Groenhuijsen.

 23. Jos

  https://www.instagram.com/p/Bn3HBWyCjdU/?utm_source=ig_embed

  dit zegt genoeg

 24. Ook iemand

  @Ron .
  Gaaaaap

 25. Wyatt

  Moeder Baudet weet gewoon wat voor kwaadaardig kind ze op de wereld heeft gezet.

 26. Bep Neem me maar lekker

  Ik ben trots op Thierry Baudet. Hij kaart de ziekelijke land verraderlijke bestuurlijke politiek van ons land aan. Bewuste homeopathische verdunning van de nederlandse cultuur en identiteit…is wat de huidige landbestuurders ons aandoen. Dit is land verraad waar je in de oorlog voor werd berecht. Thierry is de grootste nederlander aller tijden en onze cultuurbeschermer en held. In de toekomst staan er monumenten en standbeelden van Thierry als beschermer en ECHTE vader des vaderlands. Dit zei mijn zus vandaag tegen mij en ik onthoud dit natuurlijk goed en neem dit ter harte.

 27. Bep Neem me maar lekker

  Mijn tante zei ” Bep…. links kun je beter in de kachel opstoken, (figuurlijk) want oud en nieuw links is de zachte natte stinkende bruine poepf van onze cultuur en identiteit. Ik denk dat mijn tante gelijk heeft.

 28. HansR

  de vraag is; Wie is er dommer?- de moeder of het verwende zoontje-?

 29. Alfonso Braieri Salam

  Volksvertegenwoordigers zijn volks verlakkers en meestero plichters die zich na elke fout, na elke verbroken belofte en na elk vertoon van onkunde, met stroperige woordsch eten het begrip en vertrouwen van de kiezers proberen te herstellen. Tegenwoordig schijnt een simpele “sorry” al genoeg te zijn. Het zijn meesters in liegen en bedriegen en zullen nooit een oprecht antwoord geven op welke vraag dan ook. Ze zijn er van overtuigd dat het domme of slecht geïnformeerde gepeupel al hun leugens en loze beloften als zoete koek zal slikken, mede met behulp van de media. Politici beloven van alles maar leveren niets. En toch blijven mensen elke vier jaar maar weer naar de stemlokalen gaan. En waarom?! Is het merendeel van de bevolking dan werkelijk zo stom? Leert men het dan nooit? Is dat niet de definitie van waanzin: “Steeds opnieuw hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten” – Albert Einstein.

 30. Alfonso Braieri Salam

  Oma Pechthold zei dit…”Thierry for president; uit de EU, invoering van bindende referenda, en tribunalen voor de NWO-criminelen!”
  Het klinkt logisch voor mij……

 31. Belinda

  IK LEES HIER NERGENS OVER DAT FRED EMMER IS OVERLEDEN

 32. Bakfietsmaffia

  Mooi gezegd Alfonso.

 33. Uierzalvende woorden

  Fred Emmer. He kicked the bucket. rip

 34. anoniem

  Misschien kunnen we een Derde Kamer oprichten voor de moeders van onze politici?

 35. Bakfietsmaffia

  Dit is Nederland.. we praten hier genoeg voor 30 Kamers.. :) . En er kan er altijd 1 bij. Leve nederland.

 36. tim

  het wordt tijd dat de smurfen terugkeren

 37. Mariusz

  @Belinda, Dit overlijden is blijkbaar niet belangrijk genoeg voor MC. Krijgen ze te weinig kliks.

  En dat Fred Emmer zo’n 25 jaar het Journaal presenteerde. (1962-1987)
  Vele reageerders (van) nu op deze site, kennen hem dan waarschijnlijk ook niet.

 38. Wolbodo

  Fred Emmer was een top gozert. Uitstekende nieuwslezer waar hedendaagse praathoofden nog niet aan kunnen tippen. Behoorde tot de Grote Drie, samen met Harmen Siezen en Joop van Zijl. Ook zijn erotische vertellingen ware amusant, maar dat terzijde.

 39. BRAAK

  Jetten is om te kotsen, wat een engerd is dat zeg! Trouwens alle politici zijn onbetrouwbaar, liegen dat het barst, geldwolven, kijk naar die giraffe nek van een Rutte, hij heeft politiek bedrijven tot de grote leugens verheven. Die Jetten kangewoon niet, hij is fout en noh een keer fout. En dan hebben we het nog niet over die als Nederlander vermomde krullenbol gehad en die radicale Turken en Marokkaan die met schelden hun zakken vullen!!!

 40. achtmet

  Wie heeft er wel eens eerlijke politici gezien ? Allemaal veel belovers ,maar eenmaal gekozen zijn het gelegaliseerde leugenaars annex volksverlakkers !
  En het volk trapt er iedere keer weer in .Hoog tijd voor eerlijke referendum misschien ?

 41. 123

  Eén van de twee heeft geleerd van z’n fouten, wat je ook van hem en/of zijn partij mag vinden. De ander blijft maar in zijn eigen bubbel en eigen gelijk zitten. Het feit dat ‘mainstream-media’ het daarbij moet ontgelden, onderstreept dat nog maar eens.

 42. critikast

  Baudet en Jetten…hoe eng wil je het hebben ?

 43. Loes

  Blauw boon Jetten is een loser,
  Thierry Baudet is de toekomstig premier van Nederland.
  Mijn vaderland.

 44. aammehoela

  Baudet is de leider van Forum voor Dictatuur. Hij roept alleen maar onzin en leugens uit. Zeker met het debat over het klimaat. De wetenschappers en de universiteiten hebben gelijk, maar Baudet kan dit alleen maar wegwuiven zonder echte argumenten.

 45. Zo zit het

  Televaag is ook zo’n lekkere krant. De bosbranden rond Sydney hebben niets met het klimaat te maken, maar vanwege het “groene beleid”. Als voorbeeld wordt aangegeven hoe iemand al de bomen heeft omgekapt, de boete voor lief neemt. Resultaat, zijn huis staat er nog en van de buren niet meer. Oftewel, alle bomen omkappen, weg met het groen en de bosbranden bestaan niet meer. Hoe stompzinnig. Als er dan wel terechte vraagtekens gezet kunnen worden bij het onderhoud van bomen dan kun je nog wel de conclusie trekken dat door het veranderde klimaat het beheer en onderhoud van groen meer aandacht nodig heeft. De eenzijdige conclusie dat het niets met het klimaat te maken heeft. Zo simpel, zo’n onzin en een grove leugen. Dat de gemiddelde temperatuur in die omgeving gigantisch omhoog gaan heeft zeker ook niets te maken met het klimaat. Enkel mafkezen als Baudet geloven dit en de irritante totaal niet objectieve Telegraaf.

 46. Zo ist, en niet anders.

  Moeder Jetten, hoe heb je ooit zo`n le.lijk dom kind op de wereld kunnen zetten, meer dan de helft van Nederland vind hem om te kot.sen.

 47. Timo

  @Zo ist, en niet anders.
  Standaard manier van praten van extreemrechtse, domme schreeuwtokkies. “Meer dan de helft vindt dit of dat” Kijk hoe Trump praat, hetzelfde. Het is te zielig. Hoe durf je zo iemand te behandelen. Stem vooral FVD, je gaat er geen cent op vooruit.

 48. Ome Cor

  Jetten is van de verkeerde en Baudet van de foute kant.
  Met het eerste is niet zoveel mis. Je bent wie je bent.
  Met het tweede is heel veel mis met kenmerken als kortzichtigheid, gespeelde naïviteit, simplisme, opportunisme, onechtheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben niet links of rechts maar …… foute mannetjes herken je al van heel ver.
  Het is wel merkwaardig dat er zo veel weldenkende (tenminste dat dacht ik) achteraan lopen; geeft te denken.

 49. Ome Cor

  weldenkende mensen

 50. Bakfietsmaffia

  Als klimaatoptimist *trademark of Jensen, geloof ik in een zachte overgang naar elektrisch rijden… alles ik oke… de domme klimaatangst-zaaiers proberen gewoon geld af te troggelen van gewone domme mensen die gevoelig zijn voor de angst-fabels… een beproefde truuk van o.a. de 2e WO duitsers.
  Het gaat goed met het klimaat… we hebben niet zoveel diversiteit nodig.. koeien daar drinken we melk van.. maar van spinnen en krekels…. tsja.. daar kan je met hun leer nog geen schoen van maken he.
  Het klimaat is super vandaag de dag, geniet er van.

 51. PJV

  Thierry Baudet is de man die we nu nodig hebben. De man die korte metten gaat maken met de klimaatleugen, massa immigratie en vriendjespolitiek. Nederland wordt weer van ONS met Thierry Baudet. Hij wordt onze volgende minister-president en ik verheug me daar nu al op!

 52. sport

  Jetten is een loser. Met en zonder bril. Samen met GroenLink(s) gooien ze Nederland in de uitverkoop, halen ze alles binnen in ons land en het mag allemaal niets kosten, maar wij weten beter. Weet U wel waarom iedereen ZVW (ZorgVerzekeringsWet) moet afdragen? Om asielzoekers en wanbetalers van een zorgverzekering te voorzien.

  Die moeders moeten zich helemaal niet met de politiek van hun kroost bemoeien. Weest niet boos op de media maar eerder boos op politici, zoals Jetten.

 53. sport

  @ Ome Cor…..Dat Jetten “van de verkeerde kant”, is heeft er niets mee te maken. Iedereen in dit land heeft recht te zijn wie hij of zij is. Politiek gezien is het een lul, maar de rest is prive, meneer Ome Cor.

 54. Ome Cor

  @sport: beter lezen.

 55. 1-2-tjuh

  Moeder van Jetje. U zult wel trots zijn op het gender onbepaalde kmeusje dat U gebaard heeft (de vader houdt blijkbaar wijselijk zijn mond ) Zijn/Haar/Het beweging kan weer iets vieren. Vandaag in AD: Transman bevalt van baby met donorzaad van transvrouw. Knetter knetter knettergek!!! Wanneer komen de mensen met gezond verstand naar voren en zeggen het is genoeg, geweest. we pakken de macht terug. Op korte termijn zou dat goedschiks kunnen, als wij het laten aanmodderen dan zal dit op middellange termijn kwaadschiks gebeuren vrees ik.

 56. StefanV

  Ik keek gisteren “Mensen met M” terug waarin Baudet te gast was. Een merkwaardig gesprek, onnodig krampachtig en gespannen. Alsof Baudet zich in het hol van de vijand waande, alsof hij dacht dat Margriet hem wlide afslachten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.