Merel Westrik verbijsterd door salarisvoorstel RTL

De overstap die Merel Westrik in 2014 maakte van omroep WNL naar het RTL Nieuws hing aan een zijden draadje. De presentatrice was aanvankelijk namelijk zwaar ontevreden over het salarisvoorstel van RTL. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. RTL bood haar minder dan ze op dat moment verdiende bij de publieke omroep. “Bij mijn overstap van WNL naar het halfachtjournaal in 2013 van RTL heb ik heel goed onderhandeld, maar ook hoog spel gespeeld“, zegt de tv-ster, nu werkzaam bij Net5.

Westrik was echt een beetje beduusd van het salarisvoorstel. “Ik had een goed gesprek gehad met de hoofdredacteur van RTL, Harm Taselaar. Daarna deed de hr-man een salarisvoorstel, maar dat was minder dan ik verdiende bij WNL. Toen heb ik gezegd, héél bijdehand: ‘Als dit het aanbod is, zijn jullie op zoek naar iemand anders.’

RTL vroeg Westrik vervolgens naar haar WNL-salaris. “Toen vroeg hij: ‘Wat verdien je bij dan WNL?’ Ja dikke middelvinger, dat moet je dus nooit zeggen, dat is les één, want dan gaan ze daar gewoon een honderdje boven zitten. Dus toen zei ik: ‘Ik wil hetzelfde verdienen als wat Rick Nieman verdiende op mijn leeftijd.’”

Daar keek RTL raar van op. “Nou, hoe dúrfde ik mezelf te vergelijken met Rick Nieman. Dus ik zeg: ‘Ik vergelijk mezelf helemaal niet met Rick Nieman, maar ik wil nu wel hetzelfde uitgangspunt hebben om uiteindelijk uit te komen bij het salaris dat Rick Nieman op zijn 50ste krijgt.’ Toen zei hij nog een keer: ‘Ik weet niet wat ik hóór.’ Maar toen zei ik: ‘Het is wat het is.’ En toen heb ik opgehangen.”

Het bleek een gouden zet van Westrik. “Mooi dat ik uiteindelijk kreeg wat ik wilde. Moet je dus wel bereid zijn iets te verliezen. Dat geldt voor alles, ook voor deze onderneming met Ladies Night.”

Het Volkskrant-interview met Merel Westrik kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen