Eva Jinek mogelijk langer dan drie maanden op RTL 4

Het is nog helemaal niet zeker dat RTL 4 haar talkshowhosts om de drie maanden gaat laten afwisselen. Mogelijk blijft Eva Jinek langer zitten dan alleen januari, februari en maart. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. Aanvankelijk gaf RTL aan dat Jinek en Beau van Erven Dorens elke drie maanden rouleren, maar als Jinek straks topcijfers scoort, dan zal het slikken zijn om Beau al in april weer van stal te halen. Mogelijk degradeert Beau dan ook tot de zomerse vervanger van Jinek.

Op de vraag of Jinek het drie of zes maanden lang gaat doen, antwoordt ze: “Dat ga ik nu niet zeggen. Dat is het leuke: we kunnen nu kijken wat het beste werkt.

Is zes maanden niet veel te zwaar, te lang? “Veel te lang! Maar ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen. Dat kan zomaar heel lang zijn.

Het lijkt erop dat Jinek de ambitie heeft om dé latenight-ster van Nederland te worden. Wat verwacht ze van haar opvolging op NPO 1, de talkshowchaos Op1? “Het zijn tien interessante mensen met een luxe die ik niet heb. Ze hebben een week de tijd om zich voor te bereiden op hun eigen uitzending. Of het gaat werken, kan ik niet voorspellen. Ik ga altijd uit van mijn eigen kracht.

Wanneer is Jinek bij RTL gelukt? “Dat weten we allemaal feilloos. De kijkcijfers, zeker.

Het AD-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen