HHB-paria: ‘Blue Circle krijgt koekje van eigen deeg’

Heel Holland Bakt-paria Maroeska Metz, die begin dit jaar in opspraak raakte omdat haar deelname aan de bakshow niet zuiver zou zijn, vindt het heerlijk dat producent Blue Circle onlangs een koekje van eigen deeg heeft gekregen. Dat vertelt ze in Het Parool. Metz presteerde erg goed in de show, maar opeens bleek dat ze al een kookboek heeft geschreven, dat bovendien meedong naar een prijs met in de jury HHB-ster Janny van der Heijden. Daarbij kwam ze niet gunstig uit de montage.

Blue Circle heeft de beelden heel erg gemanipuleerd, vindt Metz. Ze noemt als voorbeeld een moment waarop kandidaten aan het stoeien waren met de temperatuur waarop een appelbol gebakken moet worden.

Metz: “Ik weet dat bladerdeeg op hoog moet, ook omdat we met heel slechte ovens werkten. ‘Zet die oven zo hoog mogelijk!’ riep ik dus. In de aflevering is de vraag eraf gehaald, waardoor het lijkt alsof ik de boel sta te regisseren. Daar was ik heel kwaad over, dat is framing.”

Een ander voorbeeld is een moment waarop ze naar de wc moest. “André van Duin kwam me halen met een golfkarretje, want dat was een eind weg. Volstrekt oninteressant, maar toch filmden ze hoe ik in dat karretje naar de wc reed.

Voor de kijker kwam het over als divagedrag. “Om mij zo in beeld te brengen is, volgens mij, een duidelijke keuze van de regisseur.

Metz is niet te spreken over de producent Blue Circle. “Hen neem ik wel iets kwalijk. En, gerechtigheid: zij liggen nu zwaar onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag in realityprogramma De Villa.”

Het Parool-interview met Maroeska Metz kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen