Menno Bentveld wil een van de Jinek-opvolgers worden

Geplaatst op vr 06 dec 2019 om 13:15

Menno Bentveld zou het leuk vinden om een van de tien opvolgers van Eva Jinek te worden. Ze mogen hem bellen. Dat geeft hij vandaag aan in de Volkskrant. NPO 1 is op het idee gekomen om Jinek vanaf januari te laten vervangen door vijf verschillende duo’s, die elk hun eigen uitzenddag krijgen. Tout Hilversum wordt uitgenodigd voor een screentest, behalve Bentveld. En dat terwijl de presentator ooit met succes inviel voor Matthijs van Nieuwkerk als host van De Wereld Draait Door.

Bentveld is gepasseerd. “Ik weet dat de NPO presentatoren zoekt voor de opvolger van Jinek. Ze denken nu aan een roulatieschema met vijf duo’s. Ik ben nog niet gepolst. Als ze me voor één avond zouden vragen, zou ik daar zeker op ingaan“, zegt hij.

Vijf avonden per week zou Bentveld te veel worden. “Bij vijf avonden zou ik twijfelen: wat ik nu heb wil ik niet snel opgeven. De radiovariant van Vroege vogels, die ik op zondagochtend presenteer, is samen met Max Nieuwsweekend het best beluisterde programma op Radio 1.”

Eigenlijk is Bentveld een beetje de eeuwige invaller. Niet alleen viel hij in bij DWDD, maar ook bij Kassa. Welk programma vindt hij leuker? “Bij beide programma’s ben ik als presentator ingevallen. Ik kies De wereld draait door. De breedte van dat programma spreekt me aan. Ik ben een enorme generalist: ik weet van niets alles, maar van veel dingen heel veel. Kassa richt zich op consumentenzaken.

Een andere naam die niet is uitgenodigd voor een screentest is Sven Kockelmann. Hij is volgens NPO 1 niet ‘likeable’ genoeg.

Lees ook: NPO test ook Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel (vandaag)

Foto: BNNVARA
8 Reacties op “Menno Bentveld wil een van de Jinek-opvolgers worden”


 1. Jomanda - AD roddels

  Mag niet van Angela de Jong. Die schrijft je kapot als je wel aanschuift.

  Psss. Dat weet ik. Stond in mijn glazen bol.

 2. Sjaak

  Was vroeger een leuke frisse verschijning.
  Tegenwoordig net zo´n rimpelkop als Jaap Jongbloed en Pieter Jan Hagens maar wel 20 jaar jonger.

 3. Kritische Huisvrouw

  Menno is niet voor niets de eeuwige invaller….

 4. Youri

  Het SBS6 logo ziet er nu een stuk beter uit in het donkerblauw. Houden zo, ook na kerst!

 5. Paoo 2.0

  Ik zeg, Doen!

 6. Geronimo

  Waarom wil iedereen talkshows presenteren? Alsof het een peuleschilletje is. Zeker als je meer dan eens uiterst oninteressante onderwerpen dan wel gasten moet gaan aansnijden. Deze vraag kan ook over reisprogramma’s gesteld worden.

 7. Bart

  Hij deed het als vervanger van Matthijs in DWDD heel goed. Voor een van de dagen in de week verdiend hij zeker een kans. Geld overigens ook voor Sven Kockelmann.

 8. FlyingLotus

  Mag ik dat zeggen? Ja dat mag je zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.