Angela de Jong: ‘Peter van der Vorst, wees geen pooier’

Geplaatst op vr 06 dec 2019 om 14:40

Angela de Jong adviseert Peter van der Vorst om naar aanleiding van de Villa-rel helemaal te stoppen met het genre verleidings-tv. Hij moet geen pooier willen zijn. Dat zegt de krantendiva in het AD. Programma’s als De Villa en Temptation Island zijn walgelijk, ook als er geen strafbare feiten zijn gepleegd, vindt De Jong. “Er is geen wet die verbiedt een soortgelijk programma uit te zenden. Maar als Peter van der Vorst het ‘ethisch kompas’ zo belangrijk vindt, haalt hij het van de zender.”

Temptation Island van de buis halen is wel een risico voor RTL. “Natuurlijk, dan gaat het naar SBS 6. Maar de vraag is wat hij als zenderbaas belangrijk vindt? Wil hij te boek staan als een veredelde pooier die een hoerenkast runt voor de kijkcijfers of als man die het fatsoen terugbrengt bij RTL?

Dat laatste, denkt De Jong. “Het uitgangspunt van Temptation Island, moedwillig relaties kapot maken, is natuurlijk te walgelijk voor woorden. Een psychologisch experiment? Laat me niet lachen.”

Kandidaten worden volgegoten met alcohol en krijgen continu van de verleiders te horen hoe leuk ze zijn. Nou, dan gaat Tijs van den Brink nog voor de bijl.”

Foto: RTL
38 Reacties op “Angela de Jong: ‘Peter van der Vorst, wees geen pooier’”


 1. Oppersmurf

  Oh jee, het geweten Angela heeft ook weer eens een mening. Kan dat akelige mens niet gewoon eens haar muil houden? Of kunnen we haar elk platform ontnemen? Ik en velen met mij worden zo moe van dit gedrocht …

 2. Peter vd Vorst - leugenaar

  Peter van der Vorst is al een pooier, Hij is te ver gegaan. PUNT

 3. M00i

  Astro TV is veel erger. Daar worden mensen opgelicht. Wat een stelletje debielen op Thailand na te veel drank doen zou ons minder moeten bezighouden.

 4. pieter

  @oppersmurf (…) Angela rules! :-)

 5. Positief

  Angela heeft het goed verwoord en helemaal gelijk…

 6. Willem

  En Angela werkt bij een krant die circa 28 artikelen per seizoen aan dit programma wijdt. Iets met pot en ketel. We leven allemaal van andermans leed, ook Angela. Vooral Angela.

 7. potmeter

  @oppersmurf ik wilde even zeggen wat rtl de kanidaten drank opdringen om geld te verdienen over mensen met iq van 10

 8. Ronald

  Angela als Zedenmeester 😅😅😅

 9. Karel

  Verleidings tv is voor RTL de grootste inkomstenbron volgens mij.

 10. Fenomeen

  Wat een moraalridder zeg. Laat mensen lekker als ze dat willen. Volwassen mensen. We gaan anderen steeds meer voorschrijven wat deugt en wat niet…

 11. the pat

  Temptation Island KAN GEWOON gewoon doen Peter! deze x niet luisteren.

 12. Klaasje v

  Angela heeft gelijk!

 13. Kelly

  Je kunt de tokkies er precies weer uitpikken hierboven. De Villa- en Temptation-kijkers moeten hun wan/kijkgedrag verdedigen, zodat ze niet hoeven toe te geven wat voor grote aso’s ze zijn.

 14. S-Dennis

  Het pijnlijkste is nog wel dat vooral de jeugd naar zulke programma’s kijkt. Zuipen, vreemdgaan, kotsen en aanranding. Echt een geweldig voorbeeld.

 15. Curryworst

  ‘Ethisch kompas’ en ‘fatsoen’.
  Wat een braaf burgermansvrouwtje die De Jong.

 16. LucasVD

  Serieus hommeles bij RTL. De voorbarige uitspraken van Peter doet de zendergroep eigenlijk dwingen te stoppen met programma’s die miljoenen binnenharken. Angela de Jong weet dit en blijft hameren op Peters veel te vlugge woorden. De directietop wil helemaal niet stoppen met Temptation, De Villa, etc. Dit gaat nog een staartje krijgen, zeker weten. En Angela draagt daar aan bij met haar columns.

 17. Aksss

  Angela naar de EO!

 18. Ron

  @LucasVD: Ik zie een Temptation Island dan ook niet stoppen. Veel te veel belangen en het ligt al op de plank voor een budget waar een paard de hik van krijgt. Dat gaan ze dus gewoon uitzenden of daar moeten ook vreselijke dingen in gebeurd zijn die het daglicht niet kunnen verdragen…

 19. potmeter

  @Ron dus met andere worden geld gaat boven leed aanbrengen met zogenaamde reality programma;s,
  Dus met andere woorden ze instreseren geen ene malle moer wat de kanidaten doen,
  Als zij maar geld kunnen verdienen.

 20. Peter

  Zgn. ‘guilty pleasure tv’ is goedkoop, bijv. drama is duur en veel risicovoller dan guilty pleasure, zeker nu Talpa Fiction en Linda niet meer aan boord zijn, voeg daarbij dat het de laatste tijd sowieso al niet best gaat met RTL: de volgende reeks van de 12 van Schouwendam hebben ze al afbesteld, ondanks het succes. Het is gewoon allemaal te duur. Een zender als RTL is in Nederland met het kleine publiek en de steeds verder afkalvende kijkgewoontes voor lineaire tv, nauwelijks nog overeind te houden. Enkel met goedkoop gemaakte zaken valt er wat te verdienen. En Videoland scoort ook niet, daar gaan mensen echt niet voor betalen, of ze zeggen het meteen weer op als ze Mocro Mafia gezien hebben.

 21. aldus

  PvdV ging het vooral om wat er achter de schermen gebeurde en de manier waarop dingen aangestuurd worden. Daar zit het grootste deel van de problemen. Niks te maken met moraalridder willen spelen over een programma als TE. Lezen en luisteren is erg ingewikkeld voor mensen, inclusief Angela.

 22. anoniemmm

  pooier van

  paul
  gordon
  marie

 23. Henk

  En nu eens luisteren Peter!!!!!

 24. Bart

  Helemaal eens met Angela!

 25. Tim

  De vervrouwelijking van de samenleving zet onverminderd door.
  Weg humor, weg spanning, weg risico’s.

 26. west

  en de vrouwelijke kijkers zijn ho— eren

 27. Lies

  Nou ja zeg. Pooier? Die droeftoeters doen er zelf aan mee.

 28. Drilpudding

  Goed argument, Lies. Er zijn immers geen prostituees die uit eigen keus voor een pooier werken.

 29. Max

  Oud nieuws, alleen bedoel om reacties te genereren. Gelukt, het riool gaat weer open.

 30. 020Nick

  Ach Angela’s christelijke opvoeding komt wel heel erg bovendrijven hier.
  Was ze al verbolgen over het feit dat Humberto niet met publiekelijke excuses kwam (Ik bedoel, zijn vrouw vergaf het hem, Angela bleef door zeiken totdat ze hem kapot had gemaakt), Nu ruikt ze klaarblijkelijk Peter’s bloed.
  Binnenkort op deze zender: Normen en Waarden TV met Angela de Jong.
  Met om 19:00 “Help! mijn man wil niet meer mee naar de kerk”
  20:00 “Betrap die hoer” (Verborgen camera programma)
  21:00 “Angela leest voor” (Levicitus 18)
  22:00 “Tuttigheid kent geen tijd – Win een make over van Angela!”
  23:00 Testbeeld en slapen gaan!

 31. FlyingLotus

  Overkill van die dikke, ga zo door. Zijn we zo van dat gedrocht af, vind dikke mensen dom en verwerpelijk.

 32. Dr. Oetker

  Angela de Jong verteld jullie allemaal wat je mag denken.
  Wen er maar vast aan. Zonder Angela zijn jullie allemaal stuk voor stuk gedoemd in het leven. Angela redt, Angela zorgt en Angela is de enige die John de Mol kan stoppen met z’n onzinnige televisiezendertjes, radiostations (ook niet meer dan een houten hokje achter de redactie van Linda in de Naardenvesting) en z’n gepruts in de marge van het internet.
  Angela is onze beschermvrouwe in deze donkere tijden.

 33. Expert

  Deze opmerking van Angela is heel terecht.
  De vraag blijft of deze groep tv-station zich maar iets aantrekt van in het dagelijks leven geldende morele regels. Het is uniek dat een publieke bekendheid als PvdV een zenderbaas wordt. De vertrokken directeur Erland Galjaard was een anonieme gladjakker die nergens verantwoording over aflegde, dus ik constateer nu een kentering in de modus operandi. De tijd zal het leren. Maar meestal zijn dit soort acties van tijdelijke aard omdat er geld verdient moet worden, dus PvdV vliegt ee binnenkort uit en alles gaat weer terug naar het oude. Gluur-tv komt terug, de astrologen komen terug en de consument heeft het maar te slikken.

 34. Henk K

  Ach, als het NPO programma’s waren geweest had Angela nu al 6 artikelen geschreven over hoe onterecht het is dat deze programma’s nog geen Emmy Award hebben gewonnen.

  Totaal niet geloofwaardig.

 35. S. Heilig

  Aanranding is natuurlijk niet goed te praten en mag nooit onderdeel zijn van een TV programma. Voor de rest zie ik het probleem niet. De kandidaten zijn meerderjarig en doen vrijwillig domme en ordinaire dingen. Er zijn een hoop mensen die daar graag naar kijken. Eigenlijk net het echte leven. Gewoon blijven uitzenden dus. Peter en Sven zijn watjes zijn die zich hebben laten ringeloren door allerlei fatsoensrakkers.. Door hun drang naar erkenning hebben ze radicale besluiten genomen waardoor een heel genre ge killed is. Bovendien werken ze voor het merk RTL dat in het buitenland nog een paar zenders heeft.. Zeggen ze nu dat andere RTL landen dit ook moeten stoppen?

 36. Warmoes

  ‘Kandidaten worden volgegoten met alcohol en krijgen continu van de verleiders te horen hoe leuk ze zijn’???
  Check your facts Angela en doe niet zo gereformeerd patroniserend:
  a. de deelnemers zijn 20-ers met doorgaans een fatsoenlijke baan of studie. Ze zitten niet gehersenspoeld in een sekte, maar doen welbewust mee.
  b. een groot deel van alle Temptationdeelnemers drinkt matig tot nauwelijks, en er wordt al helemaal niemand vol gegooid.
  c. Daarnaast zijn de verleiders nou niet bepaald Het Kwaad dat zegt hoe leuk iemand is, denk je nou echt dat die daar intrappen? Als er een in de fout gaat, is dat omdat er toch al aardig wat scheef zat in die relatie.
  Ga terug naar je Goudse zondagschool.

 37. sukkel

  Walgelijk mannetje die vdVorst

 38. BRAAK

  Petertje is nog erger dan John de M.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.