Meilandjes over twee jaar niet meer in hun SBS-chateau

Geplaatst op vr 27 dec 2019 om 10:00

Martien en Erica Meiland zitten over twee jaar niet meer in hun Chateau Marillaux, bekend van hun kijkcijferhit Chateau Meiland op SBS 6. Ze houden er niet van om te lang ergens te blijven plakken. Dat zeggen ze in een video van De Ondernemer. Erica en Martien zijn nu al aan het kijken naar nieuwe projecten, bijvoorbeeld kastelen in Engeland. “Maar het volgende seizoen 2020 gaan we gewoon nog helemaal draaien, want het is natuurlijk volgeboekt“, zegt Erica in het programma.

Die mensen krijgen gewoon wat hen beloofd is. “Dus die mensen gaan we allemaal ontvangen en we gaan er een mooi jaar van maken. Wat er daarna gebeurt, weten we nog niet. We willen eigenlijk wel wat anders, maar dat weten we nog niet.”

Martien: “Het zou bijvoorbeeld fijn zijn om misschien wel een ander object te zoeken waarbij je huisjes verhuurt op je terrein. En dat je bijvoorbeeld wel één keer in de week aan een grote tafel met z’n allen eet en wijnt en de rest van de week gaan die mensen hun eigen gang.”

Het is niet vol te houden om jarenlang zo’n bed & breakfast te leiden, aldus Martien. “Weet je wat het is, het natuurlijk heel leuk zo’n chambre d’hote, maar je kan zelf nooit ‘ns in je duster naar beneden.

Bestaat Chateau Marillaux over twee jaar niet meer? “Die bestaat misschien nog wel, maar niet meer met ons onder dat dak.”

Erica: “Nee, niet met ons.”

Wilde ideeën

Hoe bedenken ze al hun projecten? Erica: “Martien heeft altijd wel wilde ideeën. Die overleggen we dan en dan veranderen we er wat aan en dan komt er uiteindelijk wel iets goeds uit. Het is eigenlijk een samenwerking. We overleggen eigenlijk alles met z’n allen.”

Martien: “Ik denk wel dat jij van ons beiden het meest zakelijk bent. Dat ben ik eigenlijk helemaal niet. Ik ben meer van het creatieve. Erica regelt bijvoorbeeld alles met als er een hypotheek nodig is en ik hou me ook niet bezig met energiekosten.”

Erica: “Ik doe altijd het geld zeg maar. Het geld en het afval.”

Martien: “We hebben wel uitgerekend van: zo veel nachten en zo veel mensen zouden we moeten hebben en dat genereert dan een bepaalde omzet.

Ze weten echt wel wat van zakendoen, aldus Martien. “We hebben al heel vaak winkels gehad en ook een groothandel gehad.

In 2020 begint SBS 6 met een derde seizoen van Chateau Meiland.

Het interview met De Ondernemer ziet u onderstaand:

Foto: SBS
28 Reacties op “Meilandjes over twee jaar niet meer in hun SBS-chateau”


 1. Nu komt de aap door de mand

  Oud nieuws

  Dat waren ze al in een van de laatste uitzendingen van seizoen 2.

 2. Bep

  als ik voor 2021 geboekt heb zou ik annuleren, ze zijn het alweer zat en dat zul je vast wel merken lijkt mij.Gaat weer als een nachtkaars uit.

 3. Henk

  Die gaan naar Nederland en Martien laat 1x per 2 weken z’n gezicht zien. Nadege wordt hoofd huishouding.

  Eindelijk een rustige vakantie op het chateau zonder gevloek en gegil.Ik ga boeken.

 4. Hans

  Ik vind het niet meer fijn om naar te kijken. alleen op boze hysterische momenten gemonteerd. nare sfeer!

 5. K.C.T.

  BNers, worden automatisch vervelende schreeuwen hysterisch pottn of nichten,,, wanneer mogen de blanke hetero’s weer eens opdraven??? een verademing mijn hemel, verlos ons van de genderloze hysterie.
  Prettige feestdagen.

 6. .ax

  Die man kom een beetje geïrriteerd over altijd en onaardig en onrespectvol , maargoed dat hij juist de nieuwe big star is onder het klootjesvolk zegt natuurlijk ook alles over de nederlander, een volk wat over 40 jaar bog maar bestaat uit 6m mensen want die andere13m zijn moslums in dit land. Die gaan je straffen als je naar deze man kijkt op tv omdat dat uitlokken is en geen respect voor moslims.

 7. Marga Dam

  Te erg.

 8. Lau

  Natuurlijk gebeurt dit alleen maar om een nieuw seizoen van de Meilandjes te maken. Je ziet nu al dat er weinig spannends meer gebeurt en daarom voor het derde seizoen een gastenhuis opknappen.
  Zodra dat af is, steken ze waarschijnlijk direct over. Eind 2020 of begin 2021 gaan ze op zoek naar iets nieuws en dat zal vast gevolgd worden.

 9. Marc

  Wat goooeeeeed!!

 10. Henk

  @Hans vind ik ook.

  Claire zit ook altijd tussen dat gezeik van opa,rare opvoeding.Opa met een heel kort lontje.Onberekenbaar.

 11. C

  Het enige nieuwswaardige uit het interview wordt niet genoemd, namelijk dat martien en maxime in Nederland zijn geweest om een programma op te nemen. Dat lijkt me dan paleis voor een prikkie?

 12. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  De gezondheidsraad heeft gezegd, geen druppel alcohol!

 13. een maatje te groot

  Het is weer armoede troef op de tv. Echter voor het hersenloos deel van ons volk is dit amusement. Men kan alleen denken: Heer heb medelijden met deze hersenlozen.

 14. Marloes

  @11:32
  Armoede troef?
  Over hersenloos gesproken.

 15. sukkel

  Kan me voorstellen tis heel hard werken voor die mensen …altijd een ander te moeten bedienen…als ik er naar kijk word ik al moe

 16. Tokkie Meiland doet dan gewoon weer het zelfde in een ander optrekje

  John kan nog jaren vooruit met dit bagger programma.

 17. Klp

  Dit is het 1ste succes dat zij hebben. Anders was het bij RTL4 niet op de hypotheek afgeketst. In 2021 is iedereen het vergeten en Engeland uit de EU, dus extra moeilijk.

 18. Jerusalem

  Martien: “Het zou bijvoorbeeld fijn zijn om misschien wel een ander object te zoeken waarbij je huisjes verhuurt op je terrein. En dat je bijvoorbeeld wel één keer in de week aan een grote tafel met z’n allen eet en wijnt en de rest van de week gaan die mensen hun eigen gang.”

  Daar waren ze dus mee bezig, maar hun bod was te laag.

 19. G.ossip

  CM kijkt niet lekker meer weg,te gemaakt te gescript te veel we moeten leuke momentjes zien te krijgen,waardoor het niet leuk meer is,CM was leuk maar nu totaal niet meer.

 20. zoe

  Dan ook niet meer op de Nederlandse TV krijgen we eindelijk rust .

 21. zoe

  PS ik denk dat het ijshotel wel wat voor hun zal zijn dan kan hij net zoveel drinken als hij wil om warm te blijven.

 22. Annoniemus

  Meilandjes zijn gewiekste zakenlieden , die de weg naar de pot met goud gevonden hebben .
  En geef ze is ongelijk !

 23. Cola Cola

  Ambitie, prachtig!

 24. Coca Cola

  Beter als dag in dag uit op de Mediaсourant hangen zoals zovelen hier. Allemaal paupers!

 25. Lulu

  De familie martin mailnd zijn mijn favoriten. Je kan heel veel leren van hun. Ze zijn heel open minded. En heel freesprit mensesn .ik wens hun alle de beste en heel sucsusfull 2020. Lois from Africa.

 26. Lies

  Leuk om te zien hoe lieve Claire is gedoopt. Toch een speciaal moment voor de familie!
  Ik wens Martien, Erica en de kids heel veel geluk voor het nieuwe jaar.
  Ik hoop dat we in de toekomst nog veel van ze kunnen genieten. Het is ze van harte gegund!

 27. Bakfietsmaffia

  Ik vond Martien veel te .. over the top…. ik hoop dat hij rolstoelend weer terugkomt naar nederand en nog velen jaren in een fijn verpleeghuis zit.
  Dit zei mijn dochter vanmiddag.

 28. Jumbo

  Chateau Broddelwerk. Tochtige rotte mispel als je verder kijkt dan je neus lang is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.