Jeroen Pauw belooft: ‘Ik ga niet naar RTL of Talpa’

Jeroen Pauw werd maandagavond door zijn talkshowgast Tom Egbers onderbroken toen hij de uitzending wilde openen met het nieuws van de dag. Dat was te zien op NPO 1. Pauw kondigde ’s middags niet alleen het einde van zijn late talkshow aan, maar werd ook nog eens bekroond tot Omroepman van het Jaar. Tot verbijstering van de Humberto Tans van deze wereld begon Pauw zijn show echter als alle anderen. “Laten we meteen maar gaan naar het nieuws van de dag. Rusland mag…

Egbers onderbrekend: “Dat ben jij.”

Pauw: “Rusland…

Egbers: “Het nieuws van vandaag wordt door jou beheerst. Wel gefeliciteerd: je bent Omroepman van het Jaar.”

Daarna volgde applaus. Egbers: “Dan hebben we dat maar gehad. We hebben natuurlijk ook een paar vragen voor jou natuurlijk. Je stopt hier over twee weken.”

Pauw: “Over twee weken. Jazeker. Ik doe dit werk met ongelooflijk plezier, elke avond weer en ook vanavond en vermoedelijk ook morgenavond, maar ik dacht ook: het is ook wel fijn om ook eens van die tafel weg te komen en niet alleen maar als een soort moeder met thee te wachten tot jullie allemaal buiten zijn geweest en jullie verhalen komen vertellen.”

Wat gaat hij nu doen? “Ik wil een beetje naar buiten en andere dingen doen en meer diepte en lengte geven aan de gesprekken.”

Gaat hij echt niet naar RTL of SBS? “Ik ga niet naar de commerciëlen. Ja, zeker weten.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen