Jeroen Pauw belooft: ‘Ik ga niet naar RTL of Talpa’

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 10:30

Jeroen Pauw werd maandagavond door zijn talkshowgast Tom Egbers onderbroken toen hij de uitzending wilde openen met het nieuws van de dag. Dat was te zien op NPO 1. Pauw kondigde ’s middags niet alleen het einde van zijn late talkshow aan, maar werd ook nog eens bekroond tot Omroepman van het Jaar. Tot verbijstering van de Humberto Tans van deze wereld begon Pauw zijn show echter als alle anderen. “Laten we meteen maar gaan naar het nieuws van de dag. Rusland mag…

Egbers onderbrekend: “Dat ben jij.”

Pauw: “Rusland…

Egbers: “Het nieuws van vandaag wordt door jou beheerst. Wel gefeliciteerd: je bent Omroepman van het Jaar.”

Daarna volgde applaus. Egbers: “Dan hebben we dat maar gehad. We hebben natuurlijk ook een paar vragen voor jou natuurlijk. Je stopt hier over twee weken.”

Pauw: “Over twee weken. Jazeker. Ik doe dit werk met ongelooflijk plezier, elke avond weer en ook vanavond en vermoedelijk ook morgenavond, maar ik dacht ook: het is ook wel fijn om ook eens van die tafel weg te komen en niet alleen maar als een soort moeder met thee te wachten tot jullie allemaal buiten zijn geweest en jullie verhalen komen vertellen.”

Wat gaat hij nu doen? “Ik wil een beetje naar buiten en andere dingen doen en meer diepte en lengte geven aan de gesprekken.”

Gaat hij echt niet naar RTL of SBS? “Ik ga niet naar de commerciëlen. Ja, zeker weten.”

Foto: BNNVARA
24 Reacties op “Jeroen Pauw belooft: ‘Ik ga niet naar RTL of Talpa’”


 1. Jur

  Geen ramp, het is goed als er van tijd tot tijd weer eens iemand anders komt.

 2. Ron

  Het format zoals hij dat wil is wel erg aansprekend voor een late night talkshow. Langere gesprekken met 1 persoon van de dag en hiermee de diepte in. Zoiets kan Wilfred, Beau misschien ook wel, maar ook een Jinek.

 3. dynamische dennis

  Ik weet nog dat Pauw begon met hele lage kijkcijfers

  Hij stopt wel op het hoogtepunt

 4. Misutoria

  Als Jeroen Pauw niet zo vaak op tv hoef te komen, dan kan die in het weekend nog wel eens een pilletje nemen. En ik gun hem dat plezier van harte.

 5. Peanut

  Moet hij toch lekker zelf weten?

 6. Huismaker

  Elke dag overvolle links-Vara materiaal. Gek dat mensen steeds meer iets hebben met: Podcasts, Internet, Social Media of Netflix ?
  De dagelijkse indoctrinatie is voorbij. Pauw heeft goed geluisterd naar zijn omgeving en snapt dat hij nu nog een kans heeft om “wat anders te doen”. Slimme vent.

 7. Criticus

  #Ron, Sorry Ron, ben ik niet met jou eens. Pauw staat op eenzame hoogte! die andere namen die jij noemt halen ”dit nivo” niet. alleen Pauw kan heel diep gaan!
  Je ziet ook heel duidelijk dat alleen Pauw ’t lukt om mensen ”echt” aan ’t praten te krijgen!

 8. Criticus

  #Huismaker, als Pauw nog tien jaar zou doorgaan, zou ie nog 10 jaar lang het meest bekeken praat programma blijven!

 9. Moud

  Ook al was het wel zo, is het nog altijd Pauw’s eigen keuze.

  Stel dat Matthijs van Nieuwkerk vertrekt/stopt, want dat gerucht gaat, zeker na een uitspraak van Matthijs gisteren in z’n eigen DWDD
  Lees:
  https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/4950261/kondigt-ook-matthijs-van-nieuwkerk-zijn-vertrek-aan

  Door deze uitspraak en de aankondiging van Pauw gisteren, krijg ik het gevoel dat zowel Mastthijs als Jeroen gevraagd zijn om te stoppen, om het uitgedachte concept wisselend duo presentatie te gaan invoeren.

  Op die manier zijn al die dure krachten met goed fatsoen uit beeld. Nu Antoinette Hertsenberg nog.

 10. Ron

  @Criticus: niet mee eens. Onderschat Wilfred en Eva Jinek niet. Met tijd en ruimte kunnen die dat zeker wel. Van Beau moeten we dat even afwachten maar ik denk wel dat hij dat kan.

 11. #De dubbelganger - de enige echte#

  Ik had ook niet anders verwacht.

  Top Pauw

 12. Gerard

  Pauw gaat in de loop van 2020 over naar de commerciële om Jinek te redden.
  Samen de talkshow van de grond krijgen die tot dan toe is mislukt.

 13. Peter Wingender

  Nieuws wat iedereen mist of onbesproken laat: gisteren bij DWDD tussen de regels door dat de screentest bij Endemol is afgenomen voor opvolging talkshow Pauw. Hoezo vraagt Matthijs niet verder want dan had je kunnen horen wat Bert Huisjes van WNL op Radio 1 vertelde: dat Endemol het productiehuis van Pauw heeft overgenomen en dat Pauw de hele productie van zijn opvolging cadeau heeft gekregen. En dat wordt dus door Endemol geproduceerd. Natuurlijk gaat Pauw dan niet naar Talpa of RTL. Hij krijgt heel veel geld om te proberen van zijn eigen opvolging een succes te maken! Fact check dit verhaal maar eens. En vraag er ook eens bij af waarom dit niet bij de NPO zelf geproduceerd kan worden.

 14. Jos

  Ik ben benieuwd of het een succes wordt. Het vergelijk met “Hët oog op morgen” gaat niet op behalve dan de wisselende presentatie op 5 dagen van de week. Presentatoren als Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink worden geen succes. Zij zijn erg ingenomen met zichzelf en kunnen niet goed luisteren. Over het algemeen spreken de presentatoren veel te snel en daardoor soms niet te volgen zoals Tijs van den Brink em Mathijs van Nieuwkerk.
  Verder zal het de tijd leren of het een succes gaat worden. Solo-presentatie zoals in het öog op morgern””heeft mijn voorkeur.

 15. man pan

  Ach, wordt wel leuk in Januari…
  Elke dag Op1 bespreken hoe goed/slecht de talkshow hosts waren.
  Soort kijken naar een zinkende Titanic en het afbranden daarna.

 16. janus

  Jaïr naar Op1

 17. Krezus Jistus

  Het enige duo dat overblijft na die hachelijke try-out periode is het duo Fid

 18. Krezus Jistus

  Fidan Ekiz en Jort Kelder. Daar zit wat in, die gaan spraak maken. De rest is kanonnenvoer

 19. Televisiefreaks

  Jammer dat Pauw stopt met het zelf presenteren van een talkshow. Hij was jarenlang succesvol als duopresentator naast Witteman. Solo was het eerst even zoeken en had hij nog wat last van concurrentie van Tan, maar daarna vond hij zijn draai en scoort tot op de dag van vandaag de pannen van het dak.

  Gisteren scoorde Pauw zelfs 1,1 miljoen kijkers. In het tijdvak tussen 23 en 24 uur is er verder niks wat daar ook maar bij in de buurt komt. En dat vijf dagen per week.

  De NPO zal hem als presentator gaan missen op de late avond. De duopresentatoren houden nooit zoveel kijkers vast. Hopelijk hakt de NPO na twee ofdrie maanden uitzenden in 2020 de knoop door om voor een vast duo te kiezen dat vijf dagen per week gaat uitzenden, zodat de kijker een band op kan bouwen met de presentatoren.

  Bij RTL luiden ze het jaar met Jinek in met knallende kurken na dit nieuws dat Pauw stopt op zijn hoogtepunt. Zij vangt de kijkers vanaf 3 januari dankbaar op.

 20. Solomon

  Omzettend blij om van Nederlands enige echte talkshow Master te mogen vernemen dat hij in ieder geval niet naar Bertelsmann’s RTL-Nederland gaat !.. Hij kiest in elk geval voor de Nederlandse publieke omroep, top !.. Nu Matthijs nog ?!.. Hoop écht van harte dat hij in navolging van Pauw gewoon bij de Nederlandse Publieke omroep blijft óf dat hij eventueel voor een hoger salaris een keuze zal gaan maken voor een overstapt naar de Nederlandse commerciële omroep Talpa-TV waar hij onze Nederlandse vrienden kan gaan helpen bij de opbouw van Nederlands enige echte eigen commerciële omroep !..

 21. Ray

  En toch hoor je lichte terughoudendheid, iedere keer als Pauw gevraagd wordt of hij bij de PO blijft.

 22. Ron

  @Peter Wingender: daar was ik gisteren ook verbaasd over. Endemol Shine productie late night talkshow NPO 1? Ging inderdaad niemand verder over door. Maar dat heeft misschien ook wel te maken met het vluchtige format van DWDD, daar is dan geen tijd voor om door te vragen.

 23. aqua

  Binnenkort zullen we het weten maar geld verzoet de arbeid.

 24. ano@niem.nl

  Dat zei Jack Spijkerman ook ooit. En Pauw komt van RTL af en dan zegt hij zo mooi links “de commercielen”. Kom op zeg!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.