Linda de Mol ‘van slag’ van lage kijkcijfers Ladies Night

Linda de Mol en haar collega’s van Ladies Night zijn behoorlijk van slag van de lage kijkcijfers van de Net5-talkshow. Dat gaf de Talpa-koningin dinsdagavond ruiterlijk toe in de talkshow van Jeroen Pauw. Het vrouwenprogramma van Merel Westrik begon half oktober met bijna 400.000 kijkers, maar de laatste weken heeft Ladies Night moeite om boven de 100.000-grens te blijven. De kijker kon het dus wel vinden, maar is afgehaakt omdat het niet in de smaak viel.

Jammer, vindt De Mol. “Ladies Night scoort de laatste weken niet goed. Ik bemoei me er sowieso vanaf het begin af aan best wel mee. Morgen hebben we de voorlopig laatste en dan gaan we even pauzeren en bij elkaar zitten en zeggen: wat is er goed aan en wat is er nog niet goed aan?

Wat gaat er wél goed? “Wat er heel goed aan is, is Merel Westrik. Die doet dat fantastisch. En wat ik heel erg leuk vind aan het programma zijn die vriendinnen die op de bank de hoogte- en dieptepunten van de week met elkaar bespreken.”

En wat niet? “De rest is misschien nog niet helemaal onderscheidend genoeg. Daar moeten we heel hard aan gaan trekken.”

Vervolgens haalde De Mol het vaakst gebruikte excuus van Hilversum van stal. “Ik wil er even bij gezegd hebben dat de kijkcijfers lineair niet zo goed zijn – daar zijn we ook nog niet heel blij mee – maar het wordt ongelooflijk, voor een talkshow helemaal, goed teruggekeken. Dat betekent dat er wel degelijk interesse is. We mikken op de doelgroep van vrouwen die het heel druk hebben en die kijken nou eenmaal graag op een tijdstip dat hen goed uitkomt, dus het is lastig.

Daarnaast is Net5 lastig te vinden, meent ze. “Het is een kleine zender die helemaal achterin staat op de afstandsbediening. Maar Merel doet het geweldig, we geloven er echt nog steeds in en we gaan vanaf maart Ladies Night 2.0 brengen.

Al met al valt het De Mol best wel tegen. “Ik geef eerlijk toe dat de laatste weken de kijkcijfers teleurstellend zijn. Natuurlijk zijn we daar dan allemaal even van slag van en Merel vindt het ook moeilijk en zo’n heel team dat er hard aan werkt, maar opgeven zit niet heel erg in het karakter, hè?

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen