Linda de Mol ‘van slag’ van lage kijkcijfers Ladies Night

Geplaatst op wo 18 dec 2019 om 11:00

Linda de Mol en haar collega’s van Ladies Night zijn behoorlijk van slag van de lage kijkcijfers van de Net5-talkshow. Dat gaf de Talpa-koningin dinsdagavond ruiterlijk toe in de talkshow van Jeroen Pauw. Het vrouwenprogramma van Merel Westrik begon half oktober met bijna 400.000 kijkers, maar de laatste weken heeft Ladies Night moeite om boven de 100.000-grens te blijven. De kijker kon het dus wel vinden, maar is afgehaakt omdat het niet in de smaak viel.

Jammer, vindt De Mol. “Ladies Night scoort de laatste weken niet goed. Ik bemoei me er sowieso vanaf het begin af aan best wel mee. Morgen hebben we de voorlopig laatste en dan gaan we even pauzeren en bij elkaar zitten en zeggen: wat is er goed aan en wat is er nog niet goed aan?

Wat gaat er wél goed? “Wat er heel goed aan is, is Merel Westrik. Die doet dat fantastisch. En wat ik heel erg leuk vind aan het programma zijn die vriendinnen die op de bank de hoogte- en dieptepunten van de week met elkaar bespreken.”

En wat niet? “De rest is misschien nog niet helemaal onderscheidend genoeg. Daar moeten we heel hard aan gaan trekken.”

Vervolgens haalde De Mol het vaakst gebruikte excuus van Hilversum van stal. “Ik wil er even bij gezegd hebben dat de kijkcijfers lineair niet zo goed zijn – daar zijn we ook nog niet heel blij mee – maar het wordt ongelooflijk, voor een talkshow helemaal, goed teruggekeken. Dat betekent dat er wel degelijk interesse is. We mikken op de doelgroep van vrouwen die het heel druk hebben en die kijken nou eenmaal graag op een tijdstip dat hen goed uitkomt, dus het is lastig.

Daarnaast is Net5 lastig te vinden, meent ze. “Het is een kleine zender die helemaal achterin staat op de afstandsbediening. Maar Merel doet het geweldig, we geloven er echt nog steeds in en we gaan vanaf maart Ladies Night 2.0 brengen.

Al met al valt het De Mol best wel tegen. “Ik geef eerlijk toe dat de laatste weken de kijkcijfers teleurstellend zijn. Natuurlijk zijn we daar dan allemaal even van slag van en Merel vindt het ook moeilijk en zo’n heel team dat er hard aan werkt, maar opgeven zit niet heel erg in het karakter, hè?

Foto: BNNVARA
66 Reacties op “Linda de Mol ‘van slag’ van lage kijkcijfers Ladies Night”


 1. Ria Visser

  “Ze weten het nog niet goed te vinden.”

 2. OMG

  Het hele bestaan van NET 5, RTL 7 en 8 en SBS9 is eigenlijk niet vol te houden. Toch niet met originele programmering. De kijkcijfers en kijkdichtheid zijn zó dun geworden, het best doek je deze zenders op en steek je die programma budgetten in de zenders die nog wel boven de 500.000 kijkers trekken.

 3. man pan

  Probleem in een nutshell waarom het niet scoort: Blijft een stel kakelende kippen op de bank.

 4. shrink

  Misschien moet Linda zich er juist wat minder mee bemoeien!

 5. Bep

  En “ze” willen ook niet zoeken.Er is geen gunfactor.

 6. Johnny👀

  Het is een programma voor vrouwen en de Man is uiteraard de baas over de afstandsbediening dus niet zo raar dat er niet zoveel kijkers zijn.

 7. Karin

  Niet live, verkeerde zender.
  Live op de hoofdzender = gegarandeerd 800K.

 8. snoezigkleinhertje

  Ze moeten die Merel vervangen door een man die kan dan die andere vrouwen leiding geven .

 9. Karin

  Johnny, dat is het! :)

 10. Paut Pielusma

  Misschien is er wel teveel TALPA, teveel TALPA met weinig kwaliteit.

 11. Viola

  Heel simpel: er is te weinig vuur. Ladies Night draait om ‘vriendinnen’ en die leggen elkaar het vuur niet aan de schenen. Als er heftige discussies zouden zijn, hebben ze meer kans om viral te gaan en zo meer kijkers te trekken.

 12. insider

  Af en toe tenenkrommende gasten en veel fouten in de afleveringen.
  Jinek krijgt vrij spel van rtl en moet scoren, dus zet huize pilotstudio nu ook weer alle blaaskaak regisseurs van nederland op het programma om er een succes van te maken…..Hoe zijn sommige vakbroeders toch ooit op deze stoel terecht gekomen?

 13. NPOO

  Tja, wie kijkt daar nou naar?

 14. Bart M

  Hoog tijd dat TV-koningin abdiceert. Het is mooi zo, wegwezen, ga iets leuks doen.

 15. Ronnie

  “We mikken op de doelgroep van vrouwen die het heel druk hebben en die kijken nou eenmaal graag op een tijdstip dat hen goed uitkomt, dus het is lastig.”

  Ze geeft meteen de reden waarom dit nooit gaat werken op TV. Vrouwen kijken dit op Linda.nl of ergens anders, maar niet op TV.

 16. La Noekje

  Ik heb het alle keren weten te vinden Linda en elke keer weer afgehaakt, dat wijvengeleuter is zo niks niks niks! Dus hou op met de kulsmoes.

 17. Qwerty

  Laat Merel alsjeblieft een journalistiekere talkshow presenteren. Dan komt ze veel beter tot haar recht

 18. Sven L.

  Als er -in verhouding- (te) veel wordt terug gekeken via On Demand, moet je jezelf afvragen of woensdagavond wel een geschikt tijdvak is. Misschien in het vervolg dus naar een andere avond.

  De doelgroep waar ze op mikt zit om 21:30 uur nog in de sportschool, of hebben ’n etentje, vriendinnenavondje, wijnen, etc. etc. Zondagavond of maandagavond is beter.

 19. Mamjocorps

  Het lukt ons steeds beter Talpa terug te pakken door breed uit te meten dat Talpa moet worden vermeden!

  Net goed, had John de Mol ons forum maar niet offline moeten halen. Su haat hem!

 20. René van Gellekom

  Merel is een beeldschone vrouw. Ik kijk dan ook altijd – wel met het geluid uit natuurlijk. Het geleuter hoef ik niet te horen.

 21. gerdien

  Veelzeggend: als voorbeeld van wat er wel goed gaat noemt Linda de Mol iets wat zij zelf leuk vind: die zogenaamde vriendinnen op de bank die zogenaamd spontaan zitten te kletsen. Dat is volgens mij nou net waar de kijker afhaakt – deze kijker in ieder geval wel. Je zit te kijken naar een heel slecht opgevoerd toneelstukje waar af en toe best iets zinnigs wordt gezegd maar die poppenkast er om heen, daar zit volgens mij niemand op te wachten.

 22. Caramba

  Hier lijkt sprake van een blootgelegd pijnlijk sociaal fenomeen: vrouwen bij elkaar zijn misschien wel gezellig maar eigenlijk niet zo boeiend.
  Louter mannen bij elkaar misschien ook niet, en zeker niet voor een bepaalde groep vrouwen, maar die willen toch wat sneller uit de bocht vliegen waardoor het toch weer leuk wordt.
  Ja ja ja, seksistisch, nou wen er maar aan.

 23. 100% Talpa uitmelk TV

  Trek de stekker er maar uit.

  In maart zal het niet veel beter worden.

 24. Lana

  Gelukkig zit Linda er weer bij vanavond, dan kan ze de hele show om haar en haar nieuwe film laten draaien

 25. Wessel

  Merel komt ook niet relaxed over, en erg gemaakt. Je ziet de spanning op haar gezicht.

 26. Robert

  Zag haar even bij Jeroen, ze ziet er oud uit.

 27. Johnny👀

  Ze is ook oud.

 28. #Woensdag gehaktdag#

  Er kijken meer vrouwen dan dat er vrouwen naar Beau kijken.

 29. NPOO

  Heeft ze lage kijkcijfers?

 30. G.ossip

  Ik denk overigens niet dat het soort vrouwen die daar op de bank plaatsnemen Merels keuze is,Misschien eens verder kijken dan de Talpa stal.

 31. Dennis

  Ik vond de opmerking van Jeroen Pauw sterk toen hij na haar antwoord vond lijken op die van een pr dame. Ik keek altijd graag naar Linda maar ze lijkt nu opeens erg fake. Ik geloof het niet meer wat ze zegt en dat ze zo normaal gebleven is.

 32. Bramderammer

  Wauw! Hoe moeilijk kan het zijn!..er word gewoon geen televisie meer gekeken, zo simpel is het en dat gaat niet meer gebeuren ook!

 33. Gwendolyn

  Lana is een leuke naam!

 34. Mark

  Echt zo’n domme Talpa move om Ladies Night na zo’n nietszeggend plastisch chirurgie programma met 100.000 kijkers te zetten. Zet het dezelfde dag en tijd op 6 na Paleis Voor Een Prikkie of Chateau Meiland en je hebt 500.000 kijkers.

  Hetzelfde geldt voor Café Hendriks & Genee: op de zondag van SBS 6 om half 10 na Alberto; hoppa 500.000 kijkers. En niet na een Marvelfilm van 100.000 kijkers en tegenover Studio Voetbal.

  Dan moet je ook niet piepen als de kijkcijfers laag zijn. Iets met: eigen schuld…

 35. sukkel

  Heeft dat wijf nou niks anders te doen dan over kijkcijfers praten die fim wordt ook een flop je bent over de houdbaarheidsdatum heen krijgt een ouwe kop ondanks de Botox en mensen moeten je niet meer

 36. Britt Scholte Lover

  Misschien kan die Roxeanne Hazes eens uit de kleren op tv voor ladies night, want zij ‘trekt’ heel veel kijkers!

 37. Zomaar

  Het is geen gezinsprogramma dus niet zo gek dat de vrouwen later even terugkijken.

 38. Cuba Gooding junior

  Er kijken voornamelijk alleen nog fossielen lineair tv, dus gewoon lekker online doorgaan. Want die ouderen zijn niet hun doelgroep.

 39. Linda Nee

  Linda hoort zichzelf zooo graag praten, dat het inmiddels irritant wordt. De promotie van haar nieuwe film: April, May, June is hier het levende bewijs van, Elise Schaap en Tjitke Reidenga kregen geen gelegenheid om aan het woord te komen…

 40. Magnus Dickendorfer

  Het was niet slim van Merel Westrik om over te stappen naar Talpa, ze had bij RTL Nieuws moeten blijven.

 41. Dorus

  Als mijn buurvrouwen bij elkaar zitten is het veel gezelliger…

 42. Freek

  Ik zou als eerste stoppen met dat pathetische ‘powered by linda’.
  Socialmediablok er uit. We kijken tv dan wil je mensen daar houden en niet naar hun mobiel sturen.
  Stoppen met flauwe seks onderwerpjes. Als je een seks onderwerp niet zo kan uitdiepen zoals in het blad de Linda waar het wel kan en ook meestal goed wordt gedaan.
  Werkt het niet om dit in platte vorm op tv te doen.
  Nodig vrouwen uit die recent iets bijzonders hebben gedaan die wel of juist niet in het nieuws zijn geweest.
  Waar zijn al die werkende powervrouwen?
  En dan niet mode, makeup of moedervlogs. Gewoon vrouwen met echte banen.
  Wees een voorbeeld voor de jonge vrouw.

 43. Oppersmurf

  Mensen zijn het zat om steeds maar weer de zelfde koppen op tv te zien. En dus blijven de kijkers weg.

 44. Lola

  Het heeft een te Amerikaanse opzet en dat bevalt gewoon niet. Het benadrukken keer op keer van ‘wij vriendinnen’ en de (vrouwelijke) kijker daarin betrekken als een ‘vriendin’ van het programma is echt te triest en daar haak ik al af. Het voelt te geforceerd, te krampachtig … en zo ook Merel .. ze doet krampachtig haar best enthousiast te zijn, ze wordt er hijgerig van, totaal niet ontspannen, maar het klinkt juist heel gespannen en gesjeesd .. geen fijn programma gewoon.

 45. Florien

  Het is erg lastig kijkers te boeien. Het ligt nergens aan. Mensen kijken voornamelijk naar netflix en de rest van dit soort aanbieders. Ik ben bang dat het over is met de tv. Persoonlijk ken ik weinig mensen die nog voor een programma gaan zitten. Helaas zitten er ook veel mensen zoals ik nu voor 1x 😬. Te reageren op social media of onder nieuwberichten we mogen en willen overal iets van vinden. En dat is primaaar altijd zo negatief. Ik kan me voorstellen dat je dan als presentator/trice het niet meer ziet zitten om te presenteren. Waardoor de zin bij hen misschien ook afneemt. Vrees dat het hierdoor over is met de gewone zenders op tv.

 46. Ron

  Trekken aan een dood paard. Dit komt ook niet in een nieuw seizoen goed. En leuk dat het online zo ‘geweldig’ wordt bekeken maar daar heeft adverteerder (nog) geen boodschap aan. Het gaat om de lineaire cijfers. Punt.

 47. Fred

  Wat wis gaat is niet zo moeilijk. De programma’s die nog gemaakt worden, vinden vooral de media medewerkers leuk. Maar dat is geen doorsnee Nederlandse kijker. Begin daar weer eens naar te luisteren dan dat vanuit de Gooise matras door onze strot te persen.

 48. J. Bloemheuvel

  Linda begrijpt nog steeds niet dat het publiek een echte professionele presentatie wenst door een vakman/vrouw en niet door het zusje van, want die vriendjespolitiek zijn de kijkers meer dan zat.
  In Hilversum is niet belangrijk wat je kunt
  Maar wel wie je kent.

 49. Enzo Voorthuijsen

  Talpa scoort alleen met wat het zelf niet maakt.
  Het rijmt niet, maar dat hoeft ook niet.

 50. J. Bloemheuvel

  Als Linda lezen kan, moet zij toch eens wat meer
  notie nemen van de kritieken en niet zelfvoldaan
  achterover leunen na weer een flop presentatie.

 51. anonymous

  Mijn god, wat een lelijke kop krijgt die Linda.
  Had maar geen botox gebruikt, dan had je er beter uit gezien.

 52. snoezigkleinhertje

  Met die ouwe rot kop van die Linda had ze vroeger op de brandstapel gestaan.

 53. ArieAmsterdam

  Belangrijkste reden is toch wel de dikke saus van misandrie die over het programma wordt gegoten. Een bank vol arrogante dames die ginnegappend mannen afzeiken, dat ontbrak in het Nederlandse medialandschap. Alle potentiële mannelijke kijkers en niet-zure dames werden na de eerste aflevering meteen afgeschrikt.

 54. Wanny

  Als je mikt op kijkers die blijkbaar de zender niet kunnen vinden, dan moet je wel met hele infantiele tv komen om die groep te boeien.

 55. Sjakie

  Ze moeten inderdaad af van dat ‘vriendinnen’ gedoe. je kijkers zijn geen vriendinnen en die wijfen op de bank ook niet!

 56. Afhaal Ghanees

  Ik vind er geen bips aan

 57. tokkie tokkie kippenhokkie

  Waardeloos programma voor simpele onnadenkende pulpa kijkers.

  De makers hebben geen idee waar ze mee bezig zijn.

  De stekker kan er wel uit bij Talpa

 58. Jur

  Te veel een babbelkous kransje.

 59. 123

  “Het is een kleine zender die helemaal achterin staat op de afstandsbediening. Maar Merel doet het geweldig, we geloven er echt nog steeds in en we gaan vanaf maart Ladies Night 2.0 brengen.”

  — Ja, want het is tegenwoordig echt heel erg moeilijk om 9 in te toetsen op een afstandsbediening. 😏🤭

 60. Haring Arie

  Inderdaad, Linda trekt een heel bezorgd gezicht. Die emotie kun je er echt goed van aflezen.

 61. Ger

  Talpa ( J. De Mol) weet om de één of andere reden telkens weer een nieuw aftreksel te bedenken en dat format met succes aan de man te brengen.

  Echter elke poging om een zender te starten of over te nemen gaat faliekant mis. De menselijke maat mist en de zak met geld overheerst.

  Denken dat je met geld alles kan gaat niet altijd op. SBS blinkt uit in zoveel en lange reclame dat je vergeet welk programma je überhaupt aan het kijken was. Een programma als meester Visser (vroeger rijdenderechter) wordt kinderlijk gemonteerd (inclusief geluidjes) en de hoofdrolspelers/clienten die iets aan de kaak willen stellen worden vaak als karikaturen weg gezet.

  Talpa heeft tv veranderd, echter niet ten goede.

 62. Sandra

  Mensen zijn niet meer volgzaam,ze hebben geen zin meer om hele dagen meningen van anderen aan te horen.
  We worden doodgegooid met meningen;op je werk,in de supermarkt,Social media..de hele dag vindt iemand wel iets.
  Als je na een dag in die maatschappij geweest te zijn ,doodmoe thuis komt en wilt ontspannen bij de t.v. zoals vroeger,hoor je weer meningen.
  Is het geen talk show dan is het wel een talenten jacht.
  Enige manier om daaraan te ontsnappen is alles uitzetten of een film te gaan kijken

 63. Cath

  Ik eigenlijk wel een beetje klaar met die Molletjes !!

 64. Ard

  1 x gezien, bij toeval maar vond het toen opvallend leuk. Probleem bij mij is dat ik nooit weet wanneer iets wordt uitgezonden dus ik moet er bij toeval langskomen.

 65. Patricia

  Beetje zat van al die vrouwen die de boel aan elkaar kletsen , niets voor mij .
  Steeds dezelfde koppen op tv is sowieso vervelend .
  Maar smaken verschillen , kijk wat je leuk vind .

 66. De journalist

  Teveel de mol op tv met dat vreselijke haar,die overdreven lach en dat verbeten bovenlipje. Keer een jaartje geen Linda aub. Huishoudbeurs geneuzel is het. Hoofdpijn programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.