Leonie bloedde bijna dood, durfde tv-pauze niet aan

SBS 6-ster Leonie ter Braak kreeg in haar jaren bij de ochtendshow van omroep WNL, van 2012 tot 2017, twee kinderen. Bij de geboorte van één van hen bloedde ze bijna dood, maar een tv-pauze durfde ze niet aan. Dat bekent de tv-vrouw vandaag aan in het AD. Ter Braak spreekt van ’tropenjaren’. “Dat was geen leven meer. Maar ik dacht: als ik dit aanpak, dan kom ik verder. Toch weer die ambitie! ’s Ochtends om vier uur op en naar de studio“, herinnert de presentatrice zich.

Het was een buitengewoon zware tijd. “Ik heb in die tijd ook nog twee kinderen gekregen. Bij de geboorte van de oudste, James, ben ik bijna doodgebloed. Ik ben toen ver over mijn grenzen gegaan. In de omroepwereld geldt ‘opgestaan is plaats vergaan’, dus ik stond na twaalf weken weer gewoon voor de camera. Uit angst dat ze bij langere afwezigheid voor een ander zouden kiezen.

Bij SBS 6 lijkt ze dezelfde vrees te hebben. Ze is naar de zender gekomen voor de ‘maatschappelijk relevante onderwerpen’. “Daarom zit ik nu ook bij Shownieuws“, zegt ze vol zelfspot.

En die zelfspot is ook wel op zijn plek. Deze week presenteerde ze een tweedelige kerstspecial van Shownieuws, waarin ze met B-sterren naar Gran Canaria ging. Ze vervoerden zich met Sunny Cars-auto’s en hielden diepgravende gesprekken op Corendon-bedjes. Aan het eind van de uitzending gingen ze naar het café van Marianne Weber.

Gelukkig zit er nog veel meer in de pijplijn, aldus Ter Braak. “Ik mag er nog niets over zeggen, maar ik werk mee aan enkele heel mooie programma’s die eraan komen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen