‘6 Inside en Twan Huys grootste tv-flops van 2019’

De SBS 6-rubriek 6 Inside van Albert Verlinde is de grootste televisieflop van het jaar 2019. De RTL 4-mislukking RTL Late Night met Twan Huys volgt op de voet. Dat vindt het AD, dat vandaag een top vijf van mislukte tv-formats heeft gepubliceerd. 6 Inside, waarvoor in het beginstadium Angela de Jong is benaderd als presentatrice, mislukte keihard in de vooravond van SBS 6. Het programma was statisch, het sprankelde niet en Verlinde was niet meer de topscoorder van weleer.

Het gênantst was nog wel dat 6 Inside RTL Boulevard wilde gaan inmaken. “Het offensief bleek een natte wind. Geen nieuws, geen kijkers.”

Het AD zal daarbij nooit vergeten hoe de dag na de allereerste 6 Inside het shownieuws over de huwelijkscrisis van Wendy van Dijk en Erland Galjaard brak. In De Telegraaf.

Twan Huys volgt op twee. “Ongeëvenaard in de tv-wereld was de aankondiging van RTL dat de zieltogende talkshow nog dezelfde avond zijn laatste uitzending zou beleven. Pijnlijke aftocht.

De rest van de top vijf wordt afgemaakt door Het Spijt Me van Caroline Tensen, Jan Houdt Hoop van Jan de Hoop en Wat Een Verhaal van André van Duin en Anne-Marie Jung.

Het AD-artikel Mislukte Tv-Formats kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen