Koning Willem-Alexander op visite bij Shula Rijxman

Koning Willem-Alexander brengt op dit moment een niet aangekondigd werkbezoek aan het Radiohuis van de NPO in Hilversum. Het bezoek staat in het teken van het medium radio, dat dit jaar in Nederland honderd jaar bestaat. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Dit jaar zijn vijf van de zes NPO-radiozenders onder één dak gebracht in het Radiohuis op het Hilversumse Media Park om een efficiëntere samenwerking mogelijk te maken en daar wilde de koning bij stilstaan.

Tijdens zijn bezoek spreekt koning Willem-Alexander met NPO-bestuurders en radiomakers over het belang en de taak van publieke radio. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en vooral de toekomst van dit medium.

Op een foto is te zien hoe Willem-Alexander door de gangen van de NPO loopt met de grote NPO-bazin Shula Rijxman en de radiobaas Jurre Bosman.

Tijdens een rondleiding langs de vijf radiostudio’s krijgt de koning een indruk van de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van audio en podcasting. “Ter afsluiting is hij te gast in de uitzending ‘Aan de Slag’ op NPO Radio 2, waarin hij zal terugblikken op zijn bezoek aan NPO Audio.”

Het programma Aan De Slag van Bart Arens is dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur op zender.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen