Frank Dane begrijpt woede Gerard Joling over boycot

Radio 538-dj Frank Dane begrijpt goed dat er bij Gerard Joling ergernis leeft over het feit dat zijn nieuwe kerstsingle Send Me An Angel weinig wordt gedraaid op de radio. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. Volgens Joling wordt hij alleen gedraaid door 538, terwijl de NPO-zenders, Sky Radio, Qmusic en 100% NL hem structureel zouden boycotten. Dane snapt heel goed dat de zanger zich hierover beklaagd. “Ik vind het wel goed van Gerard dat hij op de bres springt.

Tegelijkertijd moeten dj’s vooral draaien wat ze willen draaien, aldus Dane. “Ik vind dat iedere radiomaker natuurlijk voor zich moet beslissen wat hij wel en niet draait. Ik doe het wel. Wij draaien eigenlijk altijd wel platen van Gerard.”

Slingert hij dan echt alles wat Joling vandaan komt de ether in? “Soms ook niet hoor en daar ben ik ook heel eerlijk over. Dan zeggen we ook: ‘Gerard, deze slaan we even over, deze doen we even niet.’ Vaak genoeg doen we het wel.”

Send Me An Angel volgt na Jolings vorige kerstsingle Christmas on the Dancefloor. “Dit is nu zijn tweede kerstsingle die we draaien. Ik begrijp zijn klacht wel ja, want hij wordt niet overal gedraaid en het zou toch gek zijn als hij daar oké mee was natuurlijk.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen