Jeroen Pauw weet nog niet of hij Op1-host wordt

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 17:00

Na Eva Jinek stopt ook Jeroen Pauw met zijn late talkshow op NPO 1 en dat gat wordt vanaf januari opgevolgd door het nieuwe Op1. Er zijn vijf wisselende duo’s benoemd voor een periode van in elk geval drie maanden, daarna kan er weer gerouleerd worden. Volgens de NPO zal Pauw, wiens bedrijf Op1 gaat produceren, over drie maanden ook bij één van die duo’s horen. Maar zelf is hij daar nog helemaal niet zo zeker van. Het is iets waar de talkshowhost nog over na wil denken.

Pauw in het AD: “Dat wordt met enige gretigheid gezegd door de NPO, maar daar heb ik nog geen afspraak over. Het is niet zo dat ik dat niet wil, maar daar wil ik over nadenken. Ik wil niet als een soort geest boven het programma gaan hangen.

Tv-recensent Angela de Jong, die het jammer vindt dat Pauw stopt, vond het al een gek idee. “Het is tekenend voor zijn gebrek aan ego, want het voelt toch een beetje als Albert Verlinde die op de bank van Boulevard zit te wachten tot hij achter de desk mag“, zei ze.

Toch zou De Jong het wel toejuichen. “Als kijker ben ik vooral blij dat hij af en toe toch nog opduikt op de late avond. Want nooit meer naar bed met Jeroen, ik moet er nog niet aan denken.

Waarom heeft Pauw eigenlijk dit moment uitgekozen om te stoppen? In RTL Boulevard: “In de tijd dat ik met Paul Witteman werkte zei ik al tegen Paul van: ‘Goh Paul, zullen we er volgend jaar mee stoppen?’ Er zit een soort onrust in mij dat ik denk: het is elders ook leuk. Daarna ging ik het een tijdje alleen doen. Toen dacht ik: ik moet het wel een paar jaar doen. Toen dacht ik: nu gaat het goed en is het een mooi moment.”

Hij stopt nét voordat hij de concurrentie met zijn eigen leerling Eva Jinek aan moet. “Dat is ook spannend. Zij heeft niet mijn beslissing gecreëerd, maar zij heeft wel meegewerkt aan het moment van mijn beslissing. Als Eva nog een halfjaar had gewerkt bij NPO, dan had ik misschien ook wel dat halfjaar nog afgemaakt.”

Durft hij de concurrentie met haar niet aan? “Nou, nee dat is het niet. Het is meer dat ik het leuk vind om nog een paar andere dingen te doen en dat ik dan geen zin heb om in zo’n soort sfeer te komen.”

Pauw wil meer op locatie gaan werken. “Ik wil die tafel ook wel meenemen naar plekken toe waar je gasten ontmoet die niet zo makkelijk de studio in kunnen, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of vast zitten. Ik dacht: het is goed om op een gegeven moment ook weer even weg te gaan van die talkshow.”

Gaat hij dat exclusief bij de NPO doen? “Ik heb moeite met het woord exclusief, maar voorlopig wel denk ik.”

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Jeroen Pauw weet nog niet of hij Op1-host wordt”


 1. Huib

  Hij staat op eenzame hoogte. Erg jammer dat hij stopt.

 2. janus

  Bij verkiezingen enzo verwacht ik dat Jeroen weer opduikt.

 3. dynamische dennis

  Mijn god er zijn echt mensen die in bed tv kijken hè. Lekker uitgeblust ben je dan

  Nu zou ik als man van Angela ook allang blij zijn dat ze tv aan het kijken is. Dan houdt ze haar mond en hoef ik er niet bovenop

 4. Bertus

  Lekker zelf de boel produceren en je zakken blijven vullen!!

 5. #De dubbelganger - de enige echte#

  Angela heeft dat geschreven in haar roddel AD

 6. aqua

  Hij verdwijnt straks voor het grote geld.

 7. Ron

  Weet niet of dit verstandig is. Ik zou het niet doen, geweest is geweest. Al dan niet in duo vorm.

 8. Mm

  Zendt ipv al dat gepraat om 11 uur een goede sexfilm uit

 9. Bart

  Wat slecht weer die Rob Goossens bij RTL Boulevard.
  Telegraaf en Boulevard word wakker! Deze man is geen media expert en roept altijd maar wat. De man heeft nooit een primeur en heeft het altijd bij het verkeerde eind.

 10. Ron

  Robje werd even terecht op zijn nummer gezet door Ruud de Wild. Wat een nono.

 11. Bart

  @Ron Ha Ha! Ja dat was wel een grappig momentje

 12. Sjors van Kempen

  Het is weer een heerlijk linkse grachtengordeluitzending. #dwdd

 13. Remco

  IEDEREEN OPGELET, OPSPORING VERZOCHT OP HET EERSTE NED

 14. Rww

  Pauw heeft zijn bedrijf toch verkocht aan endemol??

 15. Barbara

  @Rww: Je krijgt al door de overheid betaalt terwijl je daarnaast ook nog een commercieel bedrijf runt idd. Compleet vervlochten Hilversumse constructie, belangenverstrelling pur sang.
  Leg dat maar eens uit aan een politie agent of leraar basisschool die zich iedere dag kapot werkt voor veel minder.

 16. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  Volgende week vrijdag, 20-12, laatste maal UtopiA.

 17. Annoniemus

  De alom bewierookte Pauw , heeft in het vluchtelingendebat nog nooit één kritische vraag gesteld , ook niet als het om linkse aangelegenheden ging , hij was goed , maar niet heel goed !!

 18. Zomaar

  Sluit niet uit dat Pauw op het stoeltje van Matthijs gaat zitten.

 19. Ineke Vos

  Heel jammer, Jeroen Pauw is één van de besten. Ik zal hem missen, vlijmscherp en met empathie als t nodig is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.