Jeroen Pauw weet nog niet of hij Op1-host wordt

Na Eva Jinek stopt ook Jeroen Pauw met zijn late talkshow op NPO 1 en dat gat wordt vanaf januari opgevolgd door het nieuwe Op1. Er zijn vijf wisselende duo’s benoemd voor een periode van in elk geval drie maanden, daarna kan er weer gerouleerd worden. Volgens de NPO zal Pauw, wiens bedrijf Op1 gaat produceren, over drie maanden ook bij één van die duo’s horen. Maar zelf is hij daar nog helemaal niet zo zeker van. Het is iets waar de talkshowhost nog over na wil denken.

Pauw in het AD: “Dat wordt met enige gretigheid gezegd door de NPO, maar daar heb ik nog geen afspraak over. Het is niet zo dat ik dat niet wil, maar daar wil ik over nadenken. Ik wil niet als een soort geest boven het programma gaan hangen.

Tv-recensent Angela de Jong, die het jammer vindt dat Pauw stopt, vond het al een gek idee. “Het is tekenend voor zijn gebrek aan ego, want het voelt toch een beetje als Albert Verlinde die op de bank van Boulevard zit te wachten tot hij achter de desk mag“, zei ze.

Toch zou De Jong het wel toejuichen. “Als kijker ben ik vooral blij dat hij af en toe toch nog opduikt op de late avond. Want nooit meer naar bed met Jeroen, ik moet er nog niet aan denken.

Waarom heeft Pauw eigenlijk dit moment uitgekozen om te stoppen? In RTL Boulevard: “In de tijd dat ik met Paul Witteman werkte zei ik al tegen Paul van: ‘Goh Paul, zullen we er volgend jaar mee stoppen?’ Er zit een soort onrust in mij dat ik denk: het is elders ook leuk. Daarna ging ik het een tijdje alleen doen. Toen dacht ik: ik moet het wel een paar jaar doen. Toen dacht ik: nu gaat het goed en is het een mooi moment.”

Hij stopt nét voordat hij de concurrentie met zijn eigen leerling Eva Jinek aan moet. “Dat is ook spannend. Zij heeft niet mijn beslissing gecreëerd, maar zij heeft wel meegewerkt aan het moment van mijn beslissing. Als Eva nog een halfjaar had gewerkt bij NPO, dan had ik misschien ook wel dat halfjaar nog afgemaakt.”

Durft hij de concurrentie met haar niet aan? “Nou, nee dat is het niet. Het is meer dat ik het leuk vind om nog een paar andere dingen te doen en dat ik dan geen zin heb om in zo’n soort sfeer te komen.”

Pauw wil meer op locatie gaan werken. “Ik wil die tafel ook wel meenemen naar plekken toe waar je gasten ontmoet die niet zo makkelijk de studio in kunnen, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of vast zitten. Ik dacht: het is goed om op een gegeven moment ook weer even weg te gaan van die talkshow.”

Gaat hij dat exclusief bij de NPO doen? “Ik heb moeite met het woord exclusief, maar voorlopig wel denk ik.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen