Jeroen Pauw is Omroepman van het Jaar 2019

Geplaatst op ma 09 dec 2019 om 18:02

Jeroen Pauw is door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2019. Dat bleek vanmiddag tijdens de uitreiking in Beeld en Geluid in Hilversum, waar enkele honderden mensen aanwezig waren. Pauw kreeg de wisselbeker uit handen van Beau van Erven Dorens, de Omroepman van 2018. De prijs komt op de dag dat Pauw bekendmaakte te stoppen met zijn veelbekeken dagelijkse talkshow op NPO 1. Hij maakt plaats voor het nieuwe Op1.

Na het eren van talkshow-kanonnen Barend & Van Dorp (2000), Matthijs van Nieuwkerk (2012), Humberto Tan (2015), Eva Jinek (2017) en Beau van Erven Dorens (2018, al was dat als programmamaker) ontbrak de naam van Pauw vreemd genoeg nog in de lijst met Omroepmannen en -vrouwen van het Jaar. “En dat terwijl Jeroen Pauw wordt beschouwd als de beste tv-interviewer van Nederland.

Ditmaal kon en wilde de redactie van BM dan ook niet meer om hem heen. “Pauw beleeft in alle opzichten een topjaar en blijft zichzelf verbeteren.“

Een beetje ongemakkelijk voelt hij zich wel bij het eerbetoon. De presentator: “Ik ben niet van de koketterie. Kijk, ik heb best veel prijzen gekregen sinds ik op televisie ben. En altijd denk ik: ‘Maar die andere was ook wel goed.’ Of bij de Sonja Barend Award: ‘Hmm, dat andere interview was ook zo sterk!’ Ik bedoel het niet lullig, maar volgens mij denken de mensen thuis ook dat we in de tv-wereld elkaar constant prijzen toestoppen. Dat het een soort feliciteermachine is. ‘Nu krijgt die er weer één, en die één!’ Het isoleert je van de samenleving, in plaats van dat je er dichterbij komt.

Wat niet wegneemt dat Pauw trots en blij is met de onderscheiding, die hij ook wel terecht vindt. “Ik heb gekeken naar het lijstje met vorige winnaars en vind mezelf daartussen horen. Ik werk al lang, heb twintig jaar een eigen productiemaatschappij waarmee we veel dingen maken, ik maak al veertien jaar lang een late night-programma, heb NOVA gedaan, bij RTL gezeten: in historisch perspectief zijn dat best wel goede dingen.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: “Een geweldige en terechte erkenning voor deze talentvolle programmamaker die ons archief al met vele parels heeft gevuld. Ik verwacht dat dat nog wel even zal doorgaan.
28 Reacties op “Jeroen Pauw is Omroepman van het Jaar 2019”


 1. #De dubbelganger - de enige echte#

  Gefeliciteerd

 2. Flash

  Maar veel belangrijker: wie wordt MC-reageerder van het jaar!?

 3. Solomon

  18:05 Bart of Ron ik ben er zelf nog niet helemaal uit ?..

 4. Lies

  @Flash: ik ga voor Erik met zijn kijkcijferkastjes problematiek? Zullen we hem een kerstkaart sturen, waar is hij gebleven?

 5. Ron

  Terecht en het nieuws omtrent het stoppen komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen omdat de titel altijd al voor de bekendmaking bekend is bij de winnaar/winnares.

 6. Dennis

  Verdiend en gegund.

 7. Actries van Houten

  Waarom staat er een foto van Freek de Jonge zonder bril bij dit artikel?

 8. Don

  Whahaha.. wat een onzin, die man is bar slecht. De rest is dus nog slechter!

 9. Eric

  Terecht. Klasse.

 10. Misutoria

  Jeroen Pauw is zo bijdehand omdat die af en toe wel eens een pilletje neemt,
  zo’n pilletje dat het fesival publiek neemt.

 11. Viola

  Terecht

 12. jan

  Broadcast Magazine? Is dat een huis-aan-huis blaadje? Ik ken het iig niet.

 13. timon

  NPO 1 is een zinkend schip… Matthijs gaat ook bekend maken te stoppen.
  Hij twijfelt te veel over RTL en SBS ben zeer benieuwd…

  Enige wat ik me kan bedenken dat er een constructie komt met Belgische Publieke Omroep?

 14. Duck

  @timon

  Kijk eens in de week Top 20

 15. RaymondVL

  Wij van WC Eend…. enz. enz.

 16. BRAAK

  Zo en dan nu gauw naar John de M. gaan voor de poen. Doei!!!!

 17. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  Waar blijven de Kijkcijfers?

 18. Parte Zwiet

  Zwarte Piet is rascime.

 19. Criticus

  Werkelijk geweldig, Pauw1 ’t allerbeste praat programma, jammer dat hij ermee stopt! Dir is ’n groot gemis voor de NL tv! We houden nu alleen die bull shit over bij de commercie!!!

 20. west

  @ Patre Zwiet ja , zwarte Piet mag niet meer, maar we gaan wel lekker in de zon liggen voor een bruin kleurtje , dat is omgekeerd racisme, want blank na de zomervakantie trugkomen mag ook niet !! Nee lekker opscheppen tegen de thuisblijvers met hun witte huidje , kijk mij eens, ben ik niet lekker bruin??

 21. west

  @veronica die zijn zo zwartgallig voor RTL SBS mag niet vertoond worden

 22. west

  binnekort mogen zwarte letters ook niet meer, alleen in kleuren druk

 23. jerommeke

  zolang hij maar blijft zitten en niet opstaat gaat het wel…die man ziet eruit als een kledinghanger met een jas aan…

 24. sporting

  Omroep KLOJO zullen ze bedoelen.

 25. sporting

  @ West…..En hij viel al helemaal niet over Black Friday!!

 26. ikweethetbeter

  Ik dacht dat hij hem allang had ,het is hem zeer gegund .
  Dat wordt een groot gemis bij de NPO .Hij is de beste !!!!!!!!

 27. Realist

  @jerommeke. Gezien je reactie (8.51), begrijp ik nu waarom jij jezelf Jerommeke noemt. Een hersenloos michelin-mannetje.

 28. sukkel

  Mijn favo Pauw jammer dat hij stopt geen 1 kan hem vervangen mensen denken dat doe ik wel ff zo een talkshow …… het wordt niks meer met de late night shows ….. Jeroen is knap …. slim….. humorvol heeft uitstraling en verstand ..zoek zo een presentator maar eens…….waarom wordt Margriet van der Linde niet genoemd ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.