Jeroen Pauw is Omroepman van het Jaar 2019

Jeroen Pauw is door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2019. Dat bleek vanmiddag tijdens de uitreiking in Beeld en Geluid in Hilversum, waar enkele honderden mensen aanwezig waren. Pauw kreeg de wisselbeker uit handen van Beau van Erven Dorens, de Omroepman van 2018. De prijs komt op de dag dat Pauw bekendmaakte te stoppen met zijn veelbekeken dagelijkse talkshow op NPO 1. Hij maakt plaats voor het nieuwe Op1.

Na het eren van talkshow-kanonnen Barend & Van Dorp (2000), Matthijs van Nieuwkerk (2012), Humberto Tan (2015), Eva Jinek (2017) en Beau van Erven Dorens (2018, al was dat als programmamaker) ontbrak de naam van Pauw vreemd genoeg nog in de lijst met Omroepmannen en -vrouwen van het Jaar. “En dat terwijl Jeroen Pauw wordt beschouwd als de beste tv-interviewer van Nederland.

Ditmaal kon en wilde de redactie van BM dan ook niet meer om hem heen. “Pauw beleeft in alle opzichten een topjaar en blijft zichzelf verbeteren.“

Een beetje ongemakkelijk voelt hij zich wel bij het eerbetoon. De presentator: “Ik ben niet van de koketterie. Kijk, ik heb best veel prijzen gekregen sinds ik op televisie ben. En altijd denk ik: ‘Maar die andere was ook wel goed.’ Of bij de Sonja Barend Award: ‘Hmm, dat andere interview was ook zo sterk!’ Ik bedoel het niet lullig, maar volgens mij denken de mensen thuis ook dat we in de tv-wereld elkaar constant prijzen toestoppen. Dat het een soort feliciteermachine is. ‘Nu krijgt die er weer één, en die één!’ Het isoleert je van de samenleving, in plaats van dat je er dichterbij komt.

Wat niet wegneemt dat Pauw trots en blij is met de onderscheiding, die hij ook wel terecht vindt. “Ik heb gekeken naar het lijstje met vorige winnaars en vind mezelf daartussen horen. Ik werk al lang, heb twintig jaar een eigen productiemaatschappij waarmee we veel dingen maken, ik maak al veertien jaar lang een late night-programma, heb NOVA gedaan, bij RTL gezeten: in historisch perspectief zijn dat best wel goede dingen.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: “Een geweldige en terechte erkenning voor deze talentvolle programmamaker die ons archief al met vele parels heeft gevuld. Ik verwacht dat dat nog wel even zal doorgaan.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen