Geestig: DWDD toont Op1-screentest Van Roosmalen

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 11:00

Beelden van een pilot blijven normaal gesproken altijd achter slot en grendel, maar de mislukte Op1-screentest van Marcel van Roosmalen haalde gisteren wél het scherm. DWDD, waar hij te gast was, zond fragmenten uit. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De NPO heeft héél veel duo’s getest voor de opvolger van Jinek en Marcel van Roosmalen met Willemijn Veenhoven was daar één van. Na zijn geestige column over deze screentest, vertelde hij er gisteren uitgebreid over.

Wie heeft hem gevraagd voor de screentest van Op1? “Ik werd niet gebeld, ik zat bij de directie van BNNVARA over iets anders te praten en vanuit het niets werd mij in één keer de vraag gesteld: heb je er weleens over nagedacht om Jeroen Pauw op te volgen? Ik was even stil, er schoot van alles door mijn hoofd en ik dacht: ik kan het best nonchalant reageren. Ik zei: ‘Het is wel eens door me heen geschoten, prima.’

Enige tijd later ging de telefoon. “Het was volgens mij een mevrouw van EndemolShine en ze zei: ‘Ik heb groen licht.’ Ik zeg: ‘Ik weet niet waar het over gaat, maar het klinkt echt fantastisch. Waarover?’ Ze zei: ‘Volgende week nemen we een pilot op. Ben je van de partij?’ Ik zeg: ‘Nou ja, goed, ik ben van de partij.’ Daarna hoorde ik dat het met Willemijn was, die ken ik, dus dan ga je een kopje koffie drinken. Zij was ook wel wat verrast, ik ook. Ik zei: ‘Neem jij maar de leiding bij het gesprek.’ Dat vond zij natuurlijk, want ik heb nog nooit een talkshow gepresenteerd.”

Aanvankelijk was Van Roosmalen gespannen, maar dat ebde weg. “Ik groeide in mijn rol, ik zat het aan te kijken en dacht: misschien is het ook helemaal niet zo ingewikkeld.”

Daarop startte Matthijs van Nieuwkerk de beelden in. “Ik geloof dat het volstrekt illegaal is wat we nu doen, maar we hebben beelden van deze pilot. We zien Marcel naast Willemijn zitten.”

Te zien is hoe Van Roosmalen klungelt met zijn oortje. De man achter het oortje vroeg hem zijn gast te vragen naar Anne Frank. “Dat oor begon de hele tijd. ‘Pak door’ en ‘gooi Anne Frank erin’. Ik had de hele tijd de neiging om te zeggen: ‘Met wie spreek ik? Waar ben ik?’”

Het bleef doorgaan, van: ‘Pak door, Anne Frank!’ Nou goed. ‘Anne Frank!’, zei ik op een gegeven moment. ‘Anne Frank!’ Vier paar ogen keken me verbijsterd aan en toen wist ik al wel: dit is een kleine kans. Dan moet je nog twintig minuten.”

De beelden:

Foto: BNNVARA
23 Reacties op “Geestig: DWDD toont Op1-screentest Van Roosmalen”


 1. Boris

  Gemiste kans om hem niet als een van de duo’s aan te nemen. Wat zeg ik: een onemanshow. Heel Twitter was lyrisch en ook bij DWDD kon het de goedkeuring krijgen van talkshowvedettes Jan Mulder en Paul Witteman.

 2. Ron

  TeamMarcel. Zou toch geweldig zijn als hij een avond zou mogen doen. Top TV verzekerd. Een parodie op een talkshow.

 3. xandertje

  Begrijpen jullie het dan echt niet? Marcel van Roosmalen is niet links en is ‘wit’ dus hij mag geen presentator worden. Snappen jullie de criteria nu nog niet?

  Er zijn 5 duo’s waarvan 3 duo’s van BNN/VARA zijn. Hoe is het mogelijk?

 4. Job

  Angela de Jong zat het allemaal hoofdschuddend aan te horen. Wat is ze toch volstrekt humorloos. Neemt zichzelf veel te serieus. Het was gieren met Marcel!

 5. Beau

  Bij 3:52 maakt Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij weg gaat.
  https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/526822

 6. Boris

  @xandertje

  Raar, als ik dan weer een column van hem lees/hoor over zwarte piet of over Jan Dijkgraaf, lees ik allemaal woedende mensen die zeggen dat hij bij de linkse mediamaffia zit. Zo wordt het allemaal wel heel onduidelijk.

 7. Ron

  @xandertje: hoezo niet links? Jort Kelder wel dan?

 8. Moud

  Vond het wel komisch met Marcel van Roosmalen. Met hem als presentator zou het allemaal wat luchtiger en humorvoller zijn. Is weer eens iets anders.

  Maar Mw. A. de Jong zat er bij met een gezicht als een boer(in) met kiespijn. Humorloos dus.

 9. #De dubbelganger - de enige echte#

  Wat was muts Angela tenenkrommend gisteren bij DWDD

 10. Remi

  Die column van Marcel was werkelijk fantástisch !!

 11. Moud

  @#De dubbelganger – de enige echte#

  Ze zou eens een training moeten volgen”hoe presenteeer ik mij in de media” (en niet vrij en blij vanaf ’t toetsenbord).

  Afgelopen zondag idem dito, bij WNL op zondag van Rick Nieman.
  Nieman vertelde ook nog dat A. De Jong alleen wilde komen als ze kon praten over haar favoriet / favoriete Martien Meiland / Chateau Meiland.

 12. Timo

  @#De dubbelganger – de enige echte#
  Wáárom dan?! Uitleg, argumenten! Niet langsrennen en iets roeptoeteren.

 13. jomari

  Jammer……het begint er steeds meer op te lijken dat Angela aan een nu nog
  lichte vorm van a.d.h.d. lijdt.

 14. Peter Wingender

  Nieuws wat iedereen mist of onbesproken laat: gisteren bij DWDD tussen de regels door dat de screentest bij Endemol is afgenomen voor opvolging talkshow Pauw. Hoezo vraagt Matthijs niet verder want dan had je kunnen horen wat Bert Huisjes van WNL op Radio 1 vertelde: dat Endemol het productiehuis van Pauw heeft overgenomen en dat Pauw de hele productie van zijn opvolging cadeau heeft gekregen. En dat wordt dus door Endemol geproduceerd. Natuurlijk gaat Pauw dan niet naar Talpa of RTL. Hij krijgt heel veel geld om te proberen van zijn eigen opvolging een succes te maken! Fact check dit verhaal maar eens. En vraag er ook eens bij af waarom dit niet bij de NPO zelf geproduceerd kan worden.

 15. Peter Wingender

  Follow up: met andere woorden dus. Jeroen stopt ermee omdat hij een aanbieding kreeg van Endemol waar hij geen ‘nee’ op wilde zeggen. Volgende stap; ook Matthijs gaat met productie opdracht voor opvolging DWDD de deur uit. Wedden?

 16. Bears’den

  Die Willemijn deed het echt slecht..
  Hoop dat ze live normaler uit dr ogen kijkt..
  Nu was het te duidelijk dat ze het nog nooit had gedaan, zag er echt heel amateuristisch uit..

 17. K.C.T.

  BNer ,,,,, waarom moest linkse mislukte voetballer en aandachtshoer J Mulder schreeuwerig en aandachttrekkend Marcel telkens onderbreken,,,,,, lijkt wel de killingfields die linkse deugers bij elkaar,,,,, ander geluid graag

 18. Marloes

  Je kan wel merken dat bij de gutmenschstaatsomroep het gratis geld, gemeenschapsgeld, met containers tegelijk binnenkomt!

 19. Trudy

  Wat zat verschrikkelijke Angela er weer betweterig bij… en maar publiekelijk boeren… wat is het toch een vreselijk mens

 20. anonymous

  Moet er ook niet aan denken dat die Willemijn op tv verschijnt.

 21. E. Hartsma

  Naar Marcel van Roosmalen zou ik beslist kijken, liever dan naar Jinek.

 22. Goldieoldie

  Geef die man zijn talkshow!

 23. Johnny👀

  Die Marcel is leuk voor hooguit 5 minuten en dan begint zijn ‘humor’ en suffe kop zwaar te irriteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.