Geestig: DWDD toont Op1-screentest Van Roosmalen

Beelden van een pilot blijven normaal gesproken altijd achter slot en grendel, maar de mislukte Op1-screentest van Marcel van Roosmalen haalde gisteren wél het scherm. DWDD, waar hij te gast was, zond fragmenten uit. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De NPO heeft héél veel duo’s getest voor de opvolger van Jinek en Marcel van Roosmalen met Willemijn Veenhoven was daar één van. Na zijn geestige column over deze screentest, vertelde hij er gisteren uitgebreid over.

Wie heeft hem gevraagd voor de screentest van Op1? “Ik werd niet gebeld, ik zat bij de directie van BNNVARA over iets anders te praten en vanuit het niets werd mij in één keer de vraag gesteld: heb je er weleens over nagedacht om Jeroen Pauw op te volgen? Ik was even stil, er schoot van alles door mijn hoofd en ik dacht: ik kan het best nonchalant reageren. Ik zei: ‘Het is wel eens door me heen geschoten, prima.’

Enige tijd later ging de telefoon. “Het was volgens mij een mevrouw van EndemolShine en ze zei: ‘Ik heb groen licht.’ Ik zeg: ‘Ik weet niet waar het over gaat, maar het klinkt echt fantastisch. Waarover?’ Ze zei: ‘Volgende week nemen we een pilot op. Ben je van de partij?’ Ik zeg: ‘Nou ja, goed, ik ben van de partij.’ Daarna hoorde ik dat het met Willemijn was, die ken ik, dus dan ga je een kopje koffie drinken. Zij was ook wel wat verrast, ik ook. Ik zei: ‘Neem jij maar de leiding bij het gesprek.’ Dat vond zij natuurlijk, want ik heb nog nooit een talkshow gepresenteerd.”

Aanvankelijk was Van Roosmalen gespannen, maar dat ebde weg. “Ik groeide in mijn rol, ik zat het aan te kijken en dacht: misschien is het ook helemaal niet zo ingewikkeld.”

Daarop startte Matthijs van Nieuwkerk de beelden in. “Ik geloof dat het volstrekt illegaal is wat we nu doen, maar we hebben beelden van deze pilot. We zien Marcel naast Willemijn zitten.”

Te zien is hoe Van Roosmalen klungelt met zijn oortje. De man achter het oortje vroeg hem zijn gast te vragen naar Anne Frank. “Dat oor begon de hele tijd. ‘Pak door’ en ‘gooi Anne Frank erin’. Ik had de hele tijd de neiging om te zeggen: ‘Met wie spreek ik? Waar ben ik?’”

Het bleef doorgaan, van: ‘Pak door, Anne Frank!’ Nou goed. ‘Anne Frank!’, zei ik op een gegeven moment. ‘Anne Frank!’ Vier paar ogen keken me verbijsterd aan en toen wist ik al wel: dit is een kleine kans. Dan moet je nog twintig minuten.”

De beelden:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen