Jeroen KidV wil vrij op zondag, stopt met radioshow

Jeroen Kijk in de Vegte stopt met zijn radioshow Bureau Kijk in de Vegte op NPO Radio 2, omdat hij vrij wil op zondag. Op 5 januari gaat het programma verder onder de naam Bureau De Wilt met Emmely de Wilt. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Kijk in de Vegte begon in januari 2015 met het programma, maar nu hij sinds anderhalf jaar ook vijf ochtenden per week te horen is in Jan-Willem Start Op, de ochtendshow op NPO Radio 2, wordt het hem allemaal iets te veel.

Naast de ochtendshow is Kijk in de Vegte ook nog eens te horen in het nachtelijke Licence 2 Chill en daarom vond hij het tijd om keuzes te maken. “Eén hele dag vrij per week lijkt me geen overbodige luxe“, zegt hij.

De presentator kijkt ‘apetrots’ terug op de afgelopen vijf jaar. “En toch ga ik Het Bureau missen. Bureau Kijk in de Vegte zit zó in m’n hart. Maar het idee om af en toe eens een dag vrij te zijn is ook wel heel verleidelijk en misschien ook wel gewoon gezond.”

Dat Emmely de nieuwe directeur van Het Bureau wordt is natuurlijk fantastisch. Ze heeft als interim-directeur allang bewezen dat ze het kan en ik hoop vooral ook dat ze er haar eigen draai aan gaat geven! Leve het Glorieuze Bureau!

Emmely de Wilt, bekend van het nachtprogramma Motel De Wilt, zegt: “Het is een waanzinnige eer om de onvolprezen Jeroen Kijk in de Vegte op te mogen volgen bij Het Bureau. Ik heb er hartstikke veel zin in en ben de KRO-NCRV en de NPO enorm dankbaar voor deze kans. Ik zit sowieso altijd al vol vragen. Hopelijk binnenkort ook vol antwoorden. We gaan er iets moois van maken!

Bureau De Wilt is vanaf zondag 5 januari elke week tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen