Jan Slagter legt Piet Paulusma live op camera vast

Jan Slagter heeft Piet Paulusma dinsdagmiddag live op televisie zijn contract bij Omroep MAX laten ondertekenen, zodat iedereen daar getuige van kon zijn. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Paulusma heeft dit jaar flink hard to get lopen spelen met Omroep MAX, sinds SBS 6 in januari zijn ontslag bekendmaakte. De weerman is nu nog twee weken lang te zien op SBS 6 en daarna gaat hij verder op NPO 1, waar hij elke dag om 17.55 uur met het weerbericht komt. 

Slagter wilde de ondertekening graag laten plaatsvinden op televisie. “Dit is voor ons een heel belangrijk moment. Heel veel mensen hadden het erover.

Paulusma heeft er zin in. “Ik heb het gevoel dat ik bij een warme omroep kom en die warmte gaan we ook uitstralen.”

En Slagter: “Toen ik hoorde dat hij weg zou gaan bij SBS 6, dacht ik: we moeten gewoon Piet binnenhalen bij MAX. Hij is echt een icoon. Hij is al 23 jaar op televisie met het weer en hij past heel goed bij MAX. Ik weet dat heel veel kijkers die naar ons kijken ook naar het weerbericht van Piet kijken. Vergeet niet dat zijn weerbericht vaak het best bekeken programma is op SBS 6. Dat is gewoon zo.”

Paulusma krijgt het druk bij MAX. “Hij gaat 240 uitzendingen maken, dus ook als Tijd voor MAX er niet is, is hij er iedere dag met Piets Weerbericht om 17.55 uur.”

Dat het er niet 365 worden, zoals bij SBS 6, zal ongetwijfeld te maken hebben met het budget dat MAX voor Paulusma uittrekt. De weerman liet eerder al weten ontevreden te zijn over het gage dat hem door Slagter werd aangeboden.

De beelden:

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen