Jan Slagter legt Piet Paulusma live op camera vast

Geplaatst op wo 11 dec 2019 om 8:30

Jan Slagter heeft Piet Paulusma dinsdagmiddag live op televisie zijn contract bij Omroep MAX laten ondertekenen, zodat iedereen daar getuige van kon zijn. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Paulusma heeft dit jaar flink hard to get lopen spelen met Omroep MAX, sinds SBS 6 in januari zijn ontslag bekendmaakte. De weerman is nu nog twee weken lang te zien op SBS 6 en daarna gaat hij verder op NPO 1, waar hij elke dag om 17.55 uur met het weerbericht komt. 

Slagter wilde de ondertekening graag laten plaatsvinden op televisie. “Dit is voor ons een heel belangrijk moment. Heel veel mensen hadden het erover.

Paulusma heeft er zin in. “Ik heb het gevoel dat ik bij een warme omroep kom en die warmte gaan we ook uitstralen.”

En Slagter: “Toen ik hoorde dat hij weg zou gaan bij SBS 6, dacht ik: we moeten gewoon Piet binnenhalen bij MAX. Hij is echt een icoon. Hij is al 23 jaar op televisie met het weer en hij past heel goed bij MAX. Ik weet dat heel veel kijkers die naar ons kijken ook naar het weerbericht van Piet kijken. Vergeet niet dat zijn weerbericht vaak het best bekeken programma is op SBS 6. Dat is gewoon zo.”

Paulusma krijgt het druk bij MAX. “Hij gaat 240 uitzendingen maken, dus ook als Tijd voor MAX er niet is, is hij er iedere dag met Piets Weerbericht om 17.55 uur.”

Dat het er niet 365 worden, zoals bij SBS 6, zal ongetwijfeld te maken hebben met het budget dat MAX voor Paulusma uittrekt. De weerman liet eerder al weten ontevreden te zijn over het gage dat hem door Slagter werd aangeboden.

De beelden:

Foto: MAX
38 Reacties op “Jan Slagter legt Piet Paulusma live op camera vast”


 1. Erik de Z.

  Echt mooi dat Omroep Max een soort bejaardentehuis wordt voor uitgerangeerde TV figuren die toch nog een paar knaken willen beuren

 2. Mart

  “Dat het er niet 365 worden, zoals bij SBS 6, zal ongetwijfeld te maken hebben met het budget dat MAX voor Paulusma uittrekt.”

  Neeee, hij is alleen doordeweeks te zien. In het weekend zal er wel geen plaats zijn voor hem ivm studio sport

 3. Criticus

  GEWELDIG PIET, nu kom je terecht bij ’n omroep die bestuurd wordt door echte mensen! Proficiat, ik ga elke avond naar je kijken!

 4. dynamische dennis

  Zijn er nog mensen die op het weerbericht op tv gaan zitten wachten?

 5. Criticus

  Piet, ik ga weer lekker naar je kijken, ik heb je de laatste jaren maar weinig gezien, ik heb n.l. zo ’n enorme bloedhekel aan John de Mol!!

 6. Criticus

  Wat zal John straks de tering in hebben als jij daar hoge kijkcijfers gaat scoren en er straks helemaal niemand meer naar SBS 600 kijkt!!!

 7. Henk

  @Criticus
  Hoe oud ben je? 92?

 8. Henk

  @Criticus
  Oh, je gaat weer spammen.
  Homo!

 9. Criticus

  John is keihard op weg zichzelf te vernietigen, door alleen maar uiterst onsympathiek te blijven doen en mensen te behandelen zonder respect!!

 10. Criticus

  #Henk, 192!!

 11. Criticus

  Piet, je komt nu bij ’n kijkcijferkanon terecht, i.p.v. zo’n 6e rangs rampetampezender!

 12. Minder of Mirjam

  Ik vind het zo grappig dat mensen altijd naar een weerbericht kijken, het voegt zo niks toe aan je leven! Of het nou zonnig is of regent, je moet toch gewoon naar je werk/tandarts/verjaardag/sportclub enzovoort. Een weerbericht is alleen zinnig bij extreem weer zoals voorspelde orkanen etc.

 13. Thymen

  Super transfer.

  Het kijkcijferkanon van Talpa/SBS per januari iedere dag live op NPO.

 14. Don

  MAX is nu écht een heel eng clubje aan het worden! :-(

 15. StefanV

  Ik heb niks tegen Piet Paulusma en ook niet tegen Omroep MAX, maar dit is gewoon belachelijke geldverspilling. Vijf minuten na Piets Weerbericht begint het NOS Journaal, waarin een uitgebreid weerbericht zit.

 16. Joost

  Je kan zeggen wat je wilt. Maar Omroep Max heeft zicht onder Jan Slagter absoluut bewezen. De man heeft meer verstand dan John de Mol.

 17. Suzy Wang

  Zo, wat n klapper zeg??

 18. jan

  Piet het kijkcijferkanon. Het zal stil zijn op straat.

 19. Sender

  Jammer. Zijn we nog niet van deze nasale amateur verlost.

 20. xandertje

  En zijn dochter komt ook op tv. Gelukkig gaat haar talent niet verloren.

 21. Bep

  @Joost Helemaal mee eens

 22. Bep

  Wat is er afgesproken? Hoe laat? Wanneer? Piet alleen of Martsje ook?Wat kan ik verwachten per 1 januari?

 23. Bart

  @Bep het hele jaar van ma t/m vr om 17.55u op NPO1 en op Radio5 bij Bert Kranenberg en Tineke de Nooy in het programma’s. Martsje als Piet er niet is. MAX contracteert namelijk net als SBS deed en al die regionalezenders met merk Piet’s Weer.

 24. #Persifleren#

  Wat een aandachttrekkerij van omroep MAX

 25. L. Koopmans

  @Stefan, goed punt. Heel raar dit tijdstip. Zou beter een uur eerder kunnen, bv aan het begin van Tijd voor Max.

 26. Viola

  Dank je Bart!!!

 27. Bep

  @Bart oh dat wist ik niet dank je wel.

 28. Youri

  240 dagen, is 48 werkweken. Dus 4 weken niet op tv, waarschijnlijk in de sportzomer.

 29. Leo knots

  Leuk toch?

 30. xandertje

  MAX STUNT MET NIEUW SPEL: MAX VERSCHILLEN TRAINER
  Kijk doordeweeks elke dag op NPO2 naar Piet’s weer (17:55) direct gevolgd door het NOS weer (18:05) en zoek de verschillen. Dit kunnen verschillen zijn in temperatuur, maar ook verschillen in windrichting en neerslag. Vind zoveel mogelijk verschillen en win een aansteker van Jan Slagter.

  OMROEP MAX, wij maken het verschil.

 31. G.ossip

  Ben benieuwd waneer alcoholist Piet ook naar ZA gaat om af te kicken,die man is onverstaanbaar en heeft een chagrijnige kop,laat hem eerst afkicken voor hij aan de slag gaat.

 32. Ron

  Prima. Zijn weerbericht waarmee hij er vaak naast zit, past als geen ander bij Max….

 33. Elbert

  Wat zijn de mensen weer meelevend. Piet is alcoholist, Piet heeft een chagrijnige kop. Wees blij dat Omroep Maxx hem de helpende hand heeft aangereikt. Tijdstip van uitzending is inderdaad wat ongelukkig gekozen. Ik vind het door de jaren heen wel een grappige kerel. Lekker amateuristisch. Ik gun hem nog vele leuke jaren toe bij zijn nieuwe werkgever.

 34. Simon

  Een column over het weer? Over wintertenen en blauw licht zeker.

 35. Winterklaar

  En zo wordt Max ongemerkt een uitvaartvereniging.

 36. Criticus

  #Joost, dit is de spijker op z’n kop! Jan Slagter is bovendien ’n echt mens! i.t.t. John de Mol, dat is ’n ”GELDWOLF” zonder gevoel voor mensen!! Als je je stoort aan Piet Paulusma, moet je geen commentaar hebben, maar gewoon niet kijken!

 37. Richard

  Piet Paulusma was pas geleden ook te zien in het prime time Sinterklaas-programma van de publieke omroep. Eén en al roetveegpiet (dus een minder zwarte Zwarte Piet) en gecensureerde liedjes, het liedje “Dag Sinterklaasje” viel zelfs weg naar de achtergrond toen Sinterklaas door Dieuwertje de studio uitgeleidt werd.

 38. Peter

  Die Jan zit nog na te masturberen op die aankondiging, wat een debiele bedoeling is dit zeg. Gaan we nu alle nieuwe aanwinsten zo aankondigen, nog ff en het nos maakt er breaking news van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.