Bert Huisjes denkt dat NU.nl stopt na overname

WNL-baas Bert Huisjes sluit niet uit dat op termijn de stekker uit NU.nl wordt getrokken, nu de nieuwssite – samen met de rest van de Sanoma-boedel – is overgenomen door DPG Media. Dat heeft hij gezegd in het mediaforum op NPO Radio 1. DPG Media is de eigenaar van enkele grote kranten en hun sites, waaronder AD.nl, Volkskrant.nl en Parool.nl. NU.nl is als populairste nieuwssite van Nederland al jaren de grootste concurrent van dit soort krantensites.

Huisjes sluit niet uit dat de overname slecht nieuws betekent voor NU.nl. “Het gaat banen kosten, de tarieven gaan omlaag en NU.nl dubbelt straks gewoon met alle websites van de kranten, dus als ik de Belgen was, dan zou ik NU.nl misschien wel om zeep gaan helpen, omdat dat meer verkeer voor de primaire titels oplevert.”

Waarom zou DPG Media van NU.nl af willen? “Het beconcurreert elkaar, dus op een gegeven moment ga je ontdubbelen en dat betekent dat mensen die dubbel werk doen, namelijk hetzelfde nieuws nog een keer tikken, verdwijnen.”

Maar kranten als het AD, Volkskrant, Parool en Trouw bestaan toch ook nog steeds naast elkaar, ondanks dat ze nu dezelfde eigenaar hebben? “De redacties zijn enorm ingekrompen. Er zaten vroeg 180 man bij het AD en nu zitten er 180 man op zeven titels. Het kost heel veel banen in de journalistiek.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen