Frank en Rogier: ‘SBS 6 vond onze ideeën niets’

Frank Jansen (73) en Rogier Smit (44) hebben op de valreep van 2019 een opvallende tv-transfer gemaakt van SBS 6 naar RTL 4. Ze onthulden gisteren in RTL Boulevard de reden: het gebrek aan creatieve vrijheid bij Talpa. Dat was te zien in de showrubriek. SBS 6 wilde het duo naast Paleis voor een Prikkie ook op een nieuwe versie van Glamourland zetten, maar ze voelden zich ongemakkelijk tijdens de proefopnames. De ideeën waar ze zélf mee kwamen, werden niet omarmd. 

Frank en Rogier voelden zich bij Talpa/SBS niet gehoord. “De afspraak was dat als Rogier en ik creatieve ideeën hadden, we het eerst moesten voorleggen aan SBS. Logisch. Dat hebben we gedaan, maar daar zagen ze niets in.”

Daarop besloten ze ergens anders onderdak te zoeken. “Toen kwamen we al heel gauw bij RTL terecht en die vonden het allemaal heel erg leuk wat we willen. Niets is fijner als mensen iets leuk vinden wat je aan het doen bent. Dat is toch heerlijk?

Toch kijken ze wel met een positief gevoel terug op hun tijd bij SBS. “Ja. Ik zeg je heel eerlijk: we hebben met zo vreselijk veel warm plezier Paleis voor een Prikkie gemaakt en bij SBS gewerkt. Als wij dus weggaan, dan moeten wij Paleis voor een Prikkie achterlaten.

Naar verluidt gaan Frank en Rogier bij RTL 4 onder meer een programma met ouderen maken, zoals Gerard Joling en Gordon dat ook altijd deden.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen