Geen toeristische introfilmpjes tijdens Songfestival 2020

De Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival kent volgend jaar geen traditionele, toeristische introfilmpjes. Er is gekozen voor een andere opzet van de zogenoemde ‘postcards’. Dat heeft Sietse Bakker, de grote man achter de Rotterdam-editie, laten weten. Met de ‘postcards’ worden altijd de deelnemende acts aangekondigd. Vaak banjeren ze in de filmpjes rond op mooie plekjes in de gaststad om zo het toerisme te bevorderen, maar dat wordt in Rotterdam natuurlijk vrij lastig.

Er is nu gekozen voor een opzet waarbij de 41 deelnemers ieder worden onthaald door een andere groep Nederlanders. “We hebben er heel bewust voor gekozen om tijdens de postcards het beste van Nederland te laten zien: de mensen en hun gastvrijheid, in al hun diversiteit. Van de straatbarbecue, carnavalsvereniging en het studentencorps tot de voetbalclub, de breakdancegroep en het jaarlijkse carbidschieten — we doen het samen“, zegt Bakker.

Hij vervolgt: “Tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 willen we dát aan die 180 miljoen kijkers laten zien. Met het thema Open Up als rode draad laten we de positieve, verbindende kracht zien die past bij ons land.

Elke artiest ziet en ervaart zo voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival een eigen unieke stukje Nederland, door deel te nemen aan een activiteit, traditie of hobby van een groep Nederlanders. Dit vormt straks de basis van de video’s – de zogenaamde postcards – die, geheel in de traditie van het Songfestival, tijdens de halve finales en de finale de optredens van de artiesten introduceren.

Hoe de postcards eruit komen te zien en wat deelnemers precies moeten gaan doen, dat blijft voorlopig nog geheim. “We kiezen dus deze keer wel voor een andere invulling dan de vaak meer toeristische impressies die tijdens het Eurovisie Songfestival worden gepresenteerd door het gastland“, vult Sietse Bakker aan.

De opnames voor de postcards vinden plaats in maart en april en worden geproduceerd door tv-producent IDTV.

Foto: William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen