Geen toeristische introfilmpjes tijdens Songfestival 2020

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 15:30

De Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival kent volgend jaar geen traditionele, toeristische introfilmpjes. Er is gekozen voor een andere opzet van de zogenoemde ‘postcards’. Dat heeft Sietse Bakker, de grote man achter de Rotterdam-editie, laten weten. Met de ‘postcards’ worden altijd de deelnemende acts aangekondigd. Vaak banjeren ze in de filmpjes rond op mooie plekjes in de gaststad om zo het toerisme te bevorderen, maar dat wordt in Rotterdam natuurlijk vrij lastig.

Er is nu gekozen voor een opzet waarbij de 41 deelnemers ieder worden onthaald door een andere groep Nederlanders. “We hebben er heel bewust voor gekozen om tijdens de postcards het beste van Nederland te laten zien: de mensen en hun gastvrijheid, in al hun diversiteit. Van de straatbarbecue, carnavalsvereniging en het studentencorps tot de voetbalclub, de breakdancegroep en het jaarlijkse carbidschieten — we doen het samen“, zegt Bakker.

Hij vervolgt: “Tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 willen we dát aan die 180 miljoen kijkers laten zien. Met het thema Open Up als rode draad laten we de positieve, verbindende kracht zien die past bij ons land.

Elke artiest ziet en ervaart zo voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival een eigen unieke stukje Nederland, door deel te nemen aan een activiteit, traditie of hobby van een groep Nederlanders. Dit vormt straks de basis van de video’s – de zogenaamde postcards – die, geheel in de traditie van het Songfestival, tijdens de halve finales en de finale de optredens van de artiesten introduceren.

Hoe de postcards eruit komen te zien en wat deelnemers precies moeten gaan doen, dat blijft voorlopig nog geheim. “We kiezen dus deze keer wel voor een andere invulling dan de vaak meer toeristische impressies die tijdens het Eurovisie Songfestival worden gepresenteerd door het gastland“, vult Sietse Bakker aan.

De opnames voor de postcards vinden plaats in maart en april en worden geproduceerd door tv-producent IDTV.

Foto: William Rutten
45 Reacties op “Geen toeristische introfilmpjes tijdens Songfestival 2020”


 1. MARK

  Gezellig samen met de Marokkanen tijdens de opnames van Opsporing Gezocht bijvoorbeeld?

 2. Job K.

  Geef mij maar mooie beelden uit Nederland, de Wadden, Veluwe, historische binnensteden maar nee… het zal wel weer multiculti geneuzel worden met veel hoofddoeken.

 3. ik reageer ook ff

  Wat is er mis met mooie beelden van toeristische plekken in Nederland? Dit is toch de ultieme manier om Nederland te promoten

 4. Curryworst

  Het enige wat de moeite waard is in Rotterdam is de eerste de beste sneltrein de stad uit.

 5. Johan

  De moffen hebben één goede daad verricht: Rotterdam platbombarderen.
  Een geweldige actie!

 6. Jan

  Kan ik me hiervoor ergens aanmelden? Wil wel als Zwarte Piet, die mag als cultureel erfgoed van Nederland natuurlijk niet missen.

 7. Jan

  @Johan

  Gefeliciteerd, jij bent genomineerd voor de “totale-oetlul-van-het-jaar award” Dikke kans dat je em gaat winnen ook. Laffe slapzak.

 8. Dick

  Rotterdam is de enige stad waar ze praten als boerenlullen.

 9. Remi

  … Geen “wit” meisje (voorheen blank) durft hier ’s avonds nog de straat op.
  Nederland 2019 … hartelijk gefeliciteerd allemaal …

  Dit gaat hóe dan ook “klappen”.
  Dank je, Jesse ;)

 10. Pegode

  Kijk altijd naar vroege vogels.
  Prachtige beelden van Nederlands prachtige natuur en dieren die er voorkomen.
  Daar kunnen juweeltjes van filmpjes uitgehaald worden.
  Wat het nu gaat worden is een soort Koningsdag met allerlei folklore.
  Bah.
  “Tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 willen we dát aan die 180 miljoen kijkers laten zien. Met het thema Open Up als rode draad laten we de positieve, verbindende kracht zien die past bij ons land.”
  Laat die verbindende kracht maar zitten, het is hier een land van geweld, beroving en kop schoppers.

 11. alexh

  Hmm opzich best leuk idee, zo lang het maar geen kitsch of een parodie op de samenleving gaat worden.

  Maar volgens mij kan dit idee nog steeds in combinatie met hele mooie beelden van Nederland?

 12. Jables

  @johan, wel staan te juichen dat een Nederlandse stad totaal wordt verwoest door een buitenlandse vijand, maar 9 tegen 10 dat jij tegelijkertijd een PVV tokkie bent die vindt dat Nederland Nederland niet meer is door alle buitenlanders.

 13. Jables

  @ Remi, wat jij staat te verkondigen is echt de grootst mogelijke quatsch. Je kan hier in Rotterdam nog makkelijk over straat. Geloof niet alleen de Geenstijls van deze wereld.

 14. Papa

  “Vaak banjeren ze in de filmpjes rond op mooie plekjes in de gaststad om zo het toerisme te bevorderen, maar dat wordt in Rotterdam natuurlijk vrij lastig.”

  Hilarisch, aangezien Mediacourant één grote tumor is.

 15. Papa

  Ohoh, kritiek op MC is hier niet toegestaan!

 16. Papa

  @Curryworst

  Die worst van jou is nogal bedorven.

 17. Knoflookkutje

  Hoezo wordt dat in Rotterdam natuurlijk vrij lastig? Nederland heeft het ESF gewonnen, hè! Niet slechts Rotterdam. Of dacht je dat die buitenlandse filmpjes ook alleen in de stad van het evenement worden opgenomen?

 18. Mark2

  @MARK je zult wel trots zijn op je opmerking neem ik aan.. als ze een filmpje draaien met bekrompen discriminerende mensen kun jij er wel vol voor gaan! Je familie zal echt ook trots zijn!

 19. Krezus Jistus

  @Johan: debiel

 20. Sum Ting Wong

  Ik heb liever dat Nederland bekend wordt om haar problemen, sociale spanningen, gebrekkige democratie en mislukte rol als immigratieland, dan komen er misschien minder probleemgevallen hierheen om de boel nog meer te verzieken.

 21. Mark2

  Hopelijk komt niet voort uit de drang alles andere te moeten doen. Nederland had nu juist zo mooi kunnen laten zien aan Europa dat niet Amsterdam alleen de moeite waard is maar nog zo veel andere plekjes.. heel jammer, naar mijn idee een gemiste kans!

 22. Jongstra

  Misschien kunnen we Sum Ting Wong gebruiken als voorbeeld van ons mislukte taalonderwijs.

 23. Sum Ting Wong

  Jongstra, leg uit?

 24. Jongstra

  “dat Nederland bekend wordt om haar problemen”

 25. Sum Ting Wong

  Is het ‘zijn’?

 26. Jongstra

  Ja.

 27. Wilton

  Ik hoop toch echt dat onze geliefde koning ook wordt ingeschakeld! Lekker wc-potten gooien met de delegatie uit Macedonië.

 28. aqua

  Wat valt er nu te vertellen over Rotterdam er zijn super veel daklozen en ze hebben er de hoerenbuurten en daar houd het ermee op.

 29. Kijker

  Deze site begint steeds meer extreem rechtse “bezoekers” te trekken. En je weet wat er dan kan gebeuren…..

 30. OMG

  Leuk! Ik heb wel een paar voorstellen qua ‘postcards’

  – De Russische delegatie, die samen met een groep jongeren, een homo koppel in elkaar trapt
  – Turkije aan tafel met vluchtelingen in een asielzoekerskamp
  – Griekenland geld laten tellen bij de Nationale Bank
  – De UK starend op Pampus
  – België, deelnemend aan een staking
  – Frankrijk op een tractor op een boerenveld
  – Spanje in de gevangenis
  – Duitse delegatie bij een stel hooligans na een voetbal wedstrijd
  – Hongarije als ‘piet’ bij intocht Sinterklaas

  Top televisie!

 31. Gwendolyn

  Tjonge wat stom.

 32. iemand

  Nou de hele multiculturele samenleving is mislukt dus waarom mooier maken dan het is. Door onze gastvrijheid worden we nu aan alle kanten aangevallen door nieuwe medelanders. Sorry en wat diversiteit betreft het word je gewoon opgedrongen.

 33. Sjaak tejdhdue

  Pffff, waarom moet nederland het altijd weer ‘anders’ doen en stoer doen met die verziekte multiculturele kkmaatschappij..?

 34. HJ

  Gaaf! Sinterklaas met Zwarte Piet dus ook!

 35. S. ukkels

  Wat slecht zeg. Eerst wordt dit festival aan ons verkocht omdat het zo goed is voor het toerisme waardoor het extra gevraagde overheidsgeld goed besteed is.. Nu gaan ze vooral geen postcards laten zien maar mensen… Alsof je een vakantie boekt naar een land omdat de mensen zo aardig zijn. Zo van: ‘ schat zullen we naar Oekraïne op vakantie gaan dit jaar? Geen idee wat je daar kunt zien maar de mensen zijn daar heel aardig’ Tuurlijk!

  Graat de geldkraan helemaal dichtdraaien aub!

 36. Vorst van Peter

  dat worden dus filmpjes van homo’s transgenders, lesbienne, donkere mensen, KOZP mensen en een lachende die Rutte die zich rot lacht dat het land naar de kl*te gaat

  wat een lol

 37. timon

  Ik heb toch liever mooie filmpjes van Nederland dan de plaatselijke voetbalclub of carnaval vereniging.

 38. Likmereet

  Ach, dit zielige artikel.is natuurlijk geschreven door een sneue k@nkeramsterdammert. Krijg de t*ring en sterf, h*renzoon.

 39. Likmereet

  Curryworst=Johan=Dick=k@nkerpedo. Ga lekker Soros n*uken, k@nkeramsterdammert.

 40. Likmereet

  @Kijker Waarom ben jij een k@nkerpedo?

 41. Kevin Frikandel

  Echt, ik vind het nog steeds geweldig dat de presentatie niet naar zo’n domme youtuber is gegaan. Die Anna Noshin zal zich wel helemaal opvreten van binnen aangezien ze gewend is alles te “krijgen” omdat ze een paar achterlijke abo’s heeft op haar sneue youtube kanaal…. Dat kan natuurlijk niet in haar wereld waar het woordje “nee” niet bestaat….

  En nu ga ik even lekker sch ijten oké?

 42. Zomaar

  Probleem is dat ze met al die promo’s het nog drukker zullen maken in Amsterdam en omstreken (Marken, Volendam, Zaanse schans)
  Want daar zullen de toeristen dan voor kiezen als ze besluiten richting NL te reizen.

 43. StefanV

  In eigen land helpen we tradities om zeep en buigen we voor de nukken van kleine groepjes links-extremisten, maar richting de buitenwereld dragen we uit dat we trots zijn op onze tradities en deze in stand houden. Veel hypocrieter kan niet.

 44. Winterklaar

  Gemiste kans.

 45. buurman

  Ah nu snap ik iets van het bedenkelijke MC-nivo reagluren…er zitten hier alleen maar kut Amsterdammers

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.