Eurovisie Songfestival zet Eric van Tijn op leadermuziek

Geplaatst op di 03 dec 2019 om 15:30

Het bekende tv-jurylid Eric van Tijn is aangetrokken om de muziek te componeren voor de drie liveshows van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de organisatie van het liedjesfestijn laten weten. Van Tijn zal niet alleen de unieke sound voor de 2020-editie van het Eurovisie Songfestival maken, ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd gaan worden. Om welke optredens het gaat is op dit moment nog niet duidelijk.

Eric van Tijn is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival. Zo gooide hij hoge ogen met zijn lied Hemel & Aarde, gezongen door Edsilia Rombley. Tegenwoordig is hij ook werkzaam als musical director voor succesvolle tv- en theatershows als The Passion, The Christmashow en Musicals in Concert.

Het hele creatieve team van het Songfestival is nu compleet. Gerald van Windt en Natasja Lammers zijn aangetrokken als choreograaf, Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekend gemaakt.

Gerben Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie live-shows die vanuit Rotterdam Ahoy worden uitgezonden. Samen met het creatieve team ontwikkelt hij de openingen, intervalacts en is hij verantwoordelijk voor alle videocontent.

Eerder gaf Bakker creatief leiding aan talloze televisieshows. Voor John de Mol was hij de eindredacteur van televisie-hits als The Voice of Holland waarmee hij in 2012 de Gouden Televizier-Ring won. Ook werkte hij veel voor de NPO. Zo gaf hij creatief leiding aan liveshows als Het Gouden Televizier-Ring Gala en de 3FM Awards.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy.

Foto: RTL
23 Reacties op “Eurovisie Songfestival zet Eric van Tijn op leadermuziek”


 1. Gynaecoloog Geylstra

  Wie is verantwoordelijk voor de distributie van heaumeau-condooms? Dat lijkt me de belangrijkste taak.

 2. Apostulaat

  Hopelijk kan Eric van Tijn beter componeren dan een vlinderdas strikken. Zo’n voorgestrikt klungel is helemaal niks, maar een verkeerd gestrikte diamondpoint is ook geen gezicht.

 3. #NPO kijker#

  Een hele juiste keuze.

 4. Jan

  No brainer. Natuurlijk Eric van Tijn.

 5. Gosse

  Godzijdank geen Ewbank!

 6. ron

  Super keuze en wens Eric heel veel succes !

 7. Ron

  Prima keuze.

 8. Grover

  Nice! Knallen met die hap. Nederland van zn beste kant laten zien

 9. Marja

  Nice is een badplaats, mongooltje.

 10. Chazia Mourali

  Go Eric!

 11. Robbie van L

  Tja, verassend… Beste vriendje van regie, waarom niet een keer de jonge garde?

 12. Henk

  In het artikel m.b.t. Eric van Thijn wordt vermeld dat Edsilia Rombley het nummer “Hemel en aarde” zou hebben gezongen! Dat is niet juist want het was namelijk Ruth Jacott die dat nummer gezongen heeft!

 13. Erwin

  Marja post onder tientallen namen, en moet steeds herhalen dat hij/zij anglicismes haat. Nice!

 14. Erwin

  Henk, fout. Google.

 15. Kevin Frikandel

  Wacht???? Hadden ze niet voor iets met “internationale alure” wat “bekend is bij de jeugd” kunnen kiezen? Boef ofzo? Of die eeuwige Martin Garrix???? Of Tiesto, hun agenda kan nog wel wat voller hoor, en hun koppen MOETEN nog meer gezien worden….

  Nee, ik was cynisch…. Prima keus, tot nu toe gaat het de goede kant op met het ESF, nu nog Humberto en Dionne als presentatoren (EN GEEN YOUTUBE JOSTIE) en het feest is compleet.

 16. Lampje

  Haha, Tiësto?! Donder op met die tуfuslijer!

 17. Henk K

  @Henk 18:17 – Nee, Edsilia zong Hemel en Aarde. Ruth Jacott zong Vrede.

 18. discuswerper

  Dat is toch die idioot die in 2019 op SBS6 beweerde dat hij Frank Boeijen nooit heeft kunnen verstaan in het nummer Kronenburg Park?

  Dan ben je gewoon af en moet je heel erg snel je bek dicht houden.

 19. Timmy

  Is dat niet de orkestleider van dat prime time roetveegpieten-programma van vorig jaar? Betekent dat dat er geen Zwarte Piet voor ons als artiest op het podium zal staan op het aankomend Songfestival? :(

 20. Simon Dekker

  Tevens de componist van het introdeuntje van ‘De Curling Quiz’.

  Nee bedankt. Van Tijn heeft heel erg afgedaan.

 21. Sven L.

  Prima muzikant. En hij doet het niet alleen; komt vast goed. Ik heb wel vertrouwen in deze mensen.

  Als interval-act zou het Metropole orkest samen met Armin van Buuren erg gaaf zijn. De beelden van 30 april 2013 gingen de hele wereld over van die combinatie. Is meteen ook een respectvolle knipoog naar 60 jaar Eurovisie geschiedenis.

 22. Timo

  Ik begrijp de waardering voor hem niet helemaal. Wat heeft hij eerder gecomponeerd behalve wat Nederlandse deuntjes? Ik zie nergens een resumé van leadermuziek. Tom Holkenborg had véél beter geweest.

 23. Roefke

  Zij moeten hans van Eijck vragen ,die heet heel wat leadermuziek gemaakt en met veel succes, GTST,Vrouwenvleugel, Onderweg naar Morgen, Koffietijd,Wie ben Ik en zo kan nik nog wel even doorgaan!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.