Eurovisie Songfestival zet Eric van Tijn op leadermuziek

Het bekende tv-jurylid Eric van Tijn is aangetrokken om de muziek te componeren voor de drie liveshows van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de organisatie van het liedjesfestijn laten weten. Van Tijn zal niet alleen de unieke sound voor de 2020-editie van het Eurovisie Songfestival maken, ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd gaan worden. Om welke optredens het gaat is op dit moment nog niet duidelijk.

Eric van Tijn is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival. Zo gooide hij hoge ogen met zijn lied Hemel & Aarde, gezongen door Edsilia Rombley. Tegenwoordig is hij ook werkzaam als musical director voor succesvolle tv- en theatershows als The Passion, The Christmashow en Musicals in Concert.

Het hele creatieve team van het Songfestival is nu compleet. Gerald van Windt en Natasja Lammers zijn aangetrokken als choreograaf, Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekend gemaakt.

Gerben Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie live-shows die vanuit Rotterdam Ahoy worden uitgezonden. Samen met het creatieve team ontwikkelt hij de openingen, intervalacts en is hij verantwoordelijk voor alle videocontent.

Eerder gaf Bakker creatief leiding aan talloze televisieshows. Voor John de Mol was hij de eindredacteur van televisie-hits als The Voice of Holland waarmee hij in 2012 de Gouden Televizier-Ring won. Ook werkte hij veel voor de NPO. Zo gaf hij creatief leiding aan liveshows als Het Gouden Televizier-Ring Gala en de 3FM Awards.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen