Crisisberaad RTL en Paul de Leeuw over lage kijkcijfers

Paul de Leeuw heeft zondag direct contact gehad met RTL over de laatste kijkcijfers van zijn zaterdagavondshow Pauls Nummer 1 Show. Dat bekende de entertainer zondagavond in Café Hendriks & Genee. De Leeuw recyclet week na week alles wat hij in het verleden al eens heeft gedaan en daar is de kijker wel een beetje klaar mee. Dit weekend bleef de score steken op 640.000 kijkers (13 procent) en dat is natuurlijk niet een score die bij een tv-vedette als De Leeuw hoort.

Er moet wat veranderen, beseft De Leeuw zich. Hij heeft direct contact gezocht met de RTL-top. “Ik heb wel gebeld dat RTL moet gaan nadenken, want dit is niet voldoende.

Valt zijn zondag door zo’n kijkersaantal in het water? “Nee, want ik had een heel leuke dag met mijn moeder. Nee, ik ben niet meer chagrijnig.

De Leeuw heeft zijn kijkcijferobsessie naar eigen zeggen losgelaten. Precies op het goede moment dus. “Ik heb niet meer mijn iPad boven in mijn slaapkamer dat ik om half acht wil kijken. Ik ga gewoon naar beneden naar de telefoon.”

Dat deed hij zondag ook. “Ik ben naar de telefoon gegaan en ik zag zo’n acht berichtjes. Dan denk ik: dan gaat het waarschijnlijk wel. Maar het viel tegen. Het viel gewoon tegen.”

Het aantal sms’jes na half acht zegt wat over je kijkcijfers. Doe je het goed, dan stroomt je inbox vol; doe je het slecht, dan kraait er geen haan naar je. Typisch Hilversum dus.

De tv-ster laat het allemaal over zich heen komen. “Ik heb met RTL de afspraak dat ik amusement op de zaterdagavond ga maken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen