Crisisberaad RTL en Paul de Leeuw over lage kijkcijfers

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 17:00

Paul de Leeuw heeft zondag direct contact gehad met RTL over de laatste kijkcijfers van zijn zaterdagavondshow Pauls Nummer 1 Show. Dat bekende de entertainer zondagavond in Café Hendriks & Genee. De Leeuw recyclet week na week alles wat hij in het verleden al eens heeft gedaan en daar is de kijker wel een beetje klaar mee. Dit weekend bleef de score steken op 640.000 kijkers (13 procent) en dat is natuurlijk niet een score die bij een tv-vedette als De Leeuw hoort.

Er moet wat veranderen, beseft De Leeuw zich. Hij heeft direct contact gezocht met de RTL-top. “Ik heb wel gebeld dat RTL moet gaan nadenken, want dit is niet voldoende.

Valt zijn zondag door zo’n kijkersaantal in het water? “Nee, want ik had een heel leuke dag met mijn moeder. Nee, ik ben niet meer chagrijnig.

De Leeuw heeft zijn kijkcijferobsessie naar eigen zeggen losgelaten. Precies op het goede moment dus. “Ik heb niet meer mijn iPad boven in mijn slaapkamer dat ik om half acht wil kijken. Ik ga gewoon naar beneden naar de telefoon.”

Dat deed hij zondag ook. “Ik ben naar de telefoon gegaan en ik zag zo’n acht berichtjes. Dan denk ik: dan gaat het waarschijnlijk wel. Maar het viel tegen. Het viel gewoon tegen.”

Het aantal sms’jes na half acht zegt wat over je kijkcijfers. Doe je het goed, dan stroomt je inbox vol; doe je het slecht, dan kraait er geen haan naar je. Typisch Hilversum dus.

De tv-ster laat het allemaal over zich heen komen. “Ik heb met RTL de afspraak dat ik amusement op de zaterdagavond ga maken.”

Foto: RTL
87 Reacties op “Crisisberaad RTL en Paul de Leeuw over lage kijkcijfers”


 1. Bedorven Aambeienspleet

  Het trucje van Paul is al jaren enorm passé. Geen enkel idee waarom hij programma’s blijft maken.

 2. Peter van der Vorst - is ouderwets

  Bij de NPO keek er al geen hond meer.

  Hypocriet Peter had het kunnen weten.

 3. John

  Het grootste probleem is Paul de Leeuw zelf, hij is zo langzamerhand over de houdbaarheidsdatum heen.

 4. Curryworst

  Het wil allemaal niet zo vlotten bij RTL:
  Twan Huys
  Beau
  Paul de Leeuw
  De Villa
  GTST
  Het Spijt Me

  Nou Eva… crisisberaad eind januari 2020?

 5. vaginale schimmel

  Vroeger was hij vernieuwend maar nu is het teveel van hetzelfde

 6. Stemmingmaker

  Dan lig ik kennelijk 25 jaar voor. Begin jaren negentig was ik ’n groot fan van Paul; we zaten er op zaterdagavond speciaal voor klaar. Hij was vernieuwend en oprecht grappig. Paul was ook duidelijk gegroeid in zijn rol. Als onbeduidende presentator van jeugdprogramma’s naar meer maatschappelijk brede doelgroep. Na een jaar of 4 a 5 was het Paul-effect bij mij uitgewerkt. No hard feelings. Leuk gedaan, je kan stoppen of het theater in, doe iets maar geen Paul de Leeuw show meer aub, ik kon het tegen het jaar 2000 al niet meer aanzien, te veel van het zelfde. Ik vroeg mij toen al regelmatig hardop af waarom zo iemand persé voor eeuwig een show moet hebben ? De afgelopen 20 jaar zijn ook de nodige programma’s van Paul bekritiseerd en helemaal of half geflopt. Werkverschaffing voor een miljonair. Vorige week ging ik ergens op visite waar de show opstond. Het was net of ik weer in de jaren negentig was beland. Dezelfde flauwe grappen, de nerveuze nep lach van Paul, het (bijeengeraapt) publiek dat met regelmaat stil valt. We waren in gesprek, maar op de achtergrond hoorde ik die geforceerde humor van Paul, ik hield het niet meer en vroeg enigszins onbeleefd aan de gastvrouw of ie misschien op ’n andere zender mocht.

 7. Mark2

  Paul de leuwnheeft eerder gezegd zijn creativiteit los te laten omdat rtl geen risico wil. Willen op oude succes scoren.. dan heb je jezelf goed verkocht…. Maarja.. de leeuw casht! Das wel slim gedaan!!

 8. dennis

  Die lui moeten allemaal betaald worden met een miljoen jaar salaris, dat houd ook rtl niet meer vol. De toekomst van de commerciele tv ziet er slecht uit.

 9. Ad

  Voorbij was ooit een goed liedje van Paul.

 10. Karel

  En die puber Paul maar overal aanschuiven om z’n programma te pluggen, hahahaa.

 11. ano@niem.nl

  Volgens mij moet men Paul eens gaan zetten op een ouderwetse amusementsshow a la Mies of Willem Ruis. Telebingo of Lotto Show. Ik denk dat dit weer kan!

 12. Criticus

  Ik blijf zeggen en herhalen dat de meeste artiesten die de overstap maken naar RTL/SBS denken dat ’t hun net zo goed zal gaan of beter! Werken bij de commercie heeft nu eenmaal veel grote nadelen en dat weet je inmiddels al! Kijk o.a. naar ’t Jack Spijkerman effect! en zo kan ik nog heel veel namen noemen! Al je programma’s worden onderbroken door ellelange reclame blokken en dan zapt de kijker weg!

 13. Ron

  En het was eigenlijk misschien wel de leukste aflevering van de hele serie tot nu toe.

 14. Eric

  Bij de NPO hebben ze er goed aan gedaan afscheid te nemen van Paul. Geen enkele vernieuwing in die man te herkennen.

  Misschien moet hij eens met André van Duin gaan praten.

 15. Suzy Wang

  ik ben m beu pls de overstap had hij nooit moeten doen. Hoezo princiepes?

 16. Criticus

  Als je als artiest voor de ”kijkcijfers” gaat, dan moet je gewoon bij NPO blijven en als je jezelf met enorm veel geld wil verrijken dan moet je naar de commercie! alleen kijkt er na verloop van tijd niemand meer naar je en daalt ”je waarde!”

 17. Criticus

  Curryworst, je schiet midden in de roos! Je hebt volkomen gelijk! Kijk straks naar Jinek, dat verhaal gaat straks ook diezelfde kant op!

 18. Criticus

  Als je overstapt naar de commercie, dan dalen je kijkcijfers, alleen je bankrekening stijgt!

 19. Criticus

  ’t is al sinds jaar en dag dat ’t aantal kijkers bij de commercie afneemt! En bij de publieke stijgt!

 20. 123

  Paul komt juist het best tot z’n recht in programma’s waarin niet hij, maar anderen de hoofdrol hebben (De Kwis, Ranking The Stars). Laat hem dat soort programma’s een paar jaar doen, en uiteindelijk komt hij vanzelf wel weer met een leuk idee wat wellicht aanslaat.

 21. Criticus

  Het is, tot op heden, nog niemand gelukt, om minstens even populair te blijven, laat staan om te stijgen, na de overstap van publiek naar de commercie!

 22. Criticus

  De commercie vergroot je bankrekening en verkleint je aanzien!

 23. Criticus

  Dus als Paul z’n zakken heeft gevuld, mag ie misschien weer terugkomen bij NPO!

 24. K.C.T.

  Volgevreten BNer is al jaren over de top, kan heel weinig behalve de verwaande nicht uithangen en over z’n kindjes ouwehoeren,,,,, dat scoort in jankende Nederland!!!!!
  sinds de totaal schaamteloze vertoning van “professor Smalhout die hij in hitleré
  verandert is het bij mij afgelopen!!!!
  Zwetende vetklep mag vertrekken!!!

 25. Marcktv

  Paul moet stoppen met het gedrag wat dertig jaar geleden vernieuwend en leuk was..nu is het af en toe net een losgeslagen beperkte..bijna zestig, twee puberzoon, gedraag je daarnaar en groei mee…kijk naar Andre van Duin.

 26. K.C.T.

  correctie,,,, jankend Nederland,,,,,, hitler

 27. TV

  RTL Nederland gaat er binnenkort mee stoppen.

 28. Caramba

  Maar wat kan Paul de Leeuw nu precies? Daar ben ik na zoveel jaar nog steeds uit. In ieder geval niets wat mij zou kunnen boeien.
  Zelfs verstaanbaar een tekst uitspreken – een eerste vereiste voor een presentator lijkt me – gaat hem niet makkelijk af. Echter een cursus Ademhalen onder het spreken, of een cursus Articuleren, laat staan een cursus Engels – altijd handig voor buitenlandse gasten – is niet aan hem besteed; hij meent dat een gekke bek trekken hem er wel uit redt. Welnu, ik meen van niet.

 29. M

  @MC:
  Schrijven jullie nu werkelijk “beseft De Leeuw zich”??

 30. Paul is echt passé

  Paul is echt passé. Paul kan beter mantelzorgen zijn voor zijn moeder.

  Voor een ieder geldt eens is het voorbij. De NPO heeft het bij het juiste eind gehad.

  Paul is Voorbij, voorbij, voorbij.

 31. Alex

  Er is ook niks aan.
  Een vaag persoon wat liedjes gaat zingen, een in elkaar geflanste quiz en voor de zoveelste keer mensen die zichzelf voor paal zetten of een downy erbij.

  Juist met zijn actualiteitenshows had hij wel iets nieuws te pakken, Lekker Laat als beste voorbeeld.

 32. Paul

  Paul de Leeuw… a one trick pony

 33. Solomon

  Hoog tijd voor crisisberaad op het hoofdkantoor van RTL-Group in Luxembourg !..
  Het gaat namelijk slechter dan ooit met dochteronderneming RTL-Nederland sinds de oprichting in 1989 !.. De vraag die natuurlijk centraal blijft staan is of Peter van der Vorst de kerst nog wel zal gaan halen als programmadirecteur ?!. Men kan natuurlijk wel steeds maar weer de schijn naar buiten toe blijven ophouden dat alles onder controle is en volgens plan loopt, terwijl door alle mutaties in de programmering van de zenders, die sinds het begin van dit seizoen in zéér korte tijd achtereenvolgend zijn doorgevoerd, sterk doet vermoeden dat er eerder sprake lijkt te zijn van paniekvoetbal bij RTL !.. De grootste Europese exploitant van commerciële radio en tv dat voor 75,1% in het bezit is van de Duitse grootaandeelhouder Bertelsmann, ziet zijn Nederlandse dochteronderneming in problemen verkeren sinds de Nederlandse commerciële exploitant Talpa Network van John de Mol een concurrentie strijd om de Nederlandse commerciële tv kijker is begonnen !.. Alles wijst er namelijk op dat de kleine Nederlandse Talpa Network toch in staat blijkt te zijn om in eigen land flink veel roet in het eten gooien van de overwegend Duitse Mediagigant RTL Group !..

 34. Mm

  Goed zo. Weg met die eikel. Ook Jinek moeten we negeren. Niet meer kijken

 35. Kijker

  Paul is geweldig! Geef het een kans!!

 36. Ties

  @Solomon: Waar heb jij het nou allemaal over? Jij bent niet wijs!

 37. FlyingLotus

  Crisisberaad duurt 48 sec: “stuur die knakker gewoon weg”.

 38. Lies

  Crisisberaad?
  Mag hopen dat RTL dat gedrocht van een progrmma van Jamai volgende week niet meer uitzendt.
  De bezem door de programmering haalt?
  Niet meer om aan te gluren.
  Begin bij GTST?

 39. Criticus

  Let maar op mijn woorden: ”t gaat Jinek ook niet lukken bij RTL!

 40. Criticus

  Het publiek begint zo’n beetje RTL/SBS moe te worden!

 41. Criticus

  Solomon, Talpa is juist de meest slecht scorende in dit land. Ze moeten dagelijks ’n genoegen nemen met de 12-16e plaats voor hun best bekeken programma!

 42. WaveX

  Met een bezwete kop en hemd uit je broek onsamenhangend lopen doen?
  Wat een vertoning

 43. Caramba

  Misschien overdoen aan sterfhuis Talpa? Iedereen gelukkig.

 44. Juffrouw Mariën

  Terminale one trick pony.
  Vieze zwetende worst met spekhandjes.
  Die denkt dat hij mooi kan zingen maar alleen zichzelf ontroert.
  Met dat smakeloze vieze fl ikke r kettinkjevan hem.
  Die MBO hunor is al 20 jaar passe.

 45. Solomon

  Eva zal inderdaad nu toch wel écht flink door de mand gaan vallen met de commerciële variant van talkshow JINEK op Radio Telévision Luxembourg vier !..
  Het beloofd trouwens net zoals Beau een enorme RTL-Fake Late Night show te gaan worden !.. Madam Boebies denkt natuurlijk eventjes bij de commerciële RTL-Bertelsmann een goedbekeken talkshow neer te gaan zetten, kansloos !..

 46. discuswerper

  Zitten die NPO Kijker en Solomon hier nu nog steeds onder allerlei namen hun dagelijkse bagger in veelvoud uit te braken?

  Er is zo onderhand maar 1 ding dat nóg triester is dan het Talpa debacle, en dat zijn die 2 losers hier op MC.

 47. Ron

  Paul heeft volgende week trouwens wél een probleem met de eenmalige terugkeer van Kopspijkers. Gaat heel leuk worden! Kijkcijfers door het dak.

 48. discuswerper

  Als ze inderdaad door het dak gaan dan verwacht ik niet dat het eenmalig is. Ik hoop het van harte. Eindelijk weer iets leuks op tv.

 49. Einde tv tijdperk

  RTL zal verdwijnen en andere zenders zullen volgen.
  Einde van het tv tijdperk.
  Streaming diensten zoals Netflix nemen het over.

 50. discuswerper

  @21:06: Paul heeft geen probleem, althans niet met Kopspijkers. Dat zit op het slot van 21:30.

 51. J

  Denk dat ze gewoon met 1 zaterdagavond format moeten doorgaan. Niet eerst Paul Pakt Uit en vervolgens De Nr 1 Show, wat teveel op elkaar lijkt met zelfs decor etc.

  Gewoon jury HGT, Paul Pakt Uit, Ranking The Stars op zaterdag 21:30/22:00 uur. Misschien in de zomer of winter op de late avond enkele weken.

 52. Leon

  Paul is tegen zwarte piet dus ik kijk geen paul meer.

 53. COSA NOSTRA

  Paul de Leeuw zoekt niet meer de randen op. Hij speelt op veilig net als RTL4, wat ook een veilige omroep is. Hij is nu een intertainer waar er honderden van zijn

 54. Probleemwijk Duindorp

  Tonnie zei het al: ze weten dat Duindorp zo is!

 55. Ron

  @discuswerper: dat klopt als een bus maar ik denk dat Kopspijkers hogere kijkcijfers gaat halen dan Paul zaterdag.

 56. joris

  Hoe die de Leeuw er bij staat op die foto.

 57. derek

  Ach Ron, lazer toch op met je ”kopspijkers wordt heel leuk”. Een enorm domme show met Spijkerman als de grote leider, geflankeerd door een aantal volkomen uitgerangeerde ”cabaretiers”. Waar is de drek tank, wie bestelt hem en graag afleveren IN de studio met dit illustere gezelschap. Cadeautje van het o zo adorerende publiek .

 58. horloge

  @Derek, hahaha. Ja hoe komen ze erop telkens met die nagelkop van Spijkerman aan te komen, he. En Sanne Walvis etc. Je kunt het beter de grote antisemietenshow noemen. Maar veel plezier jullie cabaretiers hoor. Hoop dat jullie een fijne avond hebben.

 59. Bedorven Aambeienspleet

  @ Stemmingmaker

  goed gesproken, helemaal mee eens.

 60. Kim Tol

  Rtl gaat stoppen.

 61. BRAAK

  Paul is een onsmakelijke verschijning geworden en de kijker is dat eeuwen oude concept van zijn smakeloze grapjes meer dan zat!! Ga heen bolle!

 62. Reageerder

  Ik vind dat men eens moet ophouden met zeuren over kijkcijfers, dit lijkt echt meer en meer een trend te worden.

 63. bastiaan

  het publiek is klaar met de Leeuw, dat is niet nieuw naar eerdere geflopte programma’s

 64. Liebretto

  Ik mail P. LEEUW al jaren!
  Dat hij aan zijn publiek verplicht is dat te doen waar hij goed in is.
  Improviseren met zijn publiek, mooie liedjes zingen.
  Bekende gasten uitnogdigen.
  Zie MooiWeerDeLeeuw dat is het grote talent van de Leeuw!
  Maar Paul heeft dasr geen zin meer aan, hij denk dat alkes wat hij
  Doet wel goed is, zelfs verveeld zingen.
  Je Talent zo vergooien omdat je het zat bent. Is zelfdestructie.
  Maar het geld komt binnen, dus…..
  Als fan zou ik zo graag weer hard kunnen lachen en dan vlak erna
  Onroert raken door een mooi liedje.
  Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon Hermans deden waar ze zo goed in waren.
  Dat kan P.de Leeuw ook, maar hij heeft er geen zin meer in, dag talent!

 65. 123

  @mm en criticus: Mijn idee ook al. Ik had Eva Jinek hoog staan, maar door deze transfer is ze van m’n lijstje af. Ze had het ESF kunnen presenteren, en daarmee haar ‘marktwaarde’ kunnen opschroeven. Ze was perfect geweest. Maar ze besloot op de slechts mogelijke tijd weg te gaan. Money makes the world go round. Met of zonder “Boobies, ik zie je borsten”.

 66. Esmee

  Zou Jeroen Post geen kanshebber zijn om die presentatie op zich te nemen,

  Hij heeft ervaring (jarenlang de TMF Awards gepresenteerd), ziet er redelijk goed uit, spreekt ook Engels en is zendervrij

 67. Elbert

  Wat ik zo slecht vind aan de Nederlandse tv is al die praatprogramma’s (“talkshows” heet dat tegenwoordig want we schamen ons voor onze Nederlandse taal). Het is zo slecht op een enkele uitzondering na. Waarom op de tv niet eens wat meer muziekprogramma’s? Er zijn teveel praatprogramma’s en te weinig muziekprogramma’s. Wie vaak naar de Duitse zenders kijkt weet dat er o.a. bij de MDR elke week wel een muziekprogramma te vinden is van echte artiesten die velen in Nederland niet kennen. Daar zie je nog eens wat nieuws. Beter dan elk jaar de Top 2000 met elk jaar de zelfde oude meuk, met de GROOTSTE HITS ALLERTIJDEN! Ik hoor die “hits” al 50 jaar! Het komt me me neus uit. Vreselijk! Ik snap niet dat de Nederlanders daar nog naar kunnen luisteren. Blijkbaar zijn er in Nederland geen componisten meer te vinden die wat nieuws kunnen brengen. In de jaren 70 was dat vernieuwend maar niet anno 2019 bijna 2020. Er zijn wel muziekprogramma’s in Nederland maar dat is dan de Voice of Holland of The Voice Kids, want je mag niet zeggen De Stem van Nederland want dat klinkt te minnetjes. Maar ook daar komt geen enkele STER uit voort. Allemaal zo nep! Nee, geef mij maar lekker de Duitse tv. Elke zaterdag is er ergens wel een muziekprogramma waar we van genieten. De kwaliteit van de Nederlandse programma’s holt elk jaar steeds verder achteruit.

 68. Elbert

  Waar ik mij nog meer aan erger in dit land is dat wat er op de Nederlandse zenders te vinden is aan muziek voor 97 procent bestaat uit Engels. Waarom niet wat meer Duits, Frans, of Spaans, Italiaans, of ook Nederlands voor mij part. In de jaren zeventig van de vorige eeuw bestond die “discriminatie” niet. Toen stonden er diverse talen in de Top 40. Maar toen verschenen de heren Felix Meurders en Frits Spits op het toneel en die vonden dat allemaal maar niks. Die hielpen dat om zeep. De jeugd van tegenwoordig spreekt dan ook alleen maar Engels, want andere talen kennen ze niet of nauwelijks. Het zou leuk zijn als die discriminatie, waar we met zijn allen zo de mond vol van hebben ook in de muziek zou worden opgeheven dan zou je wat meer diversiteit krijgen op de radio.

 69. Justin

  Denk dat kijkcijfers niet zo belangrijk meer zijn 600000@700000 kijkers voor rtl is gewoon goed.
  Kijkcijfers gaan in het algemeen wat omlaag.

  Online platformen zijn de shit

 70. Dries P.C. R.

  Ik wil ’n liedje zingen!

 71. west

  en wat wil rtl nou??? dat ie de straat op moet om kijkers te trekken?? De kijkers is de baas, niet RTL die voorheen het voortouw trok in het tv landschap en de grootste was, RTL is ni gedegradeerd en van zijn voetstuk gevallen , dat doet pijn

 72. sport

  Meneer de Leeuw is over de datum en wat doen we met personen die WIJ als kijker over de datum vinden? Massaal negeren en wat blijkt? 640.000 tokkies kijken nog steeds naar Paul de Leeuw. Vreselijk irritant mannetje. Moraalriddertje en de arrogantie ten top. Paultje, ga lekker met pensioen en genieten van je man en kids.

 73. Slurbsidie TV

  Wij houden niet van schaatsen, dus hebben weer naar Paul gekeken.
  Het was een erg leuke show.

 74. Twan Torringa

  Eens met ‘Stemmingmaker’ hierboven. De Leeuw WAS Leuk.

 75. Bart M.

  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Ga dan ook.

 76. Wim

  RTL zou Paul de Leeuw net zoals Twan Huys gewoon weg moeten sturen. Paul gaat RTL alleen maar geld kosten en levert niets tot vrij weinig op. Hij is zelfs door de NPO al bij het grof vuil gezet, hoe kun je als commerciële zender denken met dat beperkte talent nog wat te kunnen gaan verdienen?

 77. Paut Pielusma

  Als je bij de NPO al geen kijkers meer trekt, waarom zou het dan bij CO nog wel lukken? Paul is jaren 90 en moet vernieuwen of vertrekken. De keus is gemakkelijk.

 78. Gerard

  Hij heeft zijn laatste klusje in zijn aflopende carrière te danken aan zijn maatje Peter omdat niemand hem meer wilde hebben. Hij is te lang blijven hangen met hetzelfde bij de NPO. Bij RTL zal men hem straks ook gaan uitkotsen.

 79. Theo

  Heb tot nu toe iedere keer gekeken.
  Gaat allemaal traag, spel aan het einde duurt veel te lang.
  Ga gewoon strooien met prijzen en maak mensen blij.
  Dat zingen van Paul ben ik ook wel klaar mee.
  Sinterklaasavond met Paul kijk ik wel naar uit.
  Hij moet dat meer als voorbeeld nemen.
  En daar zijn zaterdagavond show op maken.

 80. Theo

  Paula nummer 1 show, is meer Paula 1 prijs show.

 81. StefanV

  Wat Stemmingmaker schrijft, herken ik ook. In de jaren 90 vond ik Paul de Leeuw geweldig en keek ik standaard naar zijn programma’s. Maar ik ben al jaren afgehaakt. Het kantelpunt was geloof ik dat programma waarbij hij net deed alsof het in zijn huis plaatsvond.

  Ik ben bang dat Paul de Leeuw een beetje over de houdbaarheidsdatum heen is. Hij doet z’n ding, maar het boeit gewoon niet meer. Zijn opstelling in de hetze tegen Zwarte Piet is ook niet bevorderlijk geweest. Hij is te veel onderdeel van de Hilversumse elite die het volk wel even zal (her)opvoeden.

 82. Peter

  @ StefanV en @Stemmingmaker. Klopt volledig wat jullie zeggen. Paul heeft in een aantal jaren tijd zoveel verschillende programma’s gehad dat het niet meer aanslaat. Elk programma gewoon 1 seizoen of een stuk of 10 afleveringen en het was over. Daarna weer een ander format. Het programma dat vorig jaar rond half 11 op tv was, wat totaal iets anders en best leuk.
  Nadat ze dat steeds bijgeschaafd hadden werd het steeds leuker en dan ineens stopt dat weer. Daarna in het theater een aantal weken en ook dat stopte weer. Daarna een aantal weken die kado show en ook dat is gestopt.
  Zo kun je als kijker nooit aan een programma wennen.
  Ik was altijd groot fan, maar dat is helemaal over, ook ik kijk nu maar niet meer.

 83. Gerda

  Laat hij eens gaan kijken hoe het wel .kan “Even tot hier” NPO 1 ZATERDAG.

 84. Ben

  Ik heb rtl gebeld dat ze wel moeten gaan nadenken.
  2x dodelijk. Paul weet t allang niet meer.
  En rtl had eerst moeten nadenken. Paul wordt simpel uitgekotst.
  Anti zwarte piet ventje. Op mediaplatforms wordt al heel lang om boycot geroepen. Is totaal niet vernieuwend meer en al sinds decennia.
  Dus verlies nemen en op laten donderen!!!

 85. Ben

  Op je knieën op tv je welgemeende excuses voor de anti zw piet uitspraken gaat je niet eens meer redden.
  Je word gewoon keihard uitgekotst!!!!
  En zelfs die 600.000 zijn cijfers die niet kloppen.
  Het zijn er nog veel minder.
  En terecht. Je bent ook nog een veel te grote kindervriend.

 86. THT-datum

  Zelden ging een Nederlands artiest zo lang niet leuk door als dikke vette zweetmongool Paul. Dat kansloze programma van hem was gewoon irritant om naar te kijken..
  Een klein crisisberaadje lijkt me wel op z’n plek.

 87. Vieze Kwalbert

  Ken je die mop van vieze Kwalbert en vieze Paul die eventjes kijkcijfertjes zouden gaan scoren?
  Hahaaa, ze gingen Niet!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.