Frank Dane vindt Radio 538 beter dan NPO Radio 2

Frank Dane vindt Radio 538 een betere radiozender dan marktleider NPO Radio 2. Sterker nog: het is volgens hem de beste zender van heel Nederland. Dat zegt de broer van Robert Jensen in gesprek met het AD. 538 is al lang ingehaald door Radio 2. “Luistergedrag is zo’n gewoonte. Als die wordt verstoord, is snel terugdraaien lastig. Dat meegerekend, is het ongekend hoe goed het gaat. Ik geloof nog steeds dat, op welk tijdstip je de radio ook aanzet, wij de beste zijn.”

De allerbeste? “Ik ben partijdig natuurlijk, maar durf dat wel te zeggen, ja. We draaien de juiste muziek, hebben de juiste diskjockeys. Ik denk dat bijvoorbeeld Coen en Sander nog nooit zo leuk zijn geweest als afgelopen jaar.

Zonder Edwin Evers heeft Radio 538 toch wel een beetje zijn glans verloren. “Kijk, ik snapte heus wel dat het minder zou worden met die luistercijfers. Ik rekende op een harde klap in het eerste jaar. Daarna zou ik weer gaan opbouwen, maar die klap is niet gekomen.

Mensen hebben hem toch een kans gegeven, zegt Dane. “Ze zijn niet vertrokken naar de concurrentie óf ze zijn weer teruggekomen. Dat zijn de mooiste appjes van luisteraars: ‘Ik heb het na Edwin even elders geprobeerd, maar ben weer thuis.’”

Natuurlijk scoor ik wat minder goed dan Edwin – ik zit op zo’n 80 à 90 procent van zijn bereik – maar we staan er beter voor dan ik had durven dromen. Ook omdat het programma al beter staat dan ik hoopte.

Een uitgebreid interview met Frank Dane kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen