Brecht van Hulten: ‘RTL Boulevard wilde mij voor vast’

Geplaatst op zo 15 dec 2019 om 9:15

Brecht van Hulten in januari 2008: “Ik zou nooit RTL Boulevard kunnen doen. Afschuwelijk. Ik moet er niet aan denken dat ik me moet verdiepen in het privéleven van Patty Brard of Estelle Gullit. Het interesseert me gewoon niet waar zij hun boodschappen doen.” Ruim anderhalf jaar later maakte ze haar debuut als Boulevard-host: “Hoe kom ik hier terecht? Op zoek naar werk, gebeld en daar zit ik.” Tien jaar later heeft ze ineens een heel andere versie van hoe het allemaal gegaan is.

Nu stelt Van Hulten in BM Talk dat Boulevard háár wilde hebben. “Nou, ik werd gevraagd en ze zaten vreselijk omhoog. Het is tien jaar geleden, ik kwam uit Italië en ik had hier en daar wat klusjes gedaan, freelancedingen, en toen belde Boulevard mijn agent van: ‘Wil Brecht invallen?’ Het was Nieuwjaarsdag. Ze hadden niemand: iedereen was op vakantie of ziek. Toen dacht ik: ja één keer invallen, grappig.”

Dat heeft ze gedaan. “En toen hebben ze me nog een keer gevraagd, ook om een gat op te vullen. Toen wilden ze eigenlijk dat ik vaste invaller zou worden. Tenminste, dat hebben ze gevraagd. Toen dacht ik: nou… Ik vond het niet heel goed bij me passen, dus daar heb ik geen ja op gezegd.”

Van Hulten vertrok uiteindelijk naar Kassa, maar ook dat programma heeft ze nu wel weer gezien. “In negen jaar keren dingen ook terug en dan denk je: het is tijd om te gaan. Of het een emotioneel afscheid wordt? Dat denk ik niet. Ik zie het gewoon als een baan.

Foto: BNNVARA, Lilian van Rooij
30 Reacties op “Brecht van Hulten: ‘RTL Boulevard wilde mij voor vast’”


 1. Kelly

  Een carriere opbouwen op basis van je kaaklijn. Brecht deed het.

 2. Gwendolyn

  Brecht lullen wat krom is.

 3. Gwendolyn

  En MC, als ze in januari (2008) zegt dat ze nooit Boulevard gaat doen, hoe kan Nieuwjaarsdag dan anderhalf jaar later zijn?

 4. Timo

  Brecht echt slecht

 5. Frank

  Met het nieuwe KASSA wordt het allochtonenquotum door BNNVARA flink naar boven bijgesteld.

 6. Timo

  @Frank en dat is voor jou persoonlijk een probleem, daar heb je last van, dat beïnvloedt jouw leven ernstig, want…?

 7. Sender

  Brecht is een vakvouw en schuwt het niet de CEO’s van grote bedrijven aan te pakken. Je gelooft in haar. Ze kan heerlijk doorpakken, en veel mannen in pakken als een klein jongetje laten voelen.
  Het zal wennen zijn met Amber. Amber deed de belbus prima, maar de presentatie ( na voor de leeuwen te zijn gegooid) een stuk minder. Ook Renze verlaat het schip alweer. Vaak wisselen past niet bij Kassa. Felix, Brecht en daarna een opvolger voor jaren.
  En beste Brecht, vergeet Boulevard. Ga jezelf niet verlagen tot dat niveau.

 8. Frank

  @Sender
  Renze Klamer is de gedoodverfde opvolger van Matthijs van Nieuwkerk.

 9. Minder of Mirjam

  Brecht heeft ook een paar keer EditieNL gepresenteerd, zichtbaar ongemakkelijk pratende over de kenmerkende niets-onderwerpen die EditieNL altijd behandeld.

 10. q8

  dat past niet bij brecht,
  brecht ,Antoinette, en yvonne,
  de vakvrouwen van tv,
  dit soort vrouwen passen niet in kletsprogramma,,s

 11. Henk

  ¨Op zoek naar werk, gebeld en daar zit ik.” […]

  Was het maar voor anderen ook zo makkelijk om werk te vinden…
  Zo zie je maar, de een heeft werk voor het uitkiezen en de ander solliciteert zich suf.

 12. truus

  Raar en slecht geschreven artikel

 13. Ron

  Ik ken me haar als presentatrice van Boulevard helemaal niet meer herinneren, zal wel geen grote indruk hebben gemaakt blijkbaar…

 14. Sum

  Ze heeft het lang vol gehouden voor een kassameisje. Meestal worden die op de dag dat ze 19 jaar worden eruit geflukkerd.

 15. Erik Fannn

  Man, als je Kassa keek voelde je je zo vaak ongemakkelijk door de slechte presentatie van haar. Snap oprecht niet dat mensen dat een vakvrouw vinden. Lijkt me ook dat ze langzaam in de vergetelheid verdwijnt.

  Misschien nog een slecht scorend deugprogramma over klimaatverandering ofzo, en dan niks.

 16. Sum

  Inderdaad Erik. Jij verwoordt het goed. Die vrouw heeft het aan haar mooie uiterlijk te danken dat ze op televisie was, niet aan haar kwaliteiten.

 17. bus

  Brecht gun jou een mooie en intersante baan wat het ook moge zijn.
  vond je altijd klasse in Kassa. Trek je niets aan van die azijnzeikers hier op deze site.
  denk dat ze bij bedrijven werken die jij aangepakt heb. De stumperds.

 18. man pan

  Van de autocue lezen kan iedereen, maar bij de gesprekken viel ze vaak tegen. Ze kan niet goed doorvragen, iets wat Antoinette Hertsenberg wel kan. Zij kan mensen zichzelf laten klem lullen.

  Ben ook niet echt onder de indruk van haar vervanger Amber Kortzorg.

 19. Viola

  Ik was opBrecht gesteld ze heeft het goed gedaan, maar ze is vervangbaar.

 20. Grover

  Tuurlijk Brecht

 21. bassie

  Brecht kan redelijk oplezen van de auto cue, maar interviewen kan ze echt niet. Blij dat ze Kassa verlaat. Hopen dat de nieuwe dame het beter gaat doen. We zullen zien.

 22. FlyingLotus

  Maar de mooiste bestemming is toch thuis. Nederlandse Spoorwegen.

 23. Mieke K

  GElukkig niet gedaan bij dat borreluurtje Pfff wat een armzalig gedoetje die desk en wat nog het naarste is ze vinden zichzelf zi belangrijk die zelf benoemde BNErs !!!!

 24. Ron

  Werd heel nerveus van deze vrouw. Niets geen vakvrouw. Die opvolger is stukken rustiger. Blij dat ze weg is die Brecht.

 25. xiefkleinhertje

  Als ik Brecht was geweest was ik lekker achter het raam gaan zitten alles beter dan met dat vieze stinkwijf van een h6 achter zo’n desk te moeten .
  dan maar 20 dronken zeemannen.

 26. Barbara

  @kleinhertje: begrijp ik helemaal. Brazes. Echt een trieste bedoeling.

 27. Jaap Aap

  Blij dat die geit van de buis verdwijnt. Ze heeft in al die jaren tijd nog nooit iemand uit laten praten. En dan ook nog zo’n ongelooflijke kutstem, iewllll

 28. Perspiet

  “Gebeld” is een korte verbastering, dus het verhaal verschilt niet, Mediacourant. “Op zoek naar werk, (ik ben door hun) gebeld en daar zit ik.”

  Als het genoemde citaat het exacte citaat is, dan heeft Van Hulten haar verhaal helemaal niet lopen veranderen. Dan was ze gewoon net zo onduidelijk als de NTR over Zwarte Piet in 2018.

 29. Likmereet

  @Timo Omdat het niveau dan bagger en niet het aanzien waard is. Begrepen, bontkraagjesneukert?

 30. critikast

  Over haar opvolgster bij Kassa maak ik me oprecht zorgen. Zij mist de flair, de betrokkenheid en vooral de algemene ontwikkeling om dat programma goed te kunen presenteren !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.