Brecht van Hulten: ‘RTL Boulevard wilde mij voor vast’

Brecht van Hulten in januari 2008: “Ik zou nooit RTL Boulevard kunnen doen. Afschuwelijk. Ik moet er niet aan denken dat ik me moet verdiepen in het privéleven van Patty Brard of Estelle Gullit. Het interesseert me gewoon niet waar zij hun boodschappen doen.” Ruim anderhalf jaar later maakte ze haar debuut als Boulevard-host: “Hoe kom ik hier terecht? Op zoek naar werk, gebeld en daar zit ik.” Tien jaar later heeft ze ineens een heel andere versie van hoe het allemaal gegaan is.

Nu stelt Van Hulten in BM Talk dat Boulevard háár wilde hebben. “Nou, ik werd gevraagd en ze zaten vreselijk omhoog. Het is tien jaar geleden, ik kwam uit Italië en ik had hier en daar wat klusjes gedaan, freelancedingen, en toen belde Boulevard mijn agent van: ‘Wil Brecht invallen?’ Het was Nieuwjaarsdag. Ze hadden niemand: iedereen was op vakantie of ziek. Toen dacht ik: ja één keer invallen, grappig.”

Dat heeft ze gedaan. “En toen hebben ze me nog een keer gevraagd, ook om een gat op te vullen. Toen wilden ze eigenlijk dat ik vaste invaller zou worden. Tenminste, dat hebben ze gevraagd. Toen dacht ik: nou… Ik vond het niet heel goed bij me passen, dus daar heb ik geen ja op gezegd.”

Van Hulten vertrok uiteindelijk naar Kassa, maar ook dat programma heeft ze nu wel weer gezien. “In negen jaar keren dingen ook terug en dan denk je: het is tijd om te gaan. Of het een emotioneel afscheid wordt? Dat denk ik niet. Ik zie het gewoon als een baan.

Foto: BNNVARA, Lilian van Rooij

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen