TROS prijst Gerard Joling: ‘Hij is larger than life’

RTL 4-coryfee Gerard Joling krijgt een flinke veer in de bips van de gezaghebbende tv-gids TROS Kompas. Hij mocht gisteren tijdens het Muziekfeest van het Jaar de prestigieuze TrosKompas Oeuvre Award 2019 in ontvangst nemen. Dat heeft de omroep laten weten. De jury van de prijs, bestaande uit de baas van de gids, de baas van Sterren NL en TROS-dj Daniël Dekker, vindt Joling een topper. “Gerard Joling is, zoals de Britten het zo mooi zeggen, ‘larger than life’“, laten ze weten.

Het is een entertainer pur sang, vindt het TROS Kompas-trio. “Met zijn unieke, nog immer glasheldere stemgeluid, zijn manier van performen die meer dan over de top is en zijn altijd aanwezige humor en zelfspot, is hij een persoonlijkheid waar niemand om heen kan en wil.”

Er zijn weinig mensen zo allround als Joling, vindt de gids. “Als geen ander weet hij zijn talenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Of dat nu is als solozanger, als een van de Toppers, als presentator, vlogger of als slimme marketingstrateeg. Wie kent niet zijn gevleugelde uitspraken: ‘Ik heb er de kracht niet meer voor’ en ‘Om te gieren’ waarmee hij zelfs een T-shirt-lijn opzette.”

Ondanks alle glamour en glitter van de entertainmentwereld is Gerard altijd die nuchtere Noord-Hollandse jongen uit Schagen gebleven, die door keihard werken de absolute top heeft bereikt in zowel binnen- als buitenland. Joling is voor zijn fans zeer toegankelijk, altijd meelevend en straalt positiviteit en gezelligheid uit.

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010 uitgereikt en is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de Nederlandse muziekindustrie. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger en Willeke Alberti.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen