TROS prijst Gerard Joling: ‘Hij is larger than life’

Geplaatst op zo 15 dec 2019 om 8:45

RTL 4-coryfee Gerard Joling krijgt een flinke veer in de bips van de gezaghebbende tv-gids TROS Kompas. Hij mocht gisteren tijdens het Muziekfeest van het Jaar de prestigieuze TrosKompas Oeuvre Award 2019 in ontvangst nemen. Dat heeft de omroep laten weten. De jury van de prijs, bestaande uit de baas van de gids, de baas van Sterren NL en TROS-dj Daniël Dekker, vindt Joling een topper. “Gerard Joling is, zoals de Britten het zo mooi zeggen, ‘larger than life’“, laten ze weten.

Het is een entertainer pur sang, vindt het TROS Kompas-trio. “Met zijn unieke, nog immer glasheldere stemgeluid, zijn manier van performen die meer dan over de top is en zijn altijd aanwezige humor en zelfspot, is hij een persoonlijkheid waar niemand om heen kan en wil.”

Er zijn weinig mensen zo allround als Joling, vindt de gids. “Als geen ander weet hij zijn talenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Of dat nu is als solozanger, als een van de Toppers, als presentator, vlogger of als slimme marketingstrateeg. Wie kent niet zijn gevleugelde uitspraken: ‘Ik heb er de kracht niet meer voor’ en ‘Om te gieren’ waarmee hij zelfs een T-shirt-lijn opzette.”

Ondanks alle glamour en glitter van de entertainmentwereld is Gerard altijd die nuchtere Noord-Hollandse jongen uit Schagen gebleven, die door keihard werken de absolute top heeft bereikt in zowel binnen- als buitenland. Joling is voor zijn fans zeer toegankelijk, altijd meelevend en straalt positiviteit en gezelligheid uit.

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010 uitgereikt en is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de Nederlandse muziekindustrie. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger en Willeke Alberti.

Foto: AVROTROS
22 Reacties op “TROS prijst Gerard Joling: ‘Hij is larger than life’”


 1. Kelly

  Geer is een goede gast met een klein hartje. Dat hij extreem ambitieus is, zeer ijdel is en een enorme geldingsdrang heeft hoort bij het vak.

 2. Nils Holgersson

  De TROS wil Gerard Joling naast Cornald in het commentaarhokje.

 3. Sender

  Volgens Daniël Dekker, van ‘ de grootste familie van Nederland’. Dat zegt meer dan genoeg.” Hij is een persoonlijkheid waar niemand om heen kan en wil.” volgens Dekker. Mogen we dat zelf beoordelen?? Joling vindt vooral Joling: ‘ Larger than Life’.

 4. Dries P.C. R.

  Hallooo? Vergeet mij niet!

 5. Frank

  En ik betaal verplicht mee aan dit soort schijttroep.

 6. G.ossip

  Gerard is gewoon een vals loeder en verdiend in mijn ogen helemaal niks met zijn nep lach.

 7. Minder of Mirjam

  Gerard is leuk en kan ECHT goed zingen. Of je zijn muziekstijl nu wel of niet leuk vindt, niemand kan ontkennen dat hij goed kan zingen. Ik heb hem ooit 1x live mogen horen en hij deed toen een prachtige cover met een paar loepzuivere uithalen er in (kan helaas toch niet meer bedenken welk nummer het was). Hele Arena stond te klappen hoor! En zijn succes is natuurlijk ook veroorzaakt dat hij zichzelf niet altijd even serieus neemt, in tegenstelling tot andere artiesten die zichzelf TE serieus nemen. Daar houden Nederlanders van, zelfspot wekt altijd sympathie op. Gefeliciteerd Geer!

 8. Johnny👀

  Een kraai maakt nog mooier geluid als deze halfgare nicht..

 9. Uhhh

  “een persoonlijkheid waar niemand om heen kan en wil”

  Dat eerste klopt. Je kan niet om hem heen. Hij duikt in zoveel mogelijk programma’s op. Zoveel zelfs dat ik mij afvraag of hij ieder programma betaalt (in plaats van betaald te worden).
  Het tweede klopt niet. Je wil wel om hem heen, maar dat lukt niet. En dan komt zo’n Troskompas (bestaat dat überhaupt nog???) met een oeuvreprijs, waarschijnlijk ook omdat die wel om Gerard heen wil maar niet kan. Een soort wanhoopsdaad. Gelukkig is de ‘prijs’ wel passend: het gitaartje is al even overleden en gemummificeerd als Joling zelf.

 10. Ad

  Is dit een foto uit Madame Tussauds?

 11. Marijke

  Gefeliciteerd Gerard! Je hebt het verdiend want je zingt prachtig, ook je liedjes van vroeger: Ticket for the Tropics, Spanisch Heart, geweldig!

 12. Marijke

  En er zijn maar weinig artiesten die zoveel humor hebben als jij, uitgezonderd Gordon, altijd lachen en adrem

 13. Donald Dumb

  Een incestueus clubje dat elkaar een prijs gunt…
  Volgende…

 14. FlyingLotus

  Joling is echt groot, zie hem dagelijks op de sportschool.

  Gelukkig praat hij niet zo hard en is hij niet zo aanwezig. Het is gelukkig ook een introvert iemand.

  Stel je voor.

 15. xiefkleinhertje

  Dit is gewoon een domme graaihomo die allang van de TV had moeten verdwijnen maar omdat hij het met andere mannen doet mag hij blijven ,meer niet.

 16. betamax

  dus gerard is zelfs beroemd in het buitenland ,ja ja waar dan en welk land maar als de troskompas het zegt zal het wel waar zijn

 17. XHamsterje

  Gerard Joling is het levende bewijs dat de Freakshow nog niet passé is.
  Wat een bullshit om te verkondigen dat hij larger than life is, hij is nog niet dood, en op die pulpzenders laten ze (lieten ze hem) om de haverklap opdraven. Het publiek heeft daar heels toevallige totaal geen inspraak in hé. Dat gedrocht werd ze gewoon door de strot geduwd.
  Dus kom niet mauwen dat dit exemplarische bewijs van mislukt menszijn een geweldig succesnummer is. Het is een freakshow en van mij die het land uit en een totaalboycot mee krijgen.

 18. van Geraardsbergen

  Duidelijk.
  Joling vertrekt bij RTL.
  Tros biedt hem een topsalaris, over een paar maanden wordt de transfer bekendgemaakt.
  En tegen die tijd maakt TROS bekend zeer zéér ingetogen te zijn om deze ‘rasartiest’ aan hun stal toe te voegen. Hahaha, dan draaft die mafkees weer overal en nergens voor op, terwijl Nederland hem kotsbeu is.
  Net als met Paul de Leeuw overigens.

 19. Relitard

  echt een knappe homo die gerard.

 20. Bart E.

  Zijn ze de weg kwijt bij de tros?
  De idioot die dit voorstelde moet eigenlijk heropvoeding krijgen.
  Wat een onzin te stellen dat deze lawaaimaker een wereldster is.
  Gerard Joling is al jaren lang een irritante trol die op de tv echt supermuch te vaak te zien is geweest. Beu van Joling.

 21. Cornelis

  Kan mij mij de definite uitleggen van wat ‘Larger then live’ betekent?

 22. Sven L.

  @ Nils Holgersson; dat denk ik ook ja haha.

  Of hij wordt gevraagd voor ’n jaren ’80/’90 medley met Mandy Huijdts, Ruth Jacott, Marga Bult en Maggie McNeal *lach*

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.