Beau tegen Wilfred: ‘Zeg jij maar niets over kijkcijfers!’

Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee raakten zondag weer eens met elkaar in de clinch. De talkshowhost van RTL 4 was te gast in Café Hendriks & Genee en werd daar geconfronteerd met de achterblijvende kijkcijfers van Beau. Daar stoorde hij zich behoorlijk aan, want de kijkcijfers van Café Hendriks & Genee zijn tien keer zo slecht: de seizoensfinale met Beau trok zondag een erbarmelijk slechte 64.000 kijkers (2,2 procent). “Ik vind wel gek dat jij iets over kijkcijfers zegt“, klonk het.

Beau begon zelf over zijn kijkcijfers, die redelijk, maar zeker niet fantastisch zijn. “Het gaat ook niet fantastisch, laten we wel wezen. In deze wereld word je afgerekend op de kijkcijfers, maar het gaat ook niet slecht.”

Wilfred: “Het zijn een beetje de cijfers waar Humberto destijds mee stopte, zeg maar. Waarom Humberto weg moest, toch?

Beau: “O, dat zou ik niet eens weten. Dat heb jij natuurlijk weer uitgezocht. Ik vind het trouwens wel gek dat jij iets over kijkcijfers zegt, Wilfred.”

Wilfred: “Ja, ik weet er alles van Beau.”

Beau: “Ik vind het niet erg, ik kan het heel goed hebben. Ik heb gedacht: als het nou oploopt elke maand, een tonnetje erbij en het gaat steeds iets beter, dan ga ik er wel mee door. Maar als het dat oplopende gevoel niet zou hebben, dan is het te heftig.”

Vindt hij het lastig als Eva Jinek veel beter gaat scoren? “Daar ga ik ook vanuit. Je moet je niet vergissen: voor mij is het echt iets nieuws en ook voor de kijker is het iets nieuws om Beau van Erven Dorens daar te zien zitten om een minister te interviewen. Ik snap het zelf niet eens. Zo’n talkshow is wel iets anders.”

Toen Wilfred bleef doorzagen over de lage kijkcijfers van Beau, raakte Beau geïrriteerd. “Luister, ik ben het helemaal niet met je eens. Ik vind dat het heel goed gaat met de talkshow, dat we inhoudelijk aan het stijgen zijn en ook qua kijkcijfers. En ik vind nogmaals dat jij over kijkcijfers echt niets moet zeggen.”

Wilfred: “Ik mag toch wel een mening hebben over iets wat losstaat van mijn kijkcijfers. Ik vind je programma prima, maar ik denk dat het beter kan.”

Beau: “Jij hebt zelf dit programma verfrommeld hier tot werkelijk echt onbelangrijke hoogtes. Dan moet je toch niet mij aan gaan pakken?

Wilfred: “Maar help even mee. Hoe heb ik het verfrommeld dan?

Beau: “Ja, ik bedoel: je moet niet over kijkcijfers met mij gaan praten. Daar kan ik niet tegen.”

Wilfred: “Maar waarom niet dan? Je merkt toch zelf ook wel dat je voor je commerciële zender op RTL 4 bepaalde doelen stelt?

Beau: “Ik vind het zo praten op tv over tv. Kom op nou, praat over iets anders, ik ga niet over kijkcijfers praten, ik vind dit saai.”

Wilfred: “Oké, dan houden we er over op, maar het is toch gewoon een normale vraag?

Beau: “Ik heb drie keer antwoord gegeven. Wat wil je nou nog meer van me horen?

Wilfred: “Wat je doelstelling is. Waar zou je naartoe willen?

Beau: “Hoezo weet ik dat nou? Ik ben gewoon die show aan het maken en ik ben niet elke dag aan het zeggen: ‘Zo veel kijkers wil ik hebben!’ Ik wil er een miljoen hebben, Wilfred! Oké, dan heb jij je doelstelling.”

Wilfred: “Applaus, dames en heren, een miljoen!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen