Opvolger Zondag met Lubach is een kijkcijferflop

Promenade, het nieuwe satirische programma van NPO 3 in het tijdslot van Zondag met Lubach, is een kijkcijferflop. Er keken zondagavond om kwart over negen 210.000 mensen (3,4 procent) naar de première-aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma van Diederik Ebbinge, bekend van de NPO 3-hit De Luizenmoeder, is een parodie op praatprogramma’s. “Ik loop al jaren met dit idee rond“, vertelde hij dit weekend in het AD.

Het idee is al acht jaar oud, vertelt Ebbinge. “Op mijn computer vond ik laatst een bestandje uit 2011 met de tekst: ‘Promenade, een talkshow over meningen met vaste gasten.’ In 2013 hebben we een pilot opgenomen, maar de netmanager keurde het af. Hij vond het te ongrijpbaar.”

Voelde hij na De Luizenmoeder geen druk om met iets succesvols te komen? “Totaal niet. Het voelt eerder als een bevrijding dat ik weer iets nieuws mag gaan doen. De hype rond De Luizenmoeder was best pittig.”

Succes is leuk, maar opeens stonden er busjes met paparazzi voor mijn deur, wilden mensen selfies met me maken, werd ik nageroepen op straat: meester Anton! Allemaal niet rampzalig hoor, maar ik vind het leuker om anoniem door het leven te gaan. Ik vond het vooral een onrustige periode.”

Het programma vóór Promenade trok meer kijkers. Keizersvrouwen was goed voor 274.000 kijkers (4,5 procent).

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen