Gerard Joling boos op radio: ‘Sky vindt mij niet aardig’

Gerard Joling ergert zich er al langer aan dat hij nauwelijks wordt gedraaid op de Nederlandse radio, maar dat zijn nieuwste kerstplaat Send Me An Angel óók wordt geboycot, is de druppel. Hij spreekt zich vandaag in De Telegraaf woest uit over deze ‘schande’ waar hij ‘geen andere woorden’ voor heeft. Welk station is het meest anti-Joling? Sky Radio. “Sky boycot mij al dertig jaar“, zegt hij. “Ik denk dat ze mij daar niet zo aardig vinden, of mijn muziek gewoon niet goed genoeg.

Toch kan het aan de muziek bijna niet liggen, aldus Joling. “Ik heb veel geld en energie in deze plaat gestoken“, zegt hij. “De producers werken ook met Tiësto en Nicky Romero. Dat zijn mensen die er verstand van hebben.

Waarom draait Sky hem dan niet? “ Ik heb het wel eens gevraagd, maar dan krijg ik te horen: ’Ja, we hebben de plaat aan een panel van tweeduizend mensen laten horen, maar die zijn niet enthousiast’. Dat is gewoon bullshit. Dat kan gewoon niet.”

Achter de schermen van Sky walgen ze gewoon van hem, denkt Joling. “Ik heb meer een idee dat de zender het mij niet gunt. Ze hebben mij er nooit een eerlijk antwoord op gegeven.”

Hoe zit het met andere zenders? “538 draait me nu trouwens wel, maar daar heb ik wat spotjes voor ingezongen. Qmusic draait me alleen als ik kom, daar zal ik nu ook nooit eens spontaan iets van mezelf voorbij horen komen.”

Zijn grootste ergernis blijft 100% NL. “Een zender die zich zo noemt, die kan met goed fatsoen toch eigenlijk niet om mij heen?“, zegt hij. “En bij de NPO heb ik de moed al helemaal opgegeven.

Op YouTube is Send Me An Angel in vijf dagen tijd 13.000 keer bekeken:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen