Arie Boomsma walgt van Loden Leeuw-verkiezing

Arie Boomsma vindt de jaarlijkse Loden Leeuw-verkiezing in de Antoinette Hertzenberg-show Radar walgelijk. Het is veel en veel te negatief. Dat zei de presentator, die ook eens genomineerd was voor de prijs, maandagavond in RTL Boulevard. Radar reikte de prijzen gisteren opnieuw uit: Haribo won die voor meest irritante reclame en Marijke Helwegen die voor meest irritante BN’er in een reclame. Als het aan Boomsma ligt, dan stopt Hertzenberg hier onmiddellijk mee.

Arie Boomsma is typisch Hilversum: schouderklopjes graag, kritiek liever niet. “Weet je wat ik altijd het moeilijke vind van dit soort verkiezingen? Er wordt inderdaad gezegd dat het een publieksprijs is, maar er zit gewoon geen enkel positief kenmerk aan. Het is flauw.”

De Gouden Loeki-verkiezing vindt hij wel leuk. “Bij de Gouden Loeki krijg je een compliment omdat het mooi gemaakt is, maar ik vind prijzen voor iets negatiefs… En dan wordt het nog uitgezonden op tv ook. Maar ik zal eerlijk zeggen: ik ben ook wel eens genomineerd hoor.”

De Loden Leeuw wordt al sinds 2002 uitgereikt. Eigenlijk zou de prijs de Loden Loeki heten, maar de STER wilde de naam Loeki niet uitlenen.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen