DWDD vanavond vol radiosterren als Mattie en Ruud

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 15:05

Matthijs van Nieuwkerk viert vanavond in De Wereld Draait Door 100 jaar radio met talloze fragmenten uit legendarische radioprogramma’s, beroemde presentatoren van toen en van nu en onvergetelijke radiojingles. Dat heeft zijn redactie laten weten. Van Nieuwkerk wordt voor de gelegenheid bijgestaan door Gerard Ekdom, die de avond aan elkaar ‘schuift’. “De uitzending is niet alleen te volgen op NPO 1, maar uiteraard ook op NPO Radio 1“, legt een woordvoerder uit.

Wat kunnen we verwachten? “Giel is terug met zijn Giel Mobiel, New Cool Collective speelt een medley van bekende en minder bekende radio-tunes en mister Candlelight, Jan van Veen, brengt speciaal voor deze gelegenheid een gedicht.”

Jellie Brouwer van Kunststof Radio interviewt Willem van Kooten en Simone Walraven. “En Herman van der Zandt spreekt namens Met Het Oog Op Morgen het illustere duo Curry & Van Inkel.

Maar er is nóg meer. “Dolf Jansen en Felix Meurders van Spijkers met Koppen bespreken Langs de Lijn met commentatoren Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu.

Verder zijn ook Mattie en Marieke van Qmusic van de partij. “Zij maken speciaal voor DWDD het radiogeluid van 100 jaar Nederlandse radio. En Ruud de Wild praat met Radio Veronica-legende Lex Harding.”

De DWDD Radiospecial is vanavond om 19.00 uur te zien en te horen bij BNNVARA op NPO 1 en op NPO Radio 1.

Foto: BNNVARA
22 Reacties op “DWDD vanavond vol radiosterren als Mattie en Ruud”


 1. critikast

  Dat wordt weer onvervalste zelfbevlekking !!

 2. Nijl

  Wat is DWDD toch heerlijk format. Top line up. Legendarische uitzending nu al. Mis Edwin Evers, Andre van Duin en Wim T Schippers van Ronflonflon-met name Jaap Knasterhuis en Wilhelmina K

 3. René

  @Nijl: Wim T schippers mocht er wel bij zijn bij de lancering van de onvergetelijke luisterlijst. Google dat maar eens, er is beeld van. Schippers was weer lekker zichzelf.

 4. Nijl

  @Rene. Thx ga ik doen

 5. Ron

  De leukste aflevering van dit seizoen, nu al.

 6. Hermann Boring

  Een uur lang lang “Wat zijn we toch geweldig!”.

 7. Bart

  Kees schillperoort komt ook. Barend barendse is verhinderd

 8. Bart

  @Nijl Eens! Die mis ik in het rijtje. Al word Wilhelmina K een beetje lastig want de gene die haar speelde is vorig jaar overleden. Staan wel een paar namen tussen waarvan ik denk wat moeten die daar in het kader van 100 jaar radio. Zo’n Mattie en Marieke hebben daar niets te zoeken.

  @René Leuk! Ga ik opzoeken!

 9. Lies

  Met alle respect, maar waarom moeten Mattie en Marieke aanschuiven?

 10. Mono

  Nou, ons unieke talent Matthijs verdient ze ook weer makkelijk. Lekker uurtje in het publiek zitten.

 11. John Holden

  Mono, een tenenkrommende uitzending!

 12. Grootgraaier Boonstra

  Lekkere inteeltkliek weer. Gadverdamme.

 13. A.D.J.

  Wel typisch, in een uitzending over radio gaat er veel mis met het geluid …..

  Echt slecht

 14. Bart

  Jammer dat er zoveel tijd werd opgeslokt door Het Geluid.
  Verder was het een leuke uitzending van DWDD. Aan 100 jaar radio had de NPO natuurlijk minstens een avondvullend programma moeten wijden op NPO1 en de hele dag op alle radiozenders. Jammer en alweer een gemiste kans van de NPO. Zoals wel vaker het geval. Frans Klein moet het leuk vinden en dan komt het er. Anders niet.

 15. aammehoela

  Het was juist een leuke uitzending. En af en toe heeft DWDD een thema-uitzending. Maar inderdaad, het geluid van Q was overbodig. Kun je net zo goed de “snipperhit” of een andere variant kiezen. Maar op zich was het een leuke uitzending, maar een uur is en was te kort. Had inderdaad een avondvullende uitzending van kunnen worden gemaakt.

 16. ekdom gerard

  ben ik toch weer eventerug bij de npo (de staatsomroep)

 17. Nijl

  @Bart. Zag toch wel duidelijk dat tv geen radio is. Vond uitzending krampachtig. Ben radio fan maar deze regie had matthijs zelf in handen moeten houden.je ziet hier weer hoe node hij gemist wordt

 18. Bart

  @Nijl Ja dat zag je er wel duidelijk aan af. Hoe zeer ze ook hun best hebben gedaan met de vormgeving door o.a. die microfoons. Men had als NPO zelf hier een avondvullend programma aan moeten wijden waarvan de voorbereidingen lang geleden al gestart hadden moeten zijn. Er zijn veel initiatieven rondom 100 jaar radio maar dit alles laat de NPO bijna volledig aan zich voorbij gaan. Terwijl ze toch een groot onderdeel zijn van die 100 jaar radio.

 19. Freek

  Een avondvullende tv-uitzending over radio hahaha!
  Wat een leiperikken hier.

 20. MediaPrak

  In een uur werden alle overige thema uitzendingen overbodig. TOP show!

 21. gerdien

  Het was amusant maar het ging nergens over. 100 jaar Nederlanse radio? Ik zag vooral dj’s van het slag dat met hun egoshows in de jaren 80/90/00 heel erg populair werd. Verder werd er veel met namen gestrooid (Ron Flon Flon/Ischa Meijer) zonder enige uitleg. Hier wreekt zich ook weer dat Van Nieuwkerk zelf geen smaak heeft (terwijl zijn leeftijdsgenoten zich kapot lachten om de muzak van Willem Duys vond hij het echt prachtig) en zich volledig laat lijden door een paar 30-ers op de redactie die niet verder kijken dan hun eigen neus lang. Zie eerder TMF dat werd onthaald alsof daar muziekgeschiedenis werd geschreven. Nee, hoor, dat was een commerciëel vehikel voor de Nederlandse platenhandel, neer niet.

 22. Bart

  @Gerdien Helemaal eens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.