Wendy stopte met vlees eten vanwege beelden in media

Wendy van Dijk is gestopt met het veelvuldig eten van vlees vanwege de beelden die in de media zijn verschenen over dierenleed in slachthuizen. Dat heeft de SBS 6-presentatrice gisteren gezegd in Tijd voor MAX, het programma dat uitblinkt in volstrekt kritiekloze dus saaie interviews. Van Dijk was op een gegeven moment helemaal klaar met het dagelijks consumeren van vlees. De beelden die op televisie verschenen waren voor haar de aanleiding. “Het begon zeker bij bewustzijn.”

Die beelden staan nog steeds op haar netvlies. “Ik zag toen dat afschuwelijke, afgrijselijke beeld – ik zal het nooit meer vergeten – dat die varkens zo vertrapt en mishandeld die vrachtwagen in gingen. Dat was voor mij het moment dat er een knop om ging. Dus ja, zeker hou ik daar rekening mee.”

Het is niet zo dat ze vegetarisch is, aldus Van Dijk. “Ik ben tien jaar echt vegetarisch geweest, totdat ik zwanger werd van mijn zoon en toen viel ik elk stuk vlees aan. Dat moest op een of andere manier. Ik kon het ook niet tegenhouden.”

Hoe zit het nu? “Ik eet bijna geen vlees, maar ik kan niet zeggen dat ik echt vegetariër ben.”

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen