Erik de Zwart verbitterd: ‘John de Mol is een lul’

Erik de Zwart heeft nog altijd een hekel aan John de Mol, met wie hij drie keer heeft samengewerkt. Hij vindt de mediamiljardair een lul. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR. De Zwart vertrok naar eigen zeggen altijd bij De Mol, omdat hij ‘het niet meer met hem trok’ vanwege het altijd ‘full in control’ zijn. “Dat ik drie keer met hem werkte, zegt wat over zijn overtuigingskracht. En eerlijk, hij betaalt veel geld“, zei hij vorig jaar. Nu gaat hij zo ver dat hij De Mol een lul noemt.

BNR-host Wilfred Genee vraagt De Zwart op de man af: “Vind je het nou een lul of niet, John de Mol?

De Zwart: “Ja, tuurlijk, maar aan de andere kant: hoe kan ik iemand die ervoor gezorgd heeft dat wij met z’n allen rijk geworden zijn van de commerciële radio een lul vinden verder?

Genee: “Maar je zegt dat je het een lul vindt.”

De Zwart: “Ja, omdat hij een beetje moeilijk in de omgang is zal ik maar zeggen. Waar dat aan ligt? Het micro-management wat hij doet.”

Genee: “Is dat ook niet zijn kracht?

De Zwart: “Dat zal, maar voor z’n mensen is het in elk geval een kriem. Ik werd er knettergek van.”

Toch heeft hij dus drie keer met De Mol samengewerkt. “Laat ik het zo zeggen: we hadden het net over mijn financiële onafhankelijkheid en dat heeft hij een stuk makkelijker gemaakt, dus prima.”

Genee: “Maar als je hem tegenkomt geen hand?

De Zwart: “Och, ik zeg hoi. Maar het is meer dat hij altijd vaak mensen ontwijkt, hoor, want ik heb er niet zo veel problemen mee.”

Volgens De Zwart kan De Mol helemaal niet omgaan met eigenzinnig talent. “Het is iemand die over het algemeen vakmensen probeert in te huren en vervolgens gaat hij jou na een jaar vertellen hoe je je werk moet doen. Dat vind ik zonde van het geld. Neem me dan niet aan.”

Zijn zijn nieuwe tv-adviseurs Erland Galjaard en Marco Louwerens ook ja-knikkers? “Ik sluit het niet uit, maar de deal zal ongetwijfeld goed zijn.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen