Waarom floppen Beau, Ladies Night, Hendriks & Genee?

Terwijl de NPO avond aan avond grote successen boekt met zijn talkshows, lijken bij de commerciëlen werkelijk álle praatprogramma’s te floppen. Momenteel zijn er zelfs drie talkshowflops op de buis: Beau (uitgezonderd de vrijdagshow), Ladies Night en Café Hendriks & Genee. Wat is er met deze programma’s aan de hand? Het antwoord is volgens Angela de Jong, de tv-kenner van het AD, eenvoudig. De makers laten inhoudelijk gewoon keihard steken vallen, zegt de papierdiva.

Het grote probleem van Beau is natuurlijk dat hij vanwege zijn lage kijkcijfers continu naast de nieuwsgasten van de dag grijpt. “Bij Beau zijn de gasten niet onderscheidend genoeg“, zegt De Jong.

Bovendien is Beau veel te aardig als talkshowhost, vindt ze. “Het mag wel wat pittiger bij Beau, vind ik. Hij is zo bewonderend en aardig de hele tijd, maar mag zijn tanden vaker laten zien.”

Door naar Ladies Night. Dat programma was veelbelovend, maar stelt nu toch wat teleur, vindt De Jong. “Ladies Night begon leuk en sprankelend, een beetje VI-achtig, maar had in aflevering drie ook gewoon Jennifer Hoffman die haar nieuwe programma op Net 5 kwam verkopen. Dat is niet echt vernieuwend.”

En de horrorcijfers van Café Hendriks & Genee? Die wijt De Jong aan de zender (Veronica) én aan Hélène Hendriks. “Het zou meer succes zou hebben, in elk geval spraakmakender kan zijn, als Wilfred er in zijn eentje zou zitten. Het rekening houden met Hélène belemmert hem er vol voor te gaan als interviewer.”

Over twee maanden begint Eva Jinek op RTL 4. Eén ding is zeker: “De druk voor Eva is groot.”

Het AD-artikel ‘Goede talkshow blijft lastig’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen