Coen en Sander: ‘Ruud de Wild heel erg met ons bezig’

Geplaatst op wo 06 nov 2019 om 13:15

Het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga heeft het idee dat Ruud de Wild iets te veel bezig is met hen. Hij kan zich beter op zijn stokoude luisteraars concentreren. Dat hebben ze aangegeven in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Coen en Sander verdrongen De Wild in 2015 van Radio 538. De Wild stapte over naar concurrent NPO Radio 2 en toen hij daar op een gegeven moment groter was dan zijn opvolgers op 538, stak hij dat niet onder stoelen of banken. 

Het klopt dat De Wild nu meer luisteraars trekt, aldus Coen. “Ja, Radio 2 is de grootste zender van Nederland. Ik heb in mijn leven heel wat uurtjes naar Ruud de Wild geluisterd en ik vind hem hartstikke leuk. En hij ook naar ons. Hij is vooral heel erg met ons bezig. In interviews gaat het heel erg vaak over ons. Wij zijn iets minder met hem bezig. Als het gaat om luisteraars, heeft hij er in absolute aantallen misschien een paar meer, maar als het gaat om alle belangrijke doelgroepen, zitten wij er gelukkig nog wel een stukje boven.”

Sander: “Wij weten meer mensen te bereiken, maar bij ons luisteren ze korter en Ruud doet het goed bij de mensen die graag een advocaatje met slagroom eten.”

Coen: “En vergeet niet: Rob Stenders is zijn voorprogramma, dus hij heeft het beste programma voor hem zitten.”

Sander: “Ruud de Wild begin 2000 met Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer is een van de beste radioprogramma’s ooit.

Gastheer Wilfred Genee: “Destijds? Nu niet meer begrijp ik?

Coen en Sander in koor: “Nee.”

Waarom niet? Sander: “Omdat hij toen twee ontzettend goede sidekicks had en nu heeft hij niet zulke goede als Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte, nee. Dan is het nog steeds niet slecht, maar dan is het minder goed dan vijftien jaar geleden.”

Coen: “Er luisteren gewoon veel oudere mensen naar. Naar dat programma en naar die zender en oudere mensen luisteren over het algemeen net even wat langer. Die zetten gewoon ’s morgens de radio aan en luisteren de hele dag.”

Sander: “Die zetten hem op zondagavond aan en worden op vrijdagmiddag wakker. Als ze wakker worden.”

Foto: Talpa Radio
24 Reacties op “Coen en Sander: ‘Ruud de Wild heel erg met ons bezig’”


 1. Geox

  Reuring in radioland.
  Dat is best leuk.
  Eens iets anders dan dat eeuwige rtl-talpa gezever.

 2. dynamische dennis

  Oudere mensen storen zich ook niet aan het spraakgebrek van Ruud de Wild.

  Dat stottert, lispelt en slist maar voort. Tergend!

  Ik kan het niet aanhoren om hem te horen stuntelen. Maar ik ben dan ook geen babyboomer, de doelgroep van radio 2.

 3. René

  Wat zouden C & S dan wel niet van de radio 4 luisteraars vinden?

 4. janus

  Ronduit slechte verliezers. Ruud is de #1. En niet anders.

 5. MediaPrak

  Nounou gniffel gniffel dat durven we toch weer mooi zo te zeggen. Enondertussen lopen de luisteraars weg. Ja ’t gaat goed bij Talpa

 6. oijoepio

  Coen en Sander zijn inmiddels ook al aardig bejaard, alleen hebben ze dat wegens voortschrijdende Alzheimer zelf niet door.

 7. Jeroen K

  En wie is nu met wie bezig? Die 2 zakkenvullers, die zo nodig een nieuwe uitdaging zochten en naar 538 overstapten! Ha ha ha, een nieuwe uitdaging! Eerlijke venten geven aan, dat het ging om de centen!
  Wordt het niet tijd, dat ze zelf vervangen worden?! Tenslotte zijn ze allebei ruim 2 x zo oud als de ‘luisteraars’ van 538!

 8. MM

  Je kunt de echte radio toch niet vergelijken met dat kinderprogramma

 9. Erik de Z.

  Jongeren luisteren niet meer naar radio

  Die luisteren via itunes, podcasts, youtube, soundcloud, spotify, et cetera.

  Er zal altijd een groep blijven die radio luistert maar die groep zal steeds ouder worden en dus oninteressant voor adverteerders.

 10. StefanV

  Coen en Sander vinden dat Ruud de Wild te veel met hen bezig is. Dit artikel laat juist het omgekeerde zien: Coen en Sander die heel erg met Ruud de Wild bezig zijn. Ruud trekt meer luisteraars, maar in de “belangrijke doelgroepen” (subjectief) doen zij het beter…

  Het idee dat Radio 2 uitsluitend oudere luisteraars trekt, is tamelijk krankzinnig. De luistercijfers van zowel 3FM als Radio 5 bewijzen dat. Luisteraars zijn massaal en gillend weggerend bij 3FM; Radio 2 heeft daar een flink deel van overgenomen. En steeds meer oudere luisteraars ontdekken juist Radio 5, dat het prima doet. Dat zijn dus mensen die Radio 2 verruilen voor Radio 5.

  Ondanks dat staat Radio 2 ruimschoots aan kop in de luistercijfers, terwijl 538 ongeveer hetzelfde scoort als 10 jaar geleden. 538 heeft dus totaal niet geprofiteerd van de malaise bij 3FM, terwijl 538 een “jongerenzender” pretendeert te zijn.

 11. Ron

  Coen & Sander op 538 kunnen echt niet meer, behoren qua leeftijd totaal niet meer bij de zender. Passen dus totaal niet in de doelgroep van 538. Ruud de Wild daarentegen zeer zeker wel. Die cijfers van de C&S show zijn daarom ook volkomen geflatteerd ten opzichten met die van Ruud.

 12. René

  Radio 5 luisteraars bedoelde ik.

 13. Magnus Dickendorfer

  Ik erger me ook aan Ruud de Wild. Zijn spraakgebrek speelt hem parten. Luister daarom ook niet naar hem en niet naar radio 2. Die zijn iets te popiejopie bezig.

 14. Jensen

  Die labiele Sander moet gewoon z’n mond houden

 15. Nobody

  Wie luistert er nou nog naar de radio?

 16. Paut Pielusma

  Beetje vreemd om je ‘verdwenen’ luisteraars stokoud te noemen, hoe dan ook Coen en Sander zijn doodsaai.

 17. Rene vogelaar

  Eigenlijk best triest dit, Coen & Sander hadden hun beste tijd op 3fm, toen waren hun ook nog echt leuk, dit is meer de pot verwijt de ketel.
  Beide programma’s zijn niet meer wat ze ooit waren helaas, maar geef dat dan ook toe

 18. Boris

  “Er luisteren gewoon veel oudere mensen naar. Naar dat programma en naar die zender en oudere mensen luisteren over het algemeen net even wat langer’.

  Volgens mij heb je het dan juist heel goed voor elkaar.

 19. Bo

  Heb meer de indruk dat Ruud de Wild nogal rancuneus is richting 538. Hij vindt het nog steeds onterecht dat hij daar destijds weg moest. Ging vervolgens een blauwe maandag naar BNR maar vertrok meteen weer toen Radio2 hem weer een kans gaf.

 20. PatatmetMayo

  Coen zonder Sander op radio 2 zou de beste optie zijn.
  Coen heeft de stem en de muzieksmaak die Ruud en Sander missen,De Wild weer naar 538 en Lantinga iets van vuilnisboer ofzo.

 21. Fox Mulder

  Coen en Sandra zijn inmiddels veel te oud voor 538. Sander denkt jong over te komen om maar met pies en poep items bezig te zijn. #WaarHetHartVolVanIs

 22. Lies

  Ik begrijp Coen en Sander niet, volgens mij allebei over de 40, Ruud is onlangs 50 geworden. C & S maken puberale radio, zwaar over de datum.
  Ruud is gewoon zichzelf gebleven en heeft de best scorende middagshow?
  Ligt dat aan 538, Radio2 of een gebrek aan personality?

 23. Job

  Coen en Sander zijn zo slecht geworden, vallen steeds in de herhaling met de flauwe grappen en feestjes… Hebben de meeste jaren op de jongerenzenders wel gehad. Zullen straks op radio 10 uitkomen..heerlijk oude muziek draaien haha… radio 5 wil ze iig niet

 24. 🐦Meneer de Uil

  Peppi en Kokki raaskallen weer eens of het een lieve lust is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.