Coen en Sander: ‘Ruud de Wild heel erg met ons bezig’

Het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga heeft het idee dat Ruud de Wild iets te veel bezig is met hen. Hij kan zich beter op zijn stokoude luisteraars concentreren. Dat hebben ze aangegeven in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Coen en Sander verdrongen De Wild in 2015 van Radio 538. De Wild stapte over naar concurrent NPO Radio 2 en toen hij daar op een gegeven moment groter was dan zijn opvolgers op 538, stak hij dat niet onder stoelen of banken. 

Het klopt dat De Wild nu meer luisteraars trekt, aldus Coen. “Ja, Radio 2 is de grootste zender van Nederland. Ik heb in mijn leven heel wat uurtjes naar Ruud de Wild geluisterd en ik vind hem hartstikke leuk. En hij ook naar ons. Hij is vooral heel erg met ons bezig. In interviews gaat het heel erg vaak over ons. Wij zijn iets minder met hem bezig. Als het gaat om luisteraars, heeft hij er in absolute aantallen misschien een paar meer, maar als het gaat om alle belangrijke doelgroepen, zitten wij er gelukkig nog wel een stukje boven.”

Sander: “Wij weten meer mensen te bereiken, maar bij ons luisteren ze korter en Ruud doet het goed bij de mensen die graag een advocaatje met slagroom eten.”

Coen: “En vergeet niet: Rob Stenders is zijn voorprogramma, dus hij heeft het beste programma voor hem zitten.”

Sander: “Ruud de Wild begin 2000 met Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer is een van de beste radioprogramma’s ooit.

Gastheer Wilfred Genee: “Destijds? Nu niet meer begrijp ik?

Coen en Sander in koor: “Nee.”

Waarom niet? Sander: “Omdat hij toen twee ontzettend goede sidekicks had en nu heeft hij niet zulke goede als Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte, nee. Dan is het nog steeds niet slecht, maar dan is het minder goed dan vijftien jaar geleden.”

Coen: “Er luisteren gewoon veel oudere mensen naar. Naar dat programma en naar die zender en oudere mensen luisteren over het algemeen net even wat langer. Die zetten gewoon ’s morgens de radio aan en luisteren de hele dag.”

Sander: “Die zetten hem op zondagavond aan en worden op vrijdagmiddag wakker. Als ze wakker worden.”

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen