Volkskrant zet Nico Dijkshoorn aan de kant: ‘Jammer’

De Volkskrant zet columnist Nico Dijkshoorn opzij na een samenwerking van vele jaren. Hij wilde zelf graag door, maar de krant wil zichzelf vernieuwen. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan NU.nl. Dijkshoorn maakte zijn vertrek bij de Volkskrant vanochtend bekend op Twitter. “Nog drie columns voor de Volkskrant en dan is het klaar. Hoofdredactie wil dat ik per 1 januari stop. Jammer. Als u hem af en toe las: dank. Ik zal u erg missen. We hadden een band“, zei hij.

De Volkskrant bevestigt het vertrek. “Een krant moet nu eenmaal ruimte houden voor vernieuwing, en Nico is een van de langst zittende columnisten“, zegt een woordvoerder.

Wel zou de krant het leuk vinden om samen te blijven werken met Dijkshoorn. “We vinden hem een geweldig schrijver en groots observator, het is dan ook de bedoeling dat hij in plaats van columns met regelmaat grotere stukken voor de Volkskrant gaat schrijven.

Bij de massa is Dijkshoorn bekend van zijn regelmatige optredens in De Wereld Draait Door. Daar leest hij al elf jaar elke woensdag actuele gedichten voor.

Totdat hij bekendheid verwierf was Dijkshoorn bijna twintig jaar medewerker van de bibliotheek in Amstelveen.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen