NPO gooit 750.000 euro extra in bodemloze 3FM-put

De NPO gooit in 2020 bijna 750.000 euro extra in de bodemloze 3FM-put. Het budget van de zender stijgt van ruim 8,7 miljoen naar bijna 9,5 miljoen euro, een stijging van acht procent. Dat blijkt uit de begroting van de NPO. Het budget van 3FM is inmiddels het enige dat stijgt bij de zender. De luistercijfers bereikten deze maand een nieuw dieptepunt met 2,2 procent marktaandeel, de laagste score in de geschiedenis van de zender. Het lijkt een stijgend budget niet te rechtvaardigen.

Een zenderbaas die er niets van bakt, een decemberse wandeltocht waar geen hond naar omkijkt en een doelgroep die liever op Spotify zit is in Hilversum reden genoeg voor een budgetverhoging van bijna een miljoen euro.

Waar gaat 3FM dit geld aan besteden? “De aanwezigheid van 3FM op muziekfestivals gaat veranderen. In plaats van traditioneel radio maken vanuit een studio op het terrein zullen we meer de rol van mobiele verslaggever spelen.

Verder gaat de zender door in de ingeslagen weg. “Na jaren van betrekkelijke onrust wil 3FM de in 2018 ingeslagen koers voortzetten: ook in 2020 wil 3FM zich nadrukkelijk profileren als hét muziekmerk voor jonge mensen die open staan voor vernieuwde en alternatieve muziek. Daarbij is maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke kernwaarde en richt de zender zich op jongeren die zich bewust bezighouden met de wereld en hun bijdrage eraan.”

3FM richt zich op meerdere genres. “Van pop tot rock en van dance tot hiphop. Hieraan ligt een nadrukkelijke belangstelling ten grondslag voor nieuwe Nederlandse muziek en opkomend talent.

NPO Radio 1 is met 39 miljoen euro de duurste radiozender. NPO Radio 2 kost ruim 8 miljoen euro, NPO Radio 4 bijna 10 miljoen euro, NPO Radio 5 ruim 6 miljoen euro en NPO FunX ruim 5 miljoen euro.

Ter vergelijking: NPO 1, 2, 3 en Zapp kosten respectievelijk 287 miljoen, 142 miljoen, 90 miljoen en 67 miljoen euro.

Foto: BNNVARA, Kasper van Steveninck

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen