RTL 5-combi De Villa en Jan Houdt Hoop enorme flop

De nieuwe woensdagavond van RTL 5 is een enorme flop. Zowel De Villa als Jan Houdt Hoop wisten gisteren heel erg weinig kijkers te trekken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Villa kwam om half negen niet verder dan 137.000 kijkers (2,5 procent), waarna de nieuwe quizshow van Jan de Hoop genoegen moest nemen met 173.000 kijkers (3,7 procent). Daarmee was RTL 5 veruit de minst bekeken toptienzender op prime time en dat is uitermate teleurstellend.

RTL 5 loopt nou niet bepaald over van de eigen programma’s, dus er was de zender veel aan gelegen om gisterenavond hoge ogen te gooien. Dat is niet gelukt: drie zenders trokken op hetzelfde moment meer kijkers met buitenlandse films en series, namelijk Veronica, RTL 7 en RTL 8.

Voor Jan de Hoop is het ook een aderlating. Het lijkt er op dat zijn uitstapje naar prime time van erg korte duur is en hij zich vanaf nu weer volop kan concentreren op het RTL Ontbijtnieuws.

Vooral De Villa werd veel besproken op social media. Volgens kijkers was het weer ouderwets leeghoofdig amusement zoals we dat van RTL 5 gewend zijn. “En we gaan weer lekker door de ondergrens. Heerlijk lege tv“, klonk het.

En iemand anders: “Als je dacht dat je alle platvloersheid bij RTL 5 had gehad, De Villa overtreft dit nog eens… Domheid overigens ook… #ikhaakaf.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen