RTL 5-combi De Villa en Jan Houdt Hoop enorme flop

Geplaatst op do 31 okt 2019 om 8:10

De nieuwe woensdagavond van RTL 5 is een enorme flop. Zowel De Villa als Jan Houdt Hoop wisten gisteren heel erg weinig kijkers te trekken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Villa kwam om half negen niet verder dan 137.000 kijkers (2,5 procent), waarna de nieuwe quizshow van Jan de Hoop genoegen moest nemen met 173.000 kijkers (3,7 procent). Daarmee was RTL 5 veruit de minst bekeken toptienzender op prime time en dat is uitermate teleurstellend.

RTL 5 loopt nou niet bepaald over van de eigen programma’s, dus er was de zender veel aan gelegen om gisterenavond hoge ogen te gooien. Dat is niet gelukt: drie zenders trokken op hetzelfde moment meer kijkers met buitenlandse films en series, namelijk Veronica, RTL 7 en RTL 8.

Voor Jan de Hoop is het ook een aderlating. Het lijkt er op dat zijn uitstapje naar prime time van erg korte duur is en hij zich vanaf nu weer volop kan concentreren op het RTL Ontbijtnieuws.

Vooral De Villa werd veel besproken op social media. Volgens kijkers was het weer ouderwets leeghoofdig amusement zoals we dat van RTL 5 gewend zijn. “En we gaan weer lekker door de ondergrens. Heerlijk lege tv“, klonk het.

En iemand anders: “Als je dacht dat je alle platvloersheid bij RTL 5 had gehad, De Villa overtreft dit nog eens… Domheid overigens ook… #ikhaakaf.

Foto: RTL
35 Reacties op “RTL 5-combi De Villa en Jan Houdt Hoop enorme flop”


 1. K.C.T.

  BNers, wat kunnen ze? zoek wat hersenloos gepeupel, zet kruidenier met hoog calvinistisch droogstoppel houterig gehalte (Jan de hoop) voor die troep en je weet dat het flopt vanaf de eerste minuut,,,,,, randstad het toppunt van overschattende droefenis!

 2. KING ALERT

  Jan je wordt te oud. John heeft zoals altijd gelijk, ook jij hebt een houdbaarheids datum. En Jan bij jou is hij allang verstreken.

 3. Henk

  Jan is een prettige verschijning, gun hem nog even de tijd. Eigenlijk zou hij op een andere zender moeten komen met een nieuw programma.

 4. Wessel

  Na minimaal 3 afleveringen kun pas echt zien of het flop is.

 5. Televisiegozer

  Heel slecht programma. Slechte variant op Lekker Slim (waar ook al geen hond naar kijkt)

 6. Basje

  Vond Jan Houdt Hoop eigl wel leuk en lekker fout. Jan is top

 7. EEEE

  Van autocue jaren voorlezen naar JAN HOUDT HOOP.wat een drama. Een oude (wel lieve)man met gekleurd rood haar op straat en kaartjes. Schaamde me dood wat slecht. Gejat van LEKKER SLIM. Draak van een programma…175.000 ong nog veel volgende week -100.000 OH OH Jan stop er mee en Peter van de V GEEN vriendjespolitiek!!!

 8. Broek

  Niemand hoeft die sodomiet te zien. ’s Morgens kan je niet anders als je per se het nieuws wil zien maar verder zet je deze zondaar liever uit dan aan.

 9. Peter van der Vorst, leugenaar

  Door zijn vaste contract kunnen we hem niet ontslaan.

  30 jaar geleden was hij al rijp voor de uitgang.

 10. Jan

  Er zijn veel te veel van dit soort pulpzenders, laat er dus gerust een paar ervan naar de verdommenis gaan…

 11. Curryworst

  Die Jan de Hoop heeft de uitstraling van een sullige gemeenteambtenaar die zijn tijd uitzit tot aan zijn pensioen.
  Laat hem lekker zijn nieuwsdingetje doen tot hij uit gaat als een nachtkaars.

 12. oja

  stukje Jan gezien, man man man, wat een oubolligheid…. is dit echt de max creativiteit in tv land? Beschamend. Kom eens uit je bubble en besef dat je formats ook a/b kunt testen etc. Zou een hoop flops schelen. Maar goed, tv mensen denken het wel te weten. Niet dus.

 13. Albert Verlinken

  ‘De Villa’ was zelfs te ordinair en plat voor mij en dat wil wat zeggen. Met zijn 8-en opgeteld hebben de deelnemers een gemiddeld IQ.

 14. Suzy Wang

  wordt toch gesponsord door de Dela?

 15. Martijn

  Dit was echt een heul slecht programma.

 16. ChristineV

  Wie maakt het programma van Jan? Wat ontzettend slecht gedaan? En wie was de voice-over bij De Villa? Ook niet best.

 17. Sender

  Aardig van Rtl om de Hoop na jarenlang het nieuws uit beleefdheid nog iets anders te laten maken. Maar het is bijna 2020 mensen. Denk nu eens na.

 18. Einde TV

  @Sender, ik ben het wel met je eens. Hoezo onduidelijke profilering ook voor deze zender.

 19. TV Kijker

  Het idee van Jan´s programma was best aardig, maar de uitwerking was echt verschrikkelijk!

 20. Peter van de Plas

  Het was inderdaad bagger – waarom doet hij hier aan mee ?

 21. Bertje Veer

  RTL5 ontbeert al 10 jaar een vooravond en een late avond. Jammer dat ze dit najaar niet durfden om Lingo af te troeven met om 20 uur een reeks Ik weet er alles van (desnoods herhalingen van de eerste reeks). Dan hadden ze Lingo best pijn mee kunnen doen en was de lead-in van de prime time programma’s sterker geweest.

 22. Herman Hoogsteder

  Jan kan niets,dus logisch dat zn programma bagger is.

 23. Sender

  @
  Peter van de Plas
  Thu 31 Oct 2019 om 9:40

  Het was inderdaad bagger – waarom doet hij hier aan mee ?

  Het antwoord op je vraag schreef ik hierboven.
  Rtl maakt uit beleefdheid ( en om hem tevreden te stellen) een gebaar, maar doordacht het plan/format helaas niet.

 24. anoniem

  jan ben je boos op john de mol

  jan ik ben boos op jou

  voor de tv wereld is er geen plek voor je

  ga plassen

 25. Rens

  Waarom bestaat RTL5 eigenlijk? Wat voegt dat toe aan je bestaan? Zo zinloos allemaal. Geldt ook voor Net5 enz.

 26. Christina

  Vermoedelijk mij waren die kamertjes in Jan Houdt Hoop gevuld met gecast volk dat op commando ‘dom doet’. Ja, er bestaan heel erg veel domme mensen, maar ook domme mensen weten heus wel waar Luxemburg ligt.

 27. Ron

  Wat een slecht aftreksel van Ex On The Beach van MTV De Villa. Weet alleen niet wat MTV met deze show scoort? Het is in 2011 op RTL5 al eens geprobeerd maar toen had het toch veel meer kijkers dan deze schamele cijfers. Je kunt het ook weer op Videoland een aflevering vooruit kijken, misschien is dat het weer?
  Dat showtje van Jan de Hoop is ook weer een afgeleide van dat andere programma met domme meisjes wat RTL 5 al eens eerder probeerde, ook deze show scoorde toen hoger ook omdat er in de TV Draait Door regelmatig grappige fragmenten voorbij kwamen.

 28. Mart

  Zo jammer…

  De Villa had echter nog een kans gekregen als het in het voorjaar na Temptation Island was geprogrammeerd. (ipv. Temptation Talk)

  Sowieso ben ik benieuwd wat ze vanaf januari gaan doen in de vooravond en late avond. RTL 5 een dagelijks actualiteitenplatform, geen idee wat we daar van moeten verwachten?

 29. Henk

  Het wordt ook tijd dat RTL 4 en 5 met een nieuwe vormgeving komt voor hun zenders. Die drukke promo’s en idents nodigen totaal niet uit om te kijken en jagen je eerder weg. Voeg wat meer rust toe, zoals RTL4 in 1998 en 2001 deed! Toen stonden ook de gezinnen centraal in de idents, waarmee een kijker zich makkelijk mee identificeert.

 30. Ronnie

  RTL zal wel snel met een statement komen dat De Villa wél goed wordt bekeken op Videoland en via RTL XL.. Dat geloof ik ook wel overigens.

  Waarom Jan De Hoop in godsnaam zo’n programma presenteert op RTL 5, of eigenlijk waarom dit in godsnaam wordt gemaakt.. ik heb geen idee

 31. Nachash

  Om kijkers terug te halen .. iets met teruglopen van de advertentie inkomsten op Luxembourg 5 ?..

 32. NAJ

  Jan moet lekker houterig in foute truien, en dito mok, het nieuws van de autocue lezen en vooral niet denken dat hij wel ‘even’ een eigen programma kan trekken.

 33. Sjaak

  Met alle respect voor Jan de Hoop, maar ik ben binnen 10 minuten afgehaakt. Nooit eerder zo iets doms op TV voorbij zien komen. De meest simpele en ook domme vragen konden niet eens beantwoord worden. Aan hoeveel landen grenst het drielandenpunt in Vaals. Ik hoorde iemand roepen: “Wat is Vaals?”. Het domme gegiechel van een paar oerdomme meiden hebben me mateloos geïrriteerd. Een dame en een heer als deelnemers had ik in beginsel nog iets zinvols van verwacht, ze hebben een eigen bedrijf, als ik het goed begrepen heb. Vraag me af hoe dat gerund wordt. Tjonge jonge wat een aanfluiting. Peter van der Voorst moet zich diep en diep moeten schamen dat hij de moed heeft gehad om zo iets onbenulligs te laten presenteren door Jan de Hoop. Arme Jan. Peter zou gepaste maatregelen moeten nemen en deze onzin zo snel mogelijk van de buis halen. Geen wonder dat het zo slecht gaat met RTL Jan…. sterkte!!

 34. Max

  Jan moet lekker met pensioen en lekker gaan vloggen op youtube. Ook niet om aan te zien overigens….

 35. Tv duivel

  Dat was te verwachten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.