‘Tv-cabaretier Peter Pannekoek is nu al miljonair’

Cabaretier Peter Pannekoek, die in een paar jaar tijd een bekend tv-gezicht is geworden en daardoor voor volle zalen in het theater staat, moet inmiddels al miljonair zijn. Als dat niet zo is, dan heeft hij iets fout gedaan. Dat zegt collega Guido Weijers in WNL’s Stand van Nederland. Het is heel makkelijk om als cabaretier miljoenen te vergaren, aldus Weijers. “Als de Peter Pannekoeks, Theo Maassens en Hans Teeuwens geen miljonair zijn, dat hebben ze iets fout gedaan.

Theaters vullen is heel erg lucratief, aldus Weijers. “Zodra je echt grote zalen gaat spelen, dus met 500 tot 700 man, dan gaat het door het dak. Dan verdien je schofterig veel.

Het is volgens hem een simpele rekensom. “Je kunt het heel simpel uitrekenen. Een volledige zaal moet soms gedeeld worden met een hele balletgroep. Maar een cabaretier gaat er in z’n eentje met de buit vandoor. Dat geeft wel aan dat er genoeg geld is.

Zelf is Weijers naar eigen zeggen ook miljonair. “Ik heb nooit gedacht dat ik hier heel rijk mee ging worden. Het is een ontzettend mooi bijverschijnsel dat er veel mensen een kaartje kopen, en dat mijn bankrekening daardoor overloopt.

Is het niet een beetje not done om zo te pochen over je rijkdom? “Geld is altijd een ongemakkelijk onderwerp. Dat begrijp ik niet. Je verdient het toch op een eerlijke manier? Ik zie hoe krampachtig collega’s erover doen, terwijl ze allemaal een grachtenpand in Amsterdam hebben…

Foto: AVROTROS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen