Veronica weigert Niels en Rick vergoeding van 500 euro

Wilfred Genee wordt in zijn talkshow Café Hendriks & Genee niet langer vergezeld door zijn sidekicks van de radio, Niels van Baarlen en Rick Romijn. Ze waren in het eerste seizoen te zien als barmannen en wilden dat in het tweede seizoen, dat zondagavond van start gaat, ook wel zijn, maar dan wel voor wat meer geld. Ze kregen in de lente 250 euro per uitzending en wilden nu 500 euro hebben. Daar wilde Veronica echter niet aan en daarom haken de radiomannen nu af.

Niels van Baarlen bracht het nieuws zelf op de radio. “Wij zijn er niet meer bij zondag. We kregen vanmiddag een mailtje en we zijn er, zoals dat heet, in goed overleg niet uitgekomen. Daarbij is gezegd: ‘Of wij moeten de concessie doen in de gage, dan mogen we komen zondag, en anders houdt het avontuur op.‘”

Wilfred: “Heb je niet het gevoel dat het ook voor ons eigen programma…

Niels: “Oh, nu begin je als de directie te klinken!

Wilfred: “Nee, als jullie het niet willen doen, moet je het vooral niet doen, maar ik probeer even het plaatje te schetsen.”

Niels: “Wij hebben gezegd dat we het heel graag willen, maar dat er ook ergens een ondergrens is. Dat is logisch, toch? De productiemaatschappij zegt: ‘Wij hebben hier niet op gebudgetteerd, dus wij hebben het niet.’ Dus het moet bij de zender vandaan komen. De zender zegt: ‘We gaan het niet bijpassen.‘”

Wilfred: “Wat ook een beetje meespeelde en dat heb ik jou ook verteld, is dat jullie nogal laat gereageerd hebben.”

Niels: “Dat vind ik echt een flauw excuus, maar nu gaan we ergens over discussiëren op de radio wat niet chic is.”

Wilfred: “Nee, maar je had het ook twee weken geleden toen je dat gesprek had gehad gelijk kunnen zeggen.”

Niels: “Nee, we hadden zoiets van: we gaan er toch even over nadenken. We kunnen ook zeggen, maar nee, ik ga het niet doen. Ik vind het een flauwe discussie en degene waar we contact mee hebben kan zich hier niet verweren, dus dan moet je het er niet over hebben.”

Wilfred: “Ik vind het jammer. Ik heb er alles aan gedaan om jullie bij het programma te betrekken, maar ik kan er niet tussen te gaan zitten.”

Niels: “Dat moet je ook helemaal niet doen.”

Wilfred: “Nu gaan ze iemand zoeken via een castingbureau, dat is veel duurder. Ha ha ha.”

500 euro vs 700.000 euro

Niels zette namens hem en Rick in op 500 euro per persoon per uitzending. “Ja, omdat we het de vorige keer voor de helft minder hebben gedaan. Voor 250 euro per uitzending.”

Wilfred: “Dat is nog steeds veel geld, dat heb je toen ook gezegd.”

Niels: “Dat heb ik gisteren ook gemaild, maar ik zei: ‘Voor welk beroep je ook uitvoert is 250 euro megaveel geld, maar bij radio en televisie en bij dagvoorzitterschappen gelden nou eenmaal andere tarieven op freelancebasis.‘”

Rick tegen Wilfred, die 700.000 euro per jaar verdient: “Deed jij het ook voor 250 euro?

Wilfred: “Ja. Nee, zonder gekheid, ik heb een goed salaris, dat geef ik eerlijk toe, maar ik ben niet jullie zaakwaarnemer. Ik heb er alles aan gedaan om jullie erbij te betrekken.”

Niels: “Er is verder ook geen narigheid of een vervelend gevoel.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen