Tim Hofman zegt nee tegen tonnenregen RTL en Talpa

Geplaatst op zo 17 nov 2019 om 11:40

BNNVARA-ster Tim Hofman is niet te porren voor een lucratieve overstap naar RTL Nederland of Talpa Network. Hij wil zijn maatschappelijk betrokken shows niet inruilen voor een tonnenregen bij de commerciëlen. Dat laat hij weten in Volkskrant Magazine. Waar Hofman zich bij de NPO moet houden aan het maximum van 191.000 euro per jaar, kan hij bij RTL en Talpa in theorie veel meer verdienen. Ze moeten hem dan wel willen natuurlijk, maar zelf zegt hij in elk geval nee.

De presentator maakt bij de publieke omroep allemaal ‘relevante’ televisie, zoals #BOOS waarin hij bedrijven ergert met hysterisch confettikanonnen en Over Mijn Lijk waarin hij praat met mensen die bijna doodgaan. “En als ik een reisprogramma maak voor BNNVARA is dat vaak een kwestie van een kogelvrij vest aantrekken en kijken waar we terechtkomen.

Waarom kiest hij daarvoor? “Ik hou er niet van om enkel dingen te maken die alleen om mij draaien. Ik was 22 jaar toen ik dit werk als gesjeesde student ben gaan doen, en dan komt er nogal wat op je af. Je kunt dan de route nemen waarin alles de hele tijd over jou gaat, maar voor mij is televisie meer dan alleen een schouderklop op mijn glitterjasje krijgen, van een showtrap afdalen en een paar ton bij de commerciële omroepen innen.”

Andere BNNVARA-collega’s hebben daar wél voor gekozen. “Het is geen sneer naar collega’s, voor mij werkt dat niet. Ik vind het leuk om dingen voor elkaar te krijgen. Zoals de invoering van het Kinderpardon, na de documentaire Terug naar je eige land.”

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven
46 Reacties op “Tim Hofman zegt nee tegen tonnenregen RTL en Talpa”


 1. rooie Rinus

  Blijft mooi om te zien, zo’n open sollicitatie. 190K kun je zelfs als NPOO namelijk niet meer verantwoorden.

 2. Laurens

  Ik zie niet in waarom RTL of Talpa hem wil hebben. Zo’n goede presentator is het nu ook weer niet. Zal wel blijven hangen bij BNN.

 3. Krezus Jistus

  Mijn inschatting is dat de CO ook nee zegt tegen Tim

 4. Zaterdag

  Wat een flapdrol is dit zeg.

 5. PepernotenPiet

  Lijkt me sterk dat ie gevraagd is…

 6. Wendy's dealertje

  Talentloos knulletje

 7. Pim

  Oooow, wat vréselijk góed van Tim!!
  Hij zegt néé tegen veel geld.
  Nou. Dan móet hij wel echt deugen.
  Wat een deugmensch is het toch.

  Maar mag hij vanavond op z’n vriendin?
  Nee.
  Looser.

 8. Ruud

  Treurnis van de linkse middelmaat deze geflipte baardaap die zijn zelfvertrouwen op moet krikken met een extra plakplaatje.
  Heeft de uitkeringsmachine weer geholpen aan duizenden extra kansparel uitkeringen dmv het kinderpardon maarja wat geeft het als je zelf ook al heel je leven riant van belastinggeld kan vreten.

 9. Remi

  Deze Tim is onze nationale kampioen “omvolker”.
  Meneer heeft niet helemaal in de gaten dat een land als Zweden op het randje van een burgeroorlog balanceert, en dat hetzelfde geldt voor Nederland.

  Succes verder in je Deugwereldje, Tim …

 10. Drama queen

  Makkelijk praten.

 11. Bart M.

  Talpa heeft hem al niet nodig, die lopen over van ‘dure’ talenten.

 12. Hoer

  Het blijft een mietje!

 13. Linda

  Hoffman is de vrouwelijke Sophie Holland, .

  Beiden geen talent en alleen geschikt voor BNN

 14. zoe

  Blijven dromen .

 15. Katja

  Grappig, áls ze hem zouden willen maar ze willen hem helemaal niet, wat een drukte om helemaal niks!

 16. Josien

  Tim is een talentloze sukkel.
  Dat ziet iedereen.

 17. Jasper

  Wat zijn mensen allemaal negatief hier zeg. Deze man heeft juist wel talent, durft vragen te stellen, die anderen niet durven te stellen. Hij zou wel eens de opvolger van jinek kunnen worden.

 18. age

  Tim heeft pech.
  Bij de commercielen hebben ze al een gek, die af en toe u uit en de kast komt
  in vrouwenkleren, nl Gijp.
  Laat gaan man,
  toch?
  kijk mij nou eens gek doen
  hi hi hi

 19. Je dikke moeder

  Ik had het wel gedaan als ik tim was, goed cashen en dan die lekijke asexuele wijf van hem dumpen en vertrekken naar Zuid-Amerika en lekker de hele dag n euken met Zuid Amerikaanse Amazones. 24/7 365 dagen lang

  Maarja, deze soyboy supreme verkijkt zn kansen weer….

 20. LLRV

  Genoeg! Genoeg over Tim Sukkel! Klaar!

 21. Sannie

  Wat nobel zeg dat hij dit soort dingen voor maar 15k per maand wilt doen.

 22. jaap knasterhuis

  Waarom zo negatief,hij gewoon gelijk wat heb je aan een niets nut kwisje presenteren bij rtl of sbs een lege huls is het daar

 23. Robin

  Zeau wat een jaloerse trollen hier zeg

 24. JanH

  Heer Hofman zegt: “Ik hou er niet van om enkel dingen te maken die alleen om mij draaien.” Daarmee zegt hij feitelijk: “Ik hou er van om dingen te maken die alleen om mij draaien. Maar een enkele keer wil ik weleens wat anders.” Alleen dat laatste is nieuws.

 25. MediaPrak

  Ik denk dat, vanwege constant lage kijkcijfers bij Talpa en de inmiddels ingekakte kijkcijfers van RTL en de gewijzigde reclamebesteding de salarissen bij de commercielen tegenwoordig ook wel stuk lager zijn.

 26. Spekzever

  Probeer eens 10 tellen te kijken naar deze zielepiet zonder te lachen…
  Mannetje: pleeg zelfmoord ajb.

 27. Jerry

  Tegen de tijd dat hij tekent is Bridget ook weer beschikbaar.

 28. FK

  Hij wil graag de grote opvoeder blijven uithangen, de snotneus!

 29. Ray

  John de Mol, als je dit leest en je bent van plan om mij een miljoenencontract te bieden om bij Talpa te komen werken, dan zeg ik alvast “nee”.
  Er is natuurlijk geen schijn van kans dat je dat gaat doen, maar dan is dat tenminste duidelijk.

 30. dennis

  Die Tim denkt ook dat hij heel wat is, met zijn smerig baardje, maar succes welnee. Aandachtstrekker is het, man ga werken in de supermarkt, en dan in een jurk.

 31. Enzo Voorthuijsen

  Deze Tim de arme deugniet vreet liever van de belastingbetaler.

 32. K.C.T.

  Bner dit mormel is hersenloos, talentloos, humorloos, libidoloos, genderloos, piemelloos, vaginaloos, helemaal niks loos dus etc etc, aandachtshoer met zijn jurkjes en zijn stofzuiger seks!!!!

 33. Nils Holgersson

  Alsof hij nu 190k verdient :’)

 34. critikast

  Voor de derde of vierde dag op rij aandacht voor deze minkukel ! Ga een vak leren jongen in plaats van “maatschappelijk verantwoorde”programma’s te maken. Met een draaiende camera ergens binnenstruinen en dan klappen krijgen. Dat is voorlopig je erelijst. Iedere zichzelf respecterende omroep laat jou graag buiten de deur !

 35. Mick

  Wat moet je met hem, is echt een totale nietsnut.

 36. Inside Information

  Een geheimpje verklappen dat iedereen al weet is als een open deur intrappen.
  Tim Hofman is nooit benaderd door de RTL-groep en is nooit benaderd door Talpa.
  Tim Hofman heeft nog nooit een aanbieding gekregen om na te denken over een overstap. Ook is het zo dat ze zijn aanwezigheid niet zouden waarderen met een ton. Als ze al over betaling gaan nadenken dan zou Tim tussen de 52 en 64 K per jaar uitkomen. Dat zijn de feiten.

 37. Mick

  Totale nietsnut met grootheidswaanzin. Dat dus.

 38. Wes

  Hij is door RTL nog Talpa gevraagd.

 39. [MikE]

  Laat deze ultra linkse malloot a.u.b. helemaal van TV verdwijnen. Wat een rot kop heeft hij.

 40. Mark Wegers

  deze malloot met het uiterlijk van treinongeluk mag blij zijn dat hij bij de staatsomroep werkt. Daarbij het niveau zo bedroevend dat het niet eens opvalt dat hij niks kan, op een beetje slap ouwehoeren na dan.

 41. Rixt de L.

  Het is hem een beetje in de bol geslagen.
  Jan Modaal met een presentatiebaantje bij de VARA.
  Tja. Dan heb je wel wat bereikt in je leven. Geen wonder dat je vrouw bij je wegloopt dan.

 42. Bob

  Deze flapdrol is niet goed wijs.

 43. Roy

  En wat is iedereen weer lekker negatief, tjee o ja we zijn Hollanders het negatiefste volk op aarde…..
  Nou Tim ik geef me groot gelijk me maakt mooie tv programma’s

 44. Woeste Willem

  Talpaaa .., Ik kom voor de helft !!

 45. Elbert

  Waarom wordt Tim Hofman hier tot de grond toe afgebrand? Als hij een jurk aan wil van mij mag hij? Doet hij er iemand kwaad mee? Nee! En of Tim homo is of bi. Wat is het probleem? Ik dacht dat we in een land leefden waarin een ieder mag zijn zoals hij of zij wil zijn. Reacties als dat hij van een flat mag worden gegooid vind ik beneden alle pijl. Tim is gewoon een aardige kerel die zich mag voelen en zijn wat hij is. Ik heb Tim nooit ontmoet maar het lijkt me een hartstikke toffe kerel. Niks van aantrekken Tim. Blijf jezelf in alles wat je denkt en vooral doet! Gewoon jezelf zijn. Er zijn altijd mensen die je wel respecteren.

 46. Joop55

  ”Tonnenregen”, die Tim doet niks anders dan Ruktor van Geenstijl heeft gedaan het straatschoffie uithangen zonder enige concrete toevoegingen, had er vrede mee gehad als hij toch naar een van de bancaire bedrijven was opgeteft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.