Tim Hofman zegt nee tegen tonnenregen RTL en Talpa

BNNVARA-ster Tim Hofman is niet te porren voor een lucratieve overstap naar RTL Nederland of Talpa Network. Hij wil zijn maatschappelijk betrokken shows niet inruilen voor een tonnenregen bij de commerciëlen. Dat laat hij weten in Volkskrant Magazine. Waar Hofman zich bij de NPO moet houden aan het maximum van 191.000 euro per jaar, kan hij bij RTL en Talpa in theorie veel meer verdienen. Ze moeten hem dan wel willen natuurlijk, maar zelf zegt hij in elk geval nee.

De presentator maakt bij de publieke omroep allemaal ‘relevante’ televisie, zoals #BOOS waarin hij bedrijven ergert met hysterisch confettikanonnen en Over Mijn Lijk waarin hij praat met mensen die bijna doodgaan. “En als ik een reisprogramma maak voor BNNVARA is dat vaak een kwestie van een kogelvrij vest aantrekken en kijken waar we terechtkomen.

Waarom kiest hij daarvoor? “Ik hou er niet van om enkel dingen te maken die alleen om mij draaien. Ik was 22 jaar toen ik dit werk als gesjeesde student ben gaan doen, en dan komt er nogal wat op je af. Je kunt dan de route nemen waarin alles de hele tijd over jou gaat, maar voor mij is televisie meer dan alleen een schouderklop op mijn glitterjasje krijgen, van een showtrap afdalen en een paar ton bij de commerciële omroepen innen.”

Andere BNNVARA-collega’s hebben daar wél voor gekozen. “Het is geen sneer naar collega’s, voor mij werkt dat niet. Ik vind het leuk om dingen voor elkaar te krijgen. Zoals de invoering van het Kinderpardon, na de documentaire Terug naar je eige land.”

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen