Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar

Het contract dat Herman den Blijker heeft getekend bij Talpa Network heeft een looptijd van maar liefst vier jaar. Daarmee is hij tot en met 2023 verzekerd van lucratieve tv-inkomsten. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Den Blijker stapt per 1 januari over van RTL 4 naar SBS 6, zo werd gisteren bekend. “Waarom deze overstap? Dat is eigenlijk gekomen door het enthousiasme en de positiviteit en het doorzetten en het doorpakken en het erover blijven hebben aan de kant van Talpa.

Dat heeft hem ‘echt aangestoken’. “Daar krijg ik heel veel energie van. Dat is erg leuk om mee aan tafel te zitten. Er werd alle ruimte geboden om heel veel leuke dingen te doen de komende vier jaar. Een nieuw avontuur vind ik ook leuk. Alles is vers, dus vol gas er tegenaan.”

Wat gaat hij precies doen op de SBS-zenders? “Daar wordt nu volop over aan tafel gezeten, met mensen die daar verstand van hebben. Die gaan wat voorleggen en dan zeg ik: leuk of niet leuk.”

Alles zal te maken hebben met hetgeen ik ben en doe, dus altijd gelieerd aan eten en gastvrijheid. Ik vind het heel leuk om uit te leggen waarvoor dingen lekker zijn en goed zijn en wat de kwaliteit is.”

Overigens is Den Blijker geen groot kijkcijferkanon. De afgelopen jaren vielen de kijkcijfers van zijn programma’s op RTL 4 behoorlijk tegen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen