Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar

Geplaatst op do 21 nov 2019 om 11:45

Het contract dat Herman den Blijker heeft getekend bij Talpa Network heeft een looptijd van maar liefst vier jaar. Daarmee is hij tot en met 2023 verzekerd van lucratieve tv-inkomsten. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Den Blijker stapt per 1 januari over van RTL 4 naar SBS 6, zo werd gisteren bekend. “Waarom deze overstap? Dat is eigenlijk gekomen door het enthousiasme en de positiviteit en het doorzetten en het doorpakken en het erover blijven hebben aan de kant van Talpa.

Dat heeft hem ‘echt aangestoken’. “Daar krijg ik heel veel energie van. Dat is erg leuk om mee aan tafel te zitten. Er werd alle ruimte geboden om heel veel leuke dingen te doen de komende vier jaar. Een nieuw avontuur vind ik ook leuk. Alles is vers, dus vol gas er tegenaan.”

Wat gaat hij precies doen op de SBS-zenders? “Daar wordt nu volop over aan tafel gezeten, met mensen die daar verstand van hebben. Die gaan wat voorleggen en dan zeg ik: leuk of niet leuk.”

Alles zal te maken hebben met hetgeen ik ben en doe, dus altijd gelieerd aan eten en gastvrijheid. Ik vind het heel leuk om uit te leggen waarvoor dingen lekker zijn en goed zijn en wat de kwaliteit is.”

Overigens is Den Blijker geen groot kijkcijferkanon. De afgelopen jaren vielen de kijkcijfers van zijn programma’s op RTL 4 behoorlijk tegen.

Foto: SBS
37 Reacties op “Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar”


 1. Dreetje

  Vier jaar te lang. Deze meneer is uitgerangeerd. Kookprogramma’s genoeg op de kwelbuis.

 2. tonio

  Hoe is het mogelijk dat mensen steeds in die Talpa val stappen????

 3. Pieter

  Vergaande glorie.. vieze vent gaat niet meer werken.

 4. Zayyez

  @tonio wat dacht je van geld als lokaas.

 5. Pauline

  Bij Talpa kunnen ze het zich financieel wel veroorloven om een miskoop te doen…

 6. Ernestine

  It’s all about the money!!!!

 7. Bobby Eden

  Talpa koopt alles dat over the hill is. Lijkt het oude TMG wel.

 8. Bart

  Wat gaat hij precies doen op de SBS-zenders? “Daar wordt nu volop over aan tafel gezeten, met mensen die daar verstand van hebben. 😂

  Die gaan wat voorleggen en dan zeg ik: leuk of niet leuk. Daar gaat het mis. De vraag moet niet zijn of Herman het leuk vind maar of de kijker het leuk vind. Niet denken vanuit je pluchestoel, de adverteerder of de presentator maar vanuit de kijker.

 9. Bart tv man

  Hij is niet dom, integendeel! Hij is slim, Talpa is dom. En RTL boeit deze transfer al helemaal niet. Zijn kijkcijfers zijn marginaal en met de komst van 24Kitchen zijn alle behoeftes aan een tv-kok inmiddels dubbel en dwars vervuld. Hij heeft eieren voor zijn geld gekozen en geniet nu vier jaar langer van een groter salaris met minder kijkers.

 10. Bart

  @Bart tv man Juist!

 11. Annie

  Uitnodiging voor de Sех Club – http://www.kisstok.com

 12. 456

  RTL was wel klaar met deze man… kijker ook.

 13. Bridget Maasland

  Tsja, naast masterchef, my kitchen rules, wie is de chef? en grootheden als gordon ramsay, jamie oliver en 24 kitchen is deze man echt passe.

 14. Mike

  Top! Talpa/SBS is weer flink wat geld kwijt voor programma’s die geen 1% extra marktaandeel gaan opleveren. De kosten stijgen maar en stijgen maar….maar het marktaandeel ligt vastgeroest op een gemiddelde rond de 9%.

 15. Ron

  Gewoon weer een slechtlopend hotel een boost geven, dat was toch het meest succesvolste programma wat den Blijker en Reimer hebben bereikt.

 16. Zucht

  Past wel in het campingprofiel dat tokkies trekt.

 17. K.C.T.

  BNer, deze arrogante overdreven aanstellerige patjepeejer, vind zichzelf een topper, zijn restanrant is dat dus absoluut niet, veel diepvries geneuzel!!! Hij liegt over zijn producten, zijn vers verhaal is gelogen, hij bedriegt klant en tv kijkers,,,,platte grootmuil die status ontleent aan zijn sigaren,,,, niveau betere snackbar, GOUDEN randje,,, dat dan weer wel ha ha ha

 18. Paul

  Google eens op de “prestaties” van de man… schrikbarend slecht. Weer een van mensen die graag BNer zijn. Alles doen om in de schijnwerpers te komen.
  De “redder” van jonge ondernemers die het moeilijk hadden door alsnog door Hermann naar een faillissement werden geleid. Iemand die de ‘bonen van HAK promoot. De connectie betekent dat de bonen van HAK dus juist ook slecht zijn.
  GOEDE ZAK, HAK, MOOIE ZAK HERMAN.
  Wordt weer een succes bij Talpa, mooie catch John…LOL

 19. Sandra

  Goede zak HAK.
  Precies zoals hij is en zijn restaurants zijn.
  De verpakking is ok, maar de inhoud niet te vreten.

 20. Bo

  Toen Erland een paar maanden geleden bij Jinek aan tafel zat vertelde hij al dat hij graag Herman naar Talpa wilde halen. Gemiste kans van Talpa. Het zou leuk zijn om een nieuwe jonge (of vrouwelijke) kok/ondernemer te introduceren op tv. Het is ook zulke creatieve armoede die Talpa kliek. Opgewarmd.

 21. George

  Waardeloze kok, progamma’s Zijn niet leuk.. hij is onverstaanbaar

 22. zoe

  Herman de Blijker is het grootste chagrijn wat je maar kan bedenken.

 23. ary

  Herman den Blijker .
  Door zijn miserabele kookkunst wordt hij rijker.
  In zijn restaurant betaal je heel veel voor heel weinig
  Over smaak valt niet te twisten
  maar wat veel klanten niet weten
  Ik heb voor veel minder geld met veel plezier bij de Mac gezeten.

 24. Jan Modaal

  Een rokende kok..

 25. Dij Enkletser

  Deze Foto doet mij denken aan Uncle Fester
  uit de Addams family serie

 26. Nils Holgersson

  Eerst programma zal wel een rip-off van Heel Holland Bakt of zo worden

 27. Peppie van kokkie

  Weer 4 jaar naar een man zonder kwaliteit en met een negatieve uitstraling gaan zitten kijken wordt de kijker van talpa wederom te veel.

  Het wordt zoals altijd weer een flop per de flop.

 28. Eten in Restaurant Goud van Herman den Blijker, dat moet wel goed zijn, dacht Hiske. Maar het bleek van geen kant te kloppen.

  https://www.volkskrant.nl/de-gids/bij-restaurant-goud-van-herman-den-blijker-is-zelfs-de-kreeft-nep~b67aca2b/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Quote: Ik weet niet precies wat de zwezerik allemaal heeft doorstaan, maar hij smaakt alsof hij al ­minimaal drie keer is opgewarmd, met een rare, kartonnige korst en een rubberig binnenste. Nazouten is vergeten. De sukade is in orde, de bijgeleverde prei en mousseline met belegen kaas van Remeker zelfs erg goed. Er zit opnieuw heel veel dragonolie op, daar houdt de chef blijkbaar van.

  Conclusie past goed bij d tokkie zender zonder kwaliteit lijkt me.

 29. Suzy Wang

  welk woord zou het nou toch geweest zijn?

 30. iefkleinhertje

  Die vent is zo vies die mag nog niet eens in een gaarkeuken staan.

 31. Pro Leet

  Onlangs bij Goud gegeten . Helaas niet best. Het eten was grotendeels smaakloos . En dan nog de bediening: nog nooit zoiets lomps en ongeïnteresseerds meegemaakt. Als je dan vervolgens ook nog de hoofdprijs af mag rekenen dan heb je echt een k u t avond. Herman is voor mij dus van zijn voetstuk gevallen. Hij kan beter wat meer aandacht geven aan zijn restaurant ipv steeds met zijn hoofd op de buis te verschijnen..

 32. Jan

  Moet je echt vier volledige jaren naar iemand zitten te kijkem die zijn tijd ruimschoots voorbij is….wat een ellende…

 33. Timo

  Herman is leuk! Bij RTL kwam die niet meer aan de bak.

 34. BRAAK

  Slechte smaak heeft J. de |Mol, dat hij deze kok met zijn boevenkop op de buis gooit, wat een stuk ongeluk is die kale zeg, brrrrrrrrrr…..

 35. Het Connie van de Meester

  Die Vetklep is niet eent eens kok.
  Heeft geen enkele opleiding gehad.
  Niks nakkes nada.
  Maar wel een spoot van failliessementen achterr gelaten.
  Die smeerlap kan niks behalve een helicopter laten stuiteren omdat hij te dik is.
  Prima voor in de stal van JdM.
  Weer een nietsnut voor Talpa.

 36. Het Connie van de Meester

  Vieze L U L

 37. BRAAK

  Vrienden van ons hebben gegeten in dat GOUD restaurant, oordeel, nooit meer, het leek nergens op!!!! Veel geld uitgegeven voor heel slecht eten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.