Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 11:45

Het contract dat Herman den Blijker heeft getekend bij Talpa Network heeft een looptijd van maar liefst vier jaar. Daarmee is hij tot en met 2023 verzekerd van lucratieve tv-inkomsten. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Den Blijker stapt per 1 januari over van RTL 4 naar SBS 6, zo werd gisteren bekend. “Waarom deze overstap? Dat is eigenlijk gekomen door het enthousiasme en de positiviteit en het doorzetten en het doorpakken en het erover blijven hebben aan de kant van Talpa.

Dat heeft hem ‘echt aangestoken’. “Daar krijg ik heel veel energie van. Dat is erg leuk om mee aan tafel te zitten. Er werd alle ruimte geboden om heel veel leuke dingen te doen de komende vier jaar. Een nieuw avontuur vind ik ook leuk. Alles is vers, dus vol gas er tegenaan.”

Wat gaat hij precies doen op de SBS-zenders? “Daar wordt nu volop over aan tafel gezeten, met mensen die daar verstand van hebben. Die gaan wat voorleggen en dan zeg ik: leuk of niet leuk.”

Alles zal te maken hebben met hetgeen ik ben en doe, dus altijd gelieerd aan eten en gastvrijheid. Ik vind het heel leuk om uit te leggen waarvoor dingen lekker zijn en goed zijn en wat de kwaliteit is.”

Overigens is Den Blijker geen groot kijkcijferkanon. De afgelopen jaren vielen de kijkcijfers van zijn programma’s op RTL 4 behoorlijk tegen.

Foto: SBS








37 Reacties op “Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar”


  1. Dreetje

    Vier jaar te lang. Deze meneer is uitgerangeerd. Kookprogramma’s genoeg op de kwelbuis.

  2. tonio

    Hoe is het mogelijk dat mensen steeds in die Talpa val stappen????

  3. Pieter

    Vergaande glorie.. vieze vent gaat niet meer werken.

  4. Zayyez

    @tonio wat dacht je van geld als lokaas.

  5. Pauline

    Bij Talpa kunnen ze het zich financieel wel veroorloven om een miskoop te doen…

  6. Ernestine

    It’s all about the money!!!!

  7. Bobby Eden

    Talpa koopt alles dat over the hill is. Lijkt het oude TMG wel.

  8. Bart

    Wat gaat hij precies doen op de SBS-zenders? “Daar wordt nu volop over aan tafel gezeten, met mensen die daar verstand van hebben. 😂

    Die gaan wat voorleggen en dan zeg ik: leuk of niet leuk. Daar gaat het mis. De vraag moet niet zijn of Herman het leuk vind maar of de kijker het leuk vind. Niet denken vanuit je pluchestoel, de adverteerder of de presentator maar vanuit de kijker.

  9. Bart tv man

    Hij is niet dom, integendeel! Hij is slim, Talpa is dom. En RTL boeit deze transfer al helemaal niet. Zijn kijkcijfers zijn marginaal en met de komst van 24Kitchen zijn alle behoeftes aan een tv-kok inmiddels dubbel en dwars vervuld. Hij heeft eieren voor zijn geld gekozen en geniet nu vier jaar langer van een groter salaris met minder kijkers.

  10. Bart

    @Bart tv man Juist!

  11. Annie

    Uitnodiging voor de Sех Club – http://www.kisstok.com

  12. 456

    RTL was wel klaar met deze man… kijker ook.

  13. Bridget Maasland

    Tsja, naast masterchef, my kitchen rules, wie is de chef? en grootheden als gordon ramsay, jamie oliver en 24 kitchen is deze man echt passe.

  14. Mike

    Top! Talpa/SBS is weer flink wat geld kwijt voor programma’s die geen 1% extra marktaandeel gaan opleveren. De kosten stijgen maar en stijgen maar….maar het marktaandeel ligt vastgeroest op een gemiddelde rond de 9%.

  15. Ron

    Gewoon weer een slechtlopend hotel een boost geven, dat was toch het meest succesvolste programma wat den Blijker en Reimer hebben bereikt.

  16. Zucht

    Past wel in het campingprofiel dat tokkies trekt.

  17. K.C.T.

    BNer, deze arrogante overdreven aanstellerige patjepeejer, vind zichzelf een topper, zijn restanrant is dat dus absoluut niet, veel diepvries geneuzel!!! Hij liegt over zijn producten, zijn vers verhaal is gelogen, hij bedriegt klant en tv kijkers,,,,platte grootmuil die status ontleent aan zijn sigaren,,,, niveau betere snackbar, GOUDEN randje,,, dat dan weer wel ha ha ha

  18. Paul

    Google eens op de “prestaties” van de man… schrikbarend slecht. Weer een van mensen die graag BNer zijn. Alles doen om in de schijnwerpers te komen.
    De “redder” van jonge ondernemers die het moeilijk hadden door alsnog door Hermann naar een faillissement werden geleid. Iemand die de ‘bonen van HAK promoot. De connectie betekent dat de bonen van HAK dus juist ook slecht zijn.
    GOEDE ZAK, HAK, MOOIE ZAK HERMAN.
    Wordt weer een succes bij Talpa, mooie catch John…LOL

  19. Sandra

    Goede zak HAK.
    Precies zoals hij is en zijn restaurants zijn.
    De verpakking is ok, maar de inhoud niet te vreten.

  20. Bo

    Toen Erland een paar maanden geleden bij Jinek aan tafel zat vertelde hij al dat hij graag Herman naar Talpa wilde halen. Gemiste kans van Talpa. Het zou leuk zijn om een nieuwe jonge (of vrouwelijke) kok/ondernemer te introduceren op tv. Het is ook zulke creatieve armoede die Talpa kliek. Opgewarmd.

  21. George

    Waardeloze kok, progamma’s Zijn niet leuk.. hij is onverstaanbaar

  22. zoe

    Herman de Blijker is het grootste chagrijn wat je maar kan bedenken.

  23. ary

    Herman den Blijker .
    Door zijn miserabele kookkunst wordt hij rijker.
    In zijn restaurant betaal je heel veel voor heel weinig
    Over smaak valt niet te twisten
    maar wat veel klanten niet weten
    Ik heb voor veel minder geld met veel plezier bij de Mac gezeten.

  24. Jan Modaal

    Een rokende kok..

  25. Dij Enkletser

    Deze Foto doet mij denken aan Uncle Fester
    uit de Addams family serie

  26. Nils Holgersson

    Eerst programma zal wel een rip-off van Heel Holland Bakt of zo worden

  27. Peppie van kokkie

    Weer 4 jaar naar een man zonder kwaliteit en met een negatieve uitstraling gaan zitten kijken wordt de kijker van talpa wederom te veel.

    Het wordt zoals altijd weer een flop per de flop.

  28. Eten in Restaurant Goud van Herman den Blijker, dat moet wel goed zijn, dacht Hiske. Maar het bleek van geen kant te kloppen.

    https://www.volkskrant.nl/de-gids/bij-restaurant-goud-van-herman-den-blijker-is-zelfs-de-kreeft-nep~b67aca2b/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

    Quote: Ik weet niet precies wat de zwezerik allemaal heeft doorstaan, maar hij smaakt alsof hij al ­minimaal drie keer is opgewarmd, met een rare, kartonnige korst en een rubberig binnenste. Nazouten is vergeten. De sukade is in orde, de bijgeleverde prei en mousseline met belegen kaas van Remeker zelfs erg goed. Er zit opnieuw heel veel dragonolie op, daar houdt de chef blijkbaar van.

    Conclusie past goed bij d tokkie zender zonder kwaliteit lijkt me.

  29. Suzy Wang

    welk woord zou het nou toch geweest zijn?

  30. iefkleinhertje

    Die vent is zo vies die mag nog niet eens in een gaarkeuken staan.

  31. Pro Leet

    Onlangs bij Goud gegeten . Helaas niet best. Het eten was grotendeels smaakloos . En dan nog de bediening: nog nooit zoiets lomps en ongeïnteresseerds meegemaakt. Als je dan vervolgens ook nog de hoofdprijs af mag rekenen dan heb je echt een k u t avond. Herman is voor mij dus van zijn voetstuk gevallen. Hij kan beter wat meer aandacht geven aan zijn restaurant ipv steeds met zijn hoofd op de buis te verschijnen..

  32. Jan

    Moet je echt vier volledige jaren naar iemand zitten te kijkem die zijn tijd ruimschoots voorbij is….wat een ellende…

  33. Timo

    Herman is leuk! Bij RTL kwam die niet meer aan de bak.

  34. BRAAK

    Slechte smaak heeft J. de |Mol, dat hij deze kok met zijn boevenkop op de buis gooit, wat een stuk ongeluk is die kale zeg, brrrrrrrrrr…..

  35. Het Connie van de Meester

    Die Vetklep is niet eent eens kok.
    Heeft geen enkele opleiding gehad.
    Niks nakkes nada.
    Maar wel een spoot van failliessementen achterr gelaten.
    Die smeerlap kan niks behalve een helicopter laten stuiteren omdat hij te dik is.
    Prima voor in de stal van JdM.
    Weer een nietsnut voor Talpa.

  36. Het Connie van de Meester

    Vieze L U L

  37. BRAAK

    Vrienden van ons hebben gegeten in dat GOUD restaurant, oordeel, nooit meer, het leek nergens op!!!! Veel geld uitgegeven voor heel slecht eten.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.