‘Talkshow Beau spectaculair niet-spraakmakend’

Beau van Erven Dorens‘ talkshow is ‘spectaculair niet-spraakmakend’. Dat schrijft een onverbiddelijke Haro Kraak in een tv-recensie voor de Volkskrant. Beau is nu al flink wat maanden onderweg, maar er praat bijna niemand over, valt Kraak op. “Hoewel Beau van Erven Dorens behoorlijk wat goodwill heeft, is zijn RTL 4-talkshow bijna spectaculair niet-spraakmakend. Vrijwel nooit zie je op sociale media een fragmentje rondgaan van zijn gesprekken – in positieve óf negatieve zin.

De kijkcijfers van Beau liegen er niet om. Zo slecht als die van Twan Huys zijn ze lang niet, maar een kijkcijferhit zijn ze allerminst. Alleen op vrijdag zijn de kijkcijfers goed, dankzij de torenhoge kijkcijfers van lead-in The Voice of Holland.

Zelfs toen Beau een racistisch filmpje uitzond, zei niemand wat, aldus Kraak. Hij doelt op vorige wek dinsdag, toen het over reclamemakers ging die de plank misslaan. “Hij liet een spotje zien waarin een Japanse vrouw een zwarte man in de wasmachine deed, die er als Japanner uitkwam. ‘Ongelofelijk’, zei Beau giechelend. Ik vond het vooral ongelofelijk dat er online geen ophef over te vinden was.

Bij Pauw zou dit nooit zijn gebeurd, zegt hij. “Pauw was er niet zonder tumult mee weggekomen, een totaal irrelevant racistisch filmpje, voor de lol.”

Als Beau na de kerst door mag, zal zijn programma door de makers van Eva Jinek gemaakt worden. “RTL doet er goed aan na vier matige talkshows productiehuis Blue Circle aan de kant te zetten. Beau profiteert zo ook van de overstap van Jinek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen