Sis van Rossem: ‘Tv-wereld heeft niveautje nul’

Geplaatst op ma 04 nov 2019 om 10:00

Sis van Rossem, de zus van haar iets bekendere broer Maarten van Rossem, mag dan wel enigszins excentriek zijn, ze heeft wél een goede kijk op de tv-wereld. “Wat een oppervlakkige wereld. Ik zal geen namen noemen, maar het niveautje… Het niveautje is niveautje nul“, zegt ze in Het Parool. Sis kan het weten nu ze zelf onderdeel is van een tv-reeks, namelijk het succesvolle Hier Zijn De Van Rossems. Ook daarin wordt wel eens wat in scène gezet. “Dat eetmomentje bijvoorbeeld...”

Die stukjes storen Sis. “Dan moeten we een Zeeuws balletje, een Deventer koekje of een Brussels bolletje eten, van die plaatselijke snoeprommel. Ik heb dat nu geweigerd: dat gevreet op straat, ik doe het niet meer.”

Ze vindt het ook vervelend dat de beelden naderhand op de Hilversumse montagetafel gaan. “Er wordt steeds in onze teksten geknipt en geplakt – terwijl Maarten, Vincent en ik alle drie een uitstekend inhoudelijk verhaal kunnen vertellen.

Sis wil haar teksten integraal op televisie. “Ja, ik word daar woedend van. Als ze me nu zouden vragen, zou ik zeggen: nee, dank u wel.”

Het is dat de mensen er zo van genieten, besluit ze. “Ik doe het voor de man in de straat.

Foto: KRO-NCRV
23 Reacties op “Sis van Rossem: ‘Tv-wereld heeft niveautje nul’”


 1. Kl

  Nou, de man in de straat wil Lingo.

 2. Huismaker

  Radio1 Journalistenforum:
  “Nieuws aan alle kanten”
  Hahahahaha. Onvoorstelbaar met deze éénrichtingsverkeer. Droevig omdat ik deze club verplicht moet financieren.

 3. M.

  Whahahaha Tante Sis haalt uit naar die manipulators van de media. You go Sis,

 4. Bart

  @Ki En ook wel de van Rossems hoor. Kijkcijfers zijn altijd hoog.
  Zou eigenlijk op NPO1 moeten komen zodat meer van die mannen in het straat het zouden zien.

 5. Curryworst

  Van de week met de gebroeders Van Rossem ook een dom stukje toneel in Leipzig. Maarten legt het één en ander uit over de Stasi en Vincent kwam toen pas tot het besef dat er een verschil is tussen de Stasi en de gewone Polizei.
  Een hoog opgeleide bejaarde opgegroeid met het IJzeren Gordijn en de Koude Oorlog die nooit het verschil heeft geweten?
  Dank je de koekoek.

 6. Remi

  @Curryworst

  … Dat is mij ook opgevallen inderdaad.
  Eén van de “mindere” momentjes in een verder uitstekend programma.

  Iedereen die bij de Muur staat, wil de Muur ook even aanraken.
  Wie had in 1985 kunnen denken dat de Muur er enkele jaartjes later
  niet meer zou zijn.

  https://www.youtube.com/watch?v=Tg-Q-Acv4qs

 7. Ohnoo

  De doelgroep van de staatsomroep 70plus

 8. robb

  Sis van Rossem je bent een leuke vrouw en blijf ook zo alleen heb je geen verstand van een tv programma maken.

 9. John de Mol himself

  Klopt, vooral Talpa heeft niveautje NUL

 10. Bas en zijn buurmeisjes

  Wat heeft ze gesnoven op die foto? Als ze ooit nog eens in aanmerking wilt komen als buurmeisje, moet ze dat niet meer doen.

 11. Tinie Parkiet

  Vooral mollen die onder de grond werken maken lager dan nul televisie zonder visie.

 12. Caramba

  Is zij niet van Drie mopperkonten op reis?

 13. K.C.T.

  Heb helemaal niks met deze onafgestofte “motteballen” familie, vooral Maarten de aansteller die vooral links geneuzel tot een “winstmakertje heeft gepromoot” teveel 1968 gewauwel,,,,,,,, maar ben het roerend eens met mevr. SIS,,,,, nieveau nederlandse TV is minder dan nul,,,, riool TV oftewel het afvalputje van Europa,,, gemiddeld IQ BNers gelijk aan hun schoenmaat

 14. Guttegut

  Zou Huiskamer nou niet doodmoe worden van zijn dagelijkse portie onderbuik diarree over de NPO? Waar denk jij dat commerciële tv van gemaakt sufferd?

 15. Timo

  De man in de straat is een domme, simpele schreeuwtokkie zonder IQ. Dat is waar John de Mol slapend rijk van wordt. Dat is waar Trump een ongelooflijk succes mee boekt. Dat is waar Baudet zijn populistische verhaal succesvol over weet te brengen. Er is geen plaats meer voor echte televisie, het moet als slappe pap ingegoten worden, anders snapt de onopgeleide meerderheid het niet.

 16. Mike

  @Timo, spijker op zijn kop!

 17. Don

  Hulde aan Sis! :-)

 18. StefanV

  De kijkcijfers van Hier zijn de Van Rossems zijn uitstekend, tegen het miljoen aan, bij vlagen zelfs erboven. De huidige serie “Broeders in Berlijn”, zonder Sis, scoort ook aardig, maar blijft wel wat achter. Kennelijk is Sis een waar kijkcijferkanon. Ik mis haar ook wel in die Berlijn-reeks.

  Verder heeft ze natuurlijk groot gelijk met haar opmerkingen. Een groot deel van het Nederlandse tv-aanbod is bagger van de ergste soort.

 19. Donald Dumb

  Er zouden er meer op de TV moeten zijn als de Van Rossems.
  Geen poeha, goed geinformeerd, knnis van zaken, geen opsmuk en gewoon eerlijk.
  Geef haar ook helemaal gelijk. Oppervlakkigheid viert hoogtij op TV. Bij de PO maar zeker bij de CO. Met name al die bagger met een De Mol signatuur…

 20. sukkel

  Eindelijk iemand die wat durft te zeggen ……de hele tv wereld is niveau zero zezijn voor zichzelf bezig op Tv zoveel mogelijk geld scoren niet voor de kijkers zal hun een zorg zijn als de BNNers maar huizen kunnen kopen en in grote bakken kunnen rijden of hun gezicht botoxen oppervlakkig stelletje huichelaars

 21. Suzy Wang

  ik moet bouten van die gezellige familie maar hier heeft ze wel n punt.

 22. Bert

  John de Mol is er nooit echt voor de kijker geweest. Hij heeft het landschap verziekt met ledlampjes, botox en gekopieerde formats. De Nederlandse TV staat over het algemeen zo ver van de kijker af en de Mol is echt één van de grootste veroorzaker. In andere landen zijn programma’s veel meer van de kijker en in elk geval een stuk sympathieker. Belgie en Duitsland zijn daar een goed voorbeeld van.

 23. Angstcultuur binnen Talpa

  John’s (ouderwetste) wil = wet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.