Sis van Rossem: ‘Tv-wereld heeft niveautje nul’

Sis van Rossem, de zus van haar iets bekendere broer Maarten van Rossem, mag dan wel enigszins excentriek zijn, ze heeft wél een goede kijk op de tv-wereld. “Wat een oppervlakkige wereld. Ik zal geen namen noemen, maar het niveautje… Het niveautje is niveautje nul“, zegt ze in Het Parool. Sis kan het weten nu ze zelf onderdeel is van een tv-reeks, namelijk het succesvolle Hier Zijn De Van Rossems. Ook daarin wordt wel eens wat in scène gezet. “Dat eetmomentje bijvoorbeeld...”

Die stukjes storen Sis. “Dan moeten we een Zeeuws balletje, een Deventer koekje of een Brussels bolletje eten, van die plaatselijke snoeprommel. Ik heb dat nu geweigerd: dat gevreet op straat, ik doe het niet meer.”

Ze vindt het ook vervelend dat de beelden naderhand op de Hilversumse montagetafel gaan. “Er wordt steeds in onze teksten geknipt en geplakt – terwijl Maarten, Vincent en ik alle drie een uitstekend inhoudelijk verhaal kunnen vertellen.

Sis wil haar teksten integraal op televisie. “Ja, ik word daar woedend van. Als ze me nu zouden vragen, zou ik zeggen: nee, dank u wel.”

Het is dat de mensen er zo van genieten, besluit ze. “Ik doe het voor de man in de straat.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen