538-Barend woest op Patrick Kicken: ‘Wat een 6,5!’

Geplaatst op ma 04 nov 2019 om 10:30

Barend van Deelen ergert zich flink aan een lange column die Patrick Kicken heeft geschreven over wat er volgens hem mis is met het huidige Radio 538. Daarin stelt de oud-Veronica-dj namelijk dat het maken van goede radio niet te combineren is met het vaderschap. “Ieder wereldje heeft zo zijn eigen Felix Rottenbergjes of Ronald Wattereusjes. Bij ‘ons’ heet hij Patrick Kicken. Deze 6,5 vind dat je als dj geen kinderen mag hebben“, briest 538-dj Barend van Deelen op Twitter.

Kicken wijst er in zijn column op dat 538-dj’s Ivo van Breukelen, Frank Dane en Barend van Deelen het allen erg druk hebben met het vaderschap. “Hoe denken die gasten dat nou allemaal te combineren met een succesvolle radioshow?”, zegt hij.

Je moet leven voor je radioprogramma, meent hij. “Daarvoor moet je offers brengen. Niet drie keer per nacht wakker worden van gejank“, zegt hij. “Om goeie radio te maken heb je een frisse kop en focus nodig.

Het zijn gewoon saaie heren die ‘poepluiers verschonen gezellig bij oma op de koffie gaan met de kleine’. “Wat voor burgerlijk leven heb je dan ook. Geen tijd meer voor spannende dingen of een wild leven, wat je weer als inspiratie voor je radioshow kunt gebruiken“, zegt hij in zijn column, die u hier kunt lezen.

Barend reageert

Het leidt tot een verbolgen reactie van Barend van Deelen. Er zijn volgens hem genoeg dj’s met kinderen die wel succesvol zijn. “De Wild? Van Diepen? Van Inkel? Ekdom? Allemaal geen onaardige jocks dacht ik zo… met kinderen trouwens!

Radiocollega Martijn Muijs daarop: “Terwijl ie dus zelf een kind van 10 blijkt te hebben. Verklaart wel zijn matige prestaties 😂 Frits Spits, Jeroen van Inkel, Gerard Ekdom. Allemaal zo succesvol omdat ze geen kinderen hebben. O wacht.

Kicken: “Allemaal niet te vergelijken. Andere tijd, veel minder werk, meer betaalde hobby.

Muijs: “De voorbeelden die je zelf noemt zijn, op Labrand na, ook allemaal uit die zogenaamde oude tijd hoor, dus hoezo tellen de aangedragen tegenvoorbeelden ineens niet?

538 niet meer jong, sexy en wild

Kicken blijft bij zijn stelling. “Het probleem is ook dat 538 jong, sexy & wild wil uitstralen terwijl jocks niks mogen van hun baas en niks kunnen door hun gezinsleven. Denk je dat Giel Beelen zich live op de radio had laten pijpen als hij thuis ‘n gezinnetje had zitten en brave, degelijke schoonfamilie?

Hij verbaast zich over de felle reactie van Van Deelen. “De nogal verbolgen reacties van Barend en Ivo doen me het ergste vrezen. Waarom zou je er op aanslaan als het je niet ergens toch ongerust maakt en triggert? Er wordt heel veel verwacht van deze jonge gasten, on-air en off-air. Zorgelijk.”

Van Deelen: “Verbolgen? Ik pareer gewoon je beweringen. Wat jij ervan wil vinden mag je vinden, maar als het mij persoonlijk en vooral mijn gezin aangaat laat ik je met feiten even zien dat je er naast zit. Das niet erg. Foutje maken mag.”

Kicken: “De waarheid zal altijd ergens in het midden liggen Barend. Feit blijft dat 538 het moeilijk heeft. Daar eens een analyse op loslaten kan geen kwaad. En je eigen leven keer op keer analyseren ook niet. Ik hoop van ganse harte dat het je lukt om op alle vlakken succesvol te zijn.”

Foto: Talpa Radio
39 Reacties op “538-Barend woest op Patrick Kicken: ‘Wat een 6,5!’”


 1. Oppersmurf

  @redactie: Deze 6,5 vind …. VINDT!

 2. John de Mol himself

  Niet de eerste keer dat meneertje woest is op iemand…narcist

  https://www.shownieuws.nl/rubrieken/sterren/2019/barend-van-deelen-pissig-op-collega-dj-ivo-van-breukelen/

 3. Verweijen

  “Denk je dat Giel Beelen zich live op de radio had laten pijpen als hij thuis ‘n gezinnetje had zitten en brave, degelijke schoonfamilie?”

  Wat heeft je laten pijpen in een radio-uitzending met goeie radio maken van doen?

 4. N

  Denk je dat Ekdom s’avonds zijn kinderen naar bed brengt?

 5. Ron

  Deze meneertjes kunnen niet tegen kritiek. Die Barend van Deelen, Mark Labrand, Ivo van Breukelen, DOMien Verschuuren en Daniël Lippens behoren allemaal tot dezelfde lichting die niet tegen, in mijn ogen zeer billijke kritiek kunnen van in dit geval een Patrick Kicken. Allemaal korte lontjes en allemaal niets gewend om eens tegengas te krijgen omdat ze allemaal op handen worden gedragen en zwaar overschat worden.

 6. MediaPrak

  Is 538 niet de V&D van de Nederlandse radio? Wordt door NPO Radio 2 en Q links en rechts ingehaald.

 7. Local Hero

  Jocks ….

 8. Henk

  Barend Nobody

 9. Ray

  “De waarheid ligt ergens in het midden.” Ook zo’n dooddoener.
  “De aarde is plat!”
  “Niet waar, hij is rond!”
  “Nou, dan houden we het erop dat hij ovaal is.”

  De waarheid ligt zelden in het midden.
  Nog een uitdrukking die bijna nooit klopt: Waar er twee vechten, hebben twee schuld. Vrijwel altijd is toch echt één van de twee begonnen.

 10. Bert

  Wat mij wel opvalt bij 538 is dat Talpa tv zenders te pas en te onpas worden gepromoot. Op zich logisch als Talpa zender maar het gebeurt wel naar mijn mening veel en veel te veel plus dat het gesproken woord wat daarbij hoort ook echt te lang duurt. De rclames duren al zo lang dus steeds minder muziek. Ik wijk uit naar Slam!!

 11. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Patrick heeft gelijk.

 12. Bart

  @Ron Helemaal eens! Maar een dingetje uit die column pikken en daarover doorgaan. Terwijl Patrick dit slechts als voorbeeld gebruikte en meer om de gang van zaken bij Talpa Radio ging en niet perse over de dj’s zelf. Over de rest in de column hoor je ze niet terwijl het helemaal waar is wat Kicken schrijft.

 13. Mike

  @Bert, wat de meeste mensen ook hadden verwacht. John heeft alle DJ’s de mond gesnoerd, met als de mannen van VI. Wat waren die altijd oprecht kritisch en objectief, maar nu zijn ze onderdeel van het propaganda beleid van John. En het ergste is…het werkt niet eens…Het imago van Talpa wordt alleen maar minder.

 14. Cock de Groot

  @Mike
  Derksen en consorten dansen inderdaad inmiddels naar de pijpen van John de Flapdrol.

 15. BEUK DE BOOM

  Barend van Deelen lijdt aan het Stockholm Syndroom.

 16. Joris Agema

  Gaap. Dat 538 niet meer rockt en braver is geworden, klopt. De vraag is of dat erg is? De luisteraar is vaak namelijk ook braaf. Wel roept het vraag op of 538 moet werken aan zijn profiel?

 17. Don

  538.. WASDA???

 18. Michel77

  De column van Kicken sneed wel degelijk hout, alhoewel ik ook niet de link tussen kinderen hebben en DJ zijn kon leggen. Dit was dan een zwak argument. De rest klopte echter wel aardig.
  Toen Evers weg ging zou 538 zich meer richten op de jeugd als onderdeel vanuit Talpa waarin elke radiozender zijn eigen publiek zou moeten hebben. Hiervan is niets terecht gekomen. Net QMusic durft ook een 538 geen afscheid te nemen van een oudere luisteraar. Gevolg hiervan is dat de jeugd geen zender meer heeft voor hun muziek/geluid. Daarom keert zij zich af van reguliere radio.

 19. Edwin M

  Uiteindelijk slaat Kicken de plank volledig mis wat er mis is met 538. Dat er wat goed mis is dat klopt maar dat heeft naar mijn mening te maken met de vertrokken namen, de Top40 inruilen voor de geflopte Top50 en de playlist samenstelling.
  Dat die jonge vadertjes zo truttig burgerlijk zijn dat klopt. Zo’n Barend zou toch minimaal een jaar of 5 lekker wild moeten kunnen zijn? Ik waardeer juist de mannen die pas op latere leeftijd vader worden en eerst aan zichzelf denken.

 20. Je dikke moeder

  Waarom zijn er in hemelsnaam verschillende radio stations als er toch iedere keer weer dezelfde muziek gedraaid wordt? 100x per dag sweet but psycho, enrico eglesias, daddy yankee, rihanna, snelle, bebe rexha en kygo worden een beetje irritant om eerlijk te zijn.

 21. Barend Delen

  Tweede keer deze week op Mediacourant. Carrière in de lift. Ik doe er toe

 22. anonymous

  Kicken heeft wel altijd gelijk, legt de vinger op de zere plek.

 23. Zomaar een persoon

  @Je dikke moeder – De ene richt zich op 20-40, de andere op 30-50, enzovoort. Subtiele verschilletjes, allemaal voor de adverteerder. Die dan wel weer deze muziek eist (net als platenmaatschappijen).

 24. Karel

  Wanneer je vader wordt gaan doorgaans de scherpe randjes er af. De meeste vaders zullen ook graag tijdig thuis bij de kids willen zijn. Dus een gezin verandert je wel degelijk. Dit geldt ook voor dj’s. Daarnaast zal je ook zakelijk andere keuzes maken. Als vrijgezelle dj kun je makkelijker uit je huis worden gegooid dan wanneer je een gezin hebt. Een belangrijke uitzondering is Wilfred Genee. Maar daar kun je je afvragen hoe lang hij nog deze grote aantal werkuren kan dragen…

 25. StefanV

  Dit artikel bewijst vooral weer eens dat DJ’s zichzelf belangrijker vinden dan de muziek. De cijfers van 538 lopen wat terug, maar het is nog altijd de nummer-2 van Nederland en het ruim vier keer zo goed beluisterd als de belangrijkste concurrent 3FM.

  In plaats van zo veel aandacht voor DJ’s die luiers verschonen en zich laten pijpen in de studio zou ik de focus liever op muziekbeleid leggen. Ik heb laatst een paar weken naar 538 geluisterd en me behoorlijk geërgerd aan de slappe hap die ze voorschotelen. Het is geen wonder dat Q Music inloopt op 538: beide zenders zijn volstrekt inwisselbaar.

  Het succes van Radio 2 komt omdat die zender veel gevarieerder draait dan 538 en Q Music, die aan de lopende band voor veilige formulepop kiezen. Radio 10 en Veronica worden ernstig beperkt door hun format: ze moeten hoofdzakelijk oude muziek draaien. 3FM is totaal onluisterbaar en heeft ook last van het brede, sterk op ‘oudere jongeren’ gerichte Radio 2.

 26. Social Chlamydia

  Ik heb een mening dus ik besta

 27. ekdom gerard

  Ik maak elke dag dezelfde woordgrapjes de enige die in een deuk ligt zijn mijn kinderen

 28. PatatmetMayo

  Patrick Kicken,dat is met Edwin Evers zo’n beetje de allerslechtste DJ ooit.
  Wat die zegt moeten de huidige DJ’s vooral niet te serieus nemen.
  Rancuneus mannetje die alleen nog iets in de marge doet.

 29. Benno

  Barend, laat je niet opfokken door een man die zelf het spoor al jaren kwijt is. Ga van je eigen kracht uit want op dit moment maak je een super programma

 30. Menno de Boer

  Logisch dat Barend boos is, onze dj,s zijn de beste die er zijn en we zijn nog steeds nummer een wat andere ook mogen zeggen ondanks dat ze papa zijn

 31. Keesje

  Wat een oude foto, Patrick Kicken is inmiddels grijs

 32. Lies

  Dus je bent geen goede DJ als je vader bent? Kun je dan überhaupt wel een beroep uitoefenen wegens burgerlijk ofzo? Want een rare gast is die Patrick Kicken….

 33. Bart

  @Lies Je hebt de column niet gelezen he

 34. Lies

  @Bart: wat heb ik volgens jou gemist?

 35. Boy

  Genoeg!

 36. Bart

  @Lies Dat de dj’s en MC er slechts één ding hebben uitgepikt waardoor het nu lijkt alsof hij alleen dit van die dj’s met kinderen heeft gezegd. In de context van de hele lange column staat het heel anders.

 37. 🐦 Meneer de Uil

  @ Je Dikke Moeder

  Luister u hier eens naar https://www.youtube.com/watch?v=R7r8CHrYHY8
  Funk Dat blijft een grappig deuntje dat we vaak draaien in het dierenbos.

  Why is it that every time I turn on the radio
  I hear the same five songs
  Fifteen times a day
  For three months
  Man funk that

  De radio was voor Barend van D. al sneu geworden.

 38. Je dikke moeder

  Ergens weet ik wel “waarom” het gebeurd, elke keer maar weer dezelfde nr’s op de radio “mensen schakelen net in, adverteerders, aandacht vasthouden etc enz) maar het is zo irritant om weer eens voor de zoveelste keer dat domme piepende katrien duck achtige stemmetje van Camilla cabello te horen roepen dat ze graag senorita genoemd wilt worden. Het is zo verschrikkelijk eentonig allemaal, enkel de refreinen van de nr’s hoor je de rest valt compleet weg.

  M A S S A H Y P N O S E

 39. Nordy

  Barend = een kneus

  Kicken = uitgerangeerd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.