538-Barend woest op Patrick Kicken: ‘Wat een 6,5!’

Barend van Deelen ergert zich flink aan een lange column die Patrick Kicken heeft geschreven over wat er volgens hem mis is met het huidige Radio 538. Daarin stelt de oud-Veronica-dj namelijk dat het maken van goede radio niet te combineren is met het vaderschap. “Ieder wereldje heeft zo zijn eigen Felix Rottenbergjes of Ronald Wattereusjes. Bij ‘ons’ heet hij Patrick Kicken. Deze 6,5 vind dat je als dj geen kinderen mag hebben“, briest 538-dj Barend van Deelen op Twitter.

Kicken wijst er in zijn column op dat 538-dj’s Ivo van Breukelen, Frank Dane en Barend van Deelen het allen erg druk hebben met het vaderschap. “Hoe denken die gasten dat nou allemaal te combineren met een succesvolle radioshow?”, zegt hij.

Je moet leven voor je radioprogramma, meent hij. “Daarvoor moet je offers brengen. Niet drie keer per nacht wakker worden van gejank“, zegt hij. “Om goeie radio te maken heb je een frisse kop en focus nodig.

Het zijn gewoon saaie heren die ‘poepluiers verschonen gezellig bij oma op de koffie gaan met de kleine’. “Wat voor burgerlijk leven heb je dan ook. Geen tijd meer voor spannende dingen of een wild leven, wat je weer als inspiratie voor je radioshow kunt gebruiken“, zegt hij in zijn column, die u hier kunt lezen.

Barend reageert

Het leidt tot een verbolgen reactie van Barend van Deelen. Er zijn volgens hem genoeg dj’s met kinderen die wel succesvol zijn. “De Wild? Van Diepen? Van Inkel? Ekdom? Allemaal geen onaardige jocks dacht ik zo… met kinderen trouwens!

Radiocollega Martijn Muijs daarop: “Terwijl ie dus zelf een kind van 10 blijkt te hebben. Verklaart wel zijn matige prestaties 😂 Frits Spits, Jeroen van Inkel, Gerard Ekdom. Allemaal zo succesvol omdat ze geen kinderen hebben. O wacht.

Kicken: “Allemaal niet te vergelijken. Andere tijd, veel minder werk, meer betaalde hobby.

Muijs: “De voorbeelden die je zelf noemt zijn, op Labrand na, ook allemaal uit die zogenaamde oude tijd hoor, dus hoezo tellen de aangedragen tegenvoorbeelden ineens niet?

538 niet meer jong, sexy en wild

Kicken blijft bij zijn stelling. “Het probleem is ook dat 538 jong, sexy & wild wil uitstralen terwijl jocks niks mogen van hun baas en niks kunnen door hun gezinsleven. Denk je dat Giel Beelen zich live op de radio had laten pijpen als hij thuis ‘n gezinnetje had zitten en brave, degelijke schoonfamilie?

Hij verbaast zich over de felle reactie van Van Deelen. “De nogal verbolgen reacties van Barend en Ivo doen me het ergste vrezen. Waarom zou je er op aanslaan als het je niet ergens toch ongerust maakt en triggert? Er wordt heel veel verwacht van deze jonge gasten, on-air en off-air. Zorgelijk.”

Van Deelen: “Verbolgen? Ik pareer gewoon je beweringen. Wat jij ervan wil vinden mag je vinden, maar als het mij persoonlijk en vooral mijn gezin aangaat laat ik je met feiten even zien dat je er naast zit. Das niet erg. Foutje maken mag.”

Kicken: “De waarheid zal altijd ergens in het midden liggen Barend. Feit blijft dat 538 het moeilijk heeft. Daar eens een analyse op loslaten kan geen kwaad. En je eigen leven keer op keer analyseren ook niet. Ik hoop van ganse harte dat het je lukt om op alle vlakken succesvol te zijn.”

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen