SBS 6 roept Het Dorp uit tot mooiste liedje Nederland

Het Wim Sonneveld-liedje Het Dorp is zondagavond verkozen tot het mooiste liedje van Nederland in het eerste seizoen van het tv-programma Het Mooiste Liedje. Dat was zondagavond te zien op SBS 6. De afgelopen vijf weken zongen bekende artiesten vijftig Nederlandse liedjes waar het meest op was gestemd door de kijkers van SBS 6 en luisteraar van Radio 10. De vakjury koos uiteindelijk de tien finalenummers, waarna het aan de kijker was om de grote winnaar te bepalen.

Het Dorp van Wim Sonneveld wist de harten van de meeste kijkers te raken. Dit liedje werd gezongen door Jan Dulles. Op plek twee en drie zijn Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen Groep en Avond van Boudewijn de Groot geëindigd.

Presentator Johnny de Mol: “Het Mooiste Liedje was niet alleen een muzikale zoektocht naar het allermooiste liedje van een Nederlandse artiest, maar ook een emotionele zoektocht met bijzondere en dierbare verhalen van mensen. Naar de kracht van muziek, hoe een lied echt veel kan betekenen voor mensen en symbool staat voor bijzondere momenten. Voor mij is elk liedje dat je zo diep kan raken een winnaar.

De wisselende vakjury van Het Mooiste Liedje stond onder leiding van Eric van Tijn. Er keken gisteren 595.000 mensen (10 procent) naar de uitzending op SBS 6.

Het optreden van Jan Dulles:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen