Saskia Belleman onthult details piemel Marco Kroon

Rechtbankreporter Saskia Belleman heeft de kijkers van Pauw maandagavond op de hoogte gebracht van de afmetingen van het geslachtsdeel van militair Marco Kroon. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Kroon stond gisteren voor de rechter, omdat hij heeft wildgeplast tijdens het carnavalsfeest in maart. Hij zou daarbij zijn geslachtsdeel hebben laten zien aan een agente, die aangifte deed wegens belediging. Zij heeft in die aangifte ook een beschrijving gegeven van zijn pielemuis.

Die beschrijving kwam gisteren aan bod in de rechtbank en beelden daarvan werden ’s avonds getoond in diverse actualiteitenprogramma’s. “De agent geeft wel een beschrijving van uw piemel. Ik heb ook begrepen dat dat wel een beetje kan kloppen, in grote lijnen“, merkte de rechter op.

Kroon tegen de rechter: “Ik denk dat dat ongeveer voor 90 procent van de piemels in Nederland klopt.”

Daar stopte het fragment echter bij veel media, zo ook bij Pauw. Daarop greep tafelgast Saskia Belleman direct in. “‘Het is klein en slap’, kwam er nog achteraan, hoor!“, verklapte ze.

Jeroen Pauw lachend: “Dat hebben we om Marco te sparen even weggelaten.”

Belleman: “Oh, neem me niet kwalijk.”

Kroon schaamt zich niet. “Ik ben drie keer getrouwd, dus ik heb niets meer te bewijzen.”

Pauw: “Het is best grappig natuurlijk als het in een rechtszaal over een piemel gaat en een rechter dat woord ook nog gebruikt, maar wat doet het ertoe? Wat is juridisch gezien de status van die piemel van Marco ten opzichte van die agent?

Zijn advocaat Geert-Jan Knoops: “Daar is de hele zaak mee begonnen, met de bewering dat het een schennis van de eerbaarheid zou zijn.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen